BAŞARI DUASI İÇİN EN GÜZEL ALTERNATİF… Başarı Duası Okunuşu: “Rabbi zidni ilmen ve fehmen ve el-hıkni bi's salihin.Rabbişrahli sadri ve yessir li emri vahlü'l-ukdeten min lisani yefkahu kavli. Ya Hafız, Ya Rakib, Ya Nasır, Ya Allah. Rabbi yessir ve la tüassir, Rabbi temmim bi'l hayr.”
"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"
Bu dua her an, her zaman, mubah olan herhangi bir işe başlarken okunur. Mesela Kur'an-ı kerim öğrenmeye başlarken, yazı yazarken, sınava girerken, dine aykırı olmayan her işe başlarken söylemek iyi olur.
SINAVDA UNUTKANLIĞA KARŞI EDİLECEK DUA
Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ.” On dokuz defa okunacak. – Bu dua her an, her zaman, mubah olan herhangi bir işe başlarken okunur.
Kalem suresi, zaman ve mekan ayırt etmeksizin okunacak sureler arasındadır. Kalem suresi, sınavdan önce okunacak başarı duası olarak da bilinmektedir. Bu yüzden, sınavlardan önce zihin açıklığı ve başarı için Kalem suresi okunabilir. Kötülük ve şerden korunmak için de Kalem suresine başvurulur.
İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ." On dokuz defa okunacak. 2 – İmtihana (Sınava) girerken şu dua okunur: "Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ." (10 Kere) (İsra suresi 80. ayet) ANLAMI: "Ya Rabbi!
İlgili 20 soru bulundu
Değerli kardeşimiz, Unutkanlıktan kurtulmak ve zekânın açılması için bu dua okunur: "Bismillâhirrahmânirrahîm, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün(1). İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în.
ANLAMI:”Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum.” Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ.” On dokuz defa okunacak.
Sık sık konu tekrarları yapmak, konuyu pekiştirmek açısından son derece önemlidir. Fakat çok daha önemlisi; konuların ne kadarının öğrenildiğinin ve eksik kalan noktaların saptanmasıdır. Bu anlamda mümkün olduğunca fazla soru çözmek ve yanlış cevapların doğrularını mutlaka öğrenmek etkili bir yöntemdir.
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
DERSE BAŞLARKEN DERS ÇALIŞIRKEN OKINACAK DUALAR "Bismillahirrahmanirrahim" "Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricnî muhrace sıdkın ve'c'al lî min ledünke sultanen nasîrâ." "Rahman ve Rahim Olan Allah (c.c.)(c.c.)'ın adıyla; "Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çıkar.
Rabbi Yessir duası işe başlamadan önce bir besmele çekilmesinden sonra okunur. Dua etmeden önce besmele çekilmelidir. Genel olarak arka arkaya üç defa okunmaktadır. İstenildiği takdirde tek sefer de okunabilir fakat 3 sefer okunması ya da tek rakamlarda okunması daha faziletlidir.
Bununla beraber, fiziki güzelliği hesaba katmadan, sadece dua ve ibadet niyetiyle sübhane rabbiyel aliyyil a'lel vehhab duasını, Fatiha suresini ve Allah'ın isimlerini okumak hem dua hem de ibadet olur.
Tembellikten sakınmakla ilgili Peygamber Efendimiz 8asm)'in yaptığı dualardan biri şöyledir: اللَّهُمَّ إِنِّـي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْعجْزِ والكَسَلِ وَالجُبْنِ وَالهَرَمِ ، وَالْبُخْلِ ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ عَذَابِ القبْرِ ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ فِتْنَةِ المَحْيا وَالمَمَاتِ » .
Sınavlara girmeden önce, “Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ.” (isra suresi;80) okunmalıdır. Ardından sınav için sıraya oturduktan sonra ise, "Rabbi'şrah li Sadri ve yessir li emri,va'hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî." okunur.
- Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm, ayeti sınavda başarı için 7 kez okunabilir. - Sınavda unutkanlık olmaması için Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în.
İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ.” On dokuz defa okunacak. ANLAMI: “Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.
Çok yağlı, ağır gıdalar yerine protein, karbonhidrat, yağ dengeli hafif gıdalar tercih ediniz. Mümkünse sınav öncesi dışarda yemek yerine evde pişen yemekleri tercih ediniz. Dışarıda yemeye mecbur kalınırsa çabuk bozulabilen açık yiyecekler ve mayonezli, soslu, tavuk içeren riskli gıdalardan kaçınınız.
Hangi saatlerde deneme çözülmelidir? Deneme çözmek kadar denemenin hangi saatte çözüleceği de önemlidir. Bunun için en uygun saat ise hazırlanılan sınavın gerçek saatidir. Örneğin sabah 10.00'da yapılacak bir sınav için denemelerin de saat 10.00'da çözülmesi en uygundur.
Sınavın içeriği ne olursa olsun bir gece önce sınavla ilgili konu üzerinde çalışmalara son verilmelidir. Son ana kadar, beyne hatırlaması gereken bir şeyler verilmesi, tüm bilgilerin kaybedilmesine sebep olabilir. Sınavdan 1 ya da 2 gün önce vücudun ve zihnin dinlendirilmesi gerekir.
El-Bâsıt Esmaül Hüsnası'nın anlamı ''dilediğinde bolluk vererek açan ve genişleten anlamına gelmektedir. Allah'ın 99 isminden biri olan El-Bâsıt isminin faziletleri de bulunmaktadır.
Dilek duası esasen, Allah'ın hikmetine sığınıp bir şeye ulaşabilmek için okunmaktadır. Dilek duasını okuyan kişilerin istekleri ve dilekleri Allah tarafından kabul edilmektedir fakat duayı saf bir kalp ile okumak çok daha doğru olmaktadır. İmkan var ise bu duanın okunmasından önce abdest almak gerekmektedir.
Şeriat, elde edilen güzel sonuçlar ve takdir edilen meziyetleri başarı/muvaffakiyet olarak isimlendirmiştir. Bu örneklerin yeterli olduğunu düşünerek diyebiliriz ki: Başarı/muvaffakiyet yaşamın ve kulluğun her alanında kendini gösteren, Allah'ın subhanehu ve teâlâ sevip razı olduğu olumlu hasletlerdendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri