Mısır tanelerinin kurumasını beklerken, isterseniz bu süre içinde sosunu hazırlayabilirsiniz. Ayrı bir kapta damak zevkinize göre domates salçası, biber salçası, kırmızı biber, tuz ve karabiberi harmanlayın.
1 tatlı kaşığı oranında dere otu. ½ tatlı kaşığı kimyon. 2 yemek kaşığı acı sos. 1 tatlı kaşığı tuz.
Tereyağını eritin, baharatları ve sarımsağı ekleyip, kızdırın. Dilimlenen mısırları sosa ekleyin ve her yerine sos değecek şekilde sallayarak pişirin. Kaşar rendesi serpiştirin, taze kekik ekleyin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Bir-bir buçuk yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay kaşığı tuzu mısırların üzerine koyup, yağ eriyinceye dek karıştırıyoruz. Yağ eridikten sonra servis yapacağımız tabaklara alıp ketçap ve mayonezi üzerine döktükten sonra birer çay kaşığı baharatları üzerine serpiyoruz. Afiyet olsun…
-Yüksek karbonhidrat ve protein değerlerine sahip olan soslu mısır, kolesterol oranını dengeler ve kolon kanserine karşı koruma sağlar. -Bol lifli yapısıyla, sindirim sistemini aktive eder. Aynı zamanda hazmı kolaylaştırır. -Kalbi kuvvetlendirir.
İlgili 31 soru bulundu
Mısırı bir çok farklı baharatla lezzetlendirmek mümkün. Biz bu sefer mısıra çok yakışan sarımsak tozu ve pul biber kullandık. En son üzerine kaşar ya da parmesan peyniri de eklerseniz nefis bir lezzet çıkıyor ortaya.
Bunun için tek yapmanız gereken en sevdiğiniz klasik sosu kapmak! Ketçap, mayonez ve hardal ile tatlı toz biberi karıştırın. hazırladığınız mısırların üzerine ekleyin. Lezzet bu şekilde ikiye katlanacaktır.
Barbekü sosunda kavrulmuş bambaşka bir lezzet, soslu mısır.
Mısırı kaplayan sos olgunlaşmış domates, dolmalık biber, jalapeno biber ve birçok baharatın bir araya getirilmesiyle oluşturulur.
Ardından kaseye alacağınız mısırları, tereyağ ya da margarin ile karıştıralım. Daha sonra tuz, karabiber, limon ve pul biber, tercihen sarımsak tozunu mısırlara ekleyelim. Mısırların sertlik ve yumuşaklığını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Tereyağının erimesinin ardından, içine rendelediğiniz sarımsağı ekleyin. Bir müddet karıştırdıktan sonra üç yemek kaşığı kremayı ilave edin ve birkaç dakika boyunca kaynatın. Haşlanmış mısırları, sularını iyice süzdükten sonra kaynattığınız bu karışımın içine dökün.
Sıvı yağ, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ekleyerek karşımı kavurun. İyice kurumuş olan mısır tanelerini sosun üzerine alın ve mısırların dış kabukları çıtır çıtır oluncaya kadar kavurun. Mısırlar sosu ve yağı iyice içine çektiğinde ocağı söndürün ve mısırlarınızı bir peçetenin üzerine alın.
Mısır yapraklarını derin bir tencerenin dibine döşeyip mısırlarınızı üzerine koyun. Tencereniz büyük değilse mısırları ikiye bölebilirsiniz. Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın.
Soslu mısır doğru şekilde tüketildiği zaman kilo aldırmaz. Fakat diğer tüm gıdalar gibi aşırı tüketiminde kilo ile birlikte farklı sorunlar da meydana gelebilir. Soslu mısırın kalorisini bilmeniz doğru tüketim dozunu ortaya çıkarabilmeniz açısından önemlidir.
Haşlanmış, konserve, soslu ve kavrulmuş mısır zevkle tüketilen yiyeceklerdir. Mısırın içerisinde bol miktarda nişasta olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı mısır yiyen yetişkinlerde gaz olması muhtemeldir. Çünkü mısırın tüketimi sırasında bağırsaklarda hareketlenme olur ve bu durum gaz olmasına neden olur.
Yağ, tuz ve mısırları tencereye ekleyin. Mısırlar patlamak üzereyken kırmızı tatlı toz biber, kimyon, karabiber, kekik, sarımsak tozu gibi sevdiğiniz baharatları ekleyip tencere kapağını kapatıp patlamaya bırakın. Sonrasında lezzete doyabilirsiniz.
Sadullah Dinkul Sadullah Bey, danenin süt çizgisi %30'a ulaştığında yani süt kısmı daha az olduğunda son sulamayı yapmalısınız.
Süt Mısır Nasıl Seçilir? Mısır Haşlamanın Püf Noktaları Nelerdir? Seçtiğiniz mısırların taneleri iri ve dolgunsa aynı zamanda üzerlerine baskı uyguladığınızda hemen parçalanıyorsa mısır taze ve süt mısırdır. Eğer mısırlar buruşuk ve sert taneli ise almayın.
Soslu Mısır Sıkça Sorulan Sorular
%15 indirimle B.5554 Soslu Mısır 250 g 36 TL'ye, %21 indirimle Soslu Mısır 1kg 60 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Soslu mısır kalorisi yüksek bir besin öğesidir. 100 gram soslu mısır içerisinde 400 kalori bulunur. Bu nedenle tüketirken biraz daha dikkatli davranmak gerekir. Diyette olan kişiler soslu mısır ve çok az tüketmeleri gerekir.
Menşei Türkiye'dir.
Mısır yağsız şekilde çelik tencereye konduğunda yapışabilir. Kapağını mutlaka kapatmalı ve patlama süresi boyunca açmamalısınız. Mısırlar patlamaya başladıkça tencereyi sallayarak patlamayan mısırların alta çökmesini sağlayabilirsiniz ama asla açıp karıştırmaya çalışmayın.
tencere veya kazanda pişmiş mısırın karadeniz'deki adıdır. mısır yerine koliva derler.
Soslu Mısır Patlatması Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağı ve sıvı yağı geniş tencerede eritip tuzu, toz biber, karabiberi ekleyip kaşıkla karıştırıp üzerine cin mısırımızı atalım. Kapağını kapatalım, patlama sesleri kesilince tabağa koyup afiyetle yiyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri