Çocuk Gelişimi Kursları Kurs sonucunda alınan sertifika ile anaokulu ve kreşlerde; öğretmen ve öğretmen yardımcısının gözetimi ve denetimi altında erken çocukluk eğitim kurumlarında, çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirler. Sosyal Hizmetler'in zorunlu tuttuğu 1064 saatlik sertifikanın eğitimidir.
Anaokulu ve kreşlerin yanı sıra , Diyanet İşleri Bakanlığının Okul Öncesi Eğitimleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Meslek Eğitim Kursları, Halk Eğitim Merkezleri ve İsmek vb. kurumlarda Çocuk Gelişimi alanında çalışabilmektedirler.
Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programı sonucunda alınacak sertifika ile anaokulu ve kreşlerde çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirsiniz. Mesleki yeterliliği sağlayan bireyler eğitim sektöründe öğretmen yada öğretmen yardımcısı gözetiminde erken çocukluk eğitim kurumlarında çalışabilirler.
Çağımızın aranan meslekleri arasında yer alan çocuk gelişimi uzmanları; anaokulları, kreşler, rehabilitasyon merkezi ve eğitim kurumlarında çalışabilir. Bunun yanı sıra özel okullar ve devlet okullarında çalışma imkanları mevcuttur. Çocuk gelişim uzmanları gündüz bakım evleri ve hastane gibi alanlarda da çalışabilir.
Çocuk Gelişimi mezunları, okul öncesi eğitim kurumlarında, kreşlerde, yuvalarda, çocuk merkezlerinde, çocuk kliniklerinde veya özel kliniklerde çalışabilirler. Ayrıca, aile danışmanlığı veya çocuk psikolojisi gibi alanlarda da çalışabilirler.
İlgili 30 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Çocuk Gelişimi Öğretmeni 2023 yılında ortalama 17.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Çocuk Gelişimi Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.404 TL maaş alıyordu.
Çocuk gelişimi okul öncesi öğretmeni değildir. Bunun için zaten mevcut olan eğtim fakültesi okul öncesi öğretmenliği bolumu vardir. Okul öncesi öğretmeni olmak istiyorsanız eğtim fakülteli olmak zorundasınız .
Çocuk Gelişimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin çocuk kliniklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam ...
Lisans mezunu Çocuk Gelişimci ataması için 2 yılda bir yapılan yani çift yıllarda yapılan KPSS B grubu sınavına girilmesi gerekir. Genel kültür ve genel yetenek testlerinin çözülmesi yeterlidir. Buna göre hesaplanan KPSS P3 puanı ile alımlara başvurabilirsiniz.
Hastanede çalışan çocuk gelişimci; Çocuk Gelişimi Polikliniğinde görevlendirilir..
0-72 ay çocuk gelişimi kursu ve sertifika programı, çocukların yaşamın ilk yıllarında gösterdikleri fiziksel, bilişsel, dil, sosyal-duygusal, cinsel ve ahlak gelişimlerini anlamak ve desteklemek için gerekli bilgi ve becerileri kazandıran bir eğitim programıdır.
Kurs sonunda alacağınız 940 saatlik Kamu Üniversitesi Onaylı Çocuk gelişimi bakımı sertifikası kurumlarda istenilen bir belgedir. Bu sertifika ile; Anaokullarında ve kreşlerde yardımcı öğretmen olarak çalışabilirsiniz. Bakıcı talebi olan ebeveynlerin tercihlerinde ilk sırada olursunuz.
936 Saat sürecek olan Çocuk Gelişimi Eğitimi ile Kamu ve Özel sektör kurumlarının talep ettiği 936 saatlik çocuk gelişimi sertifikasına sahip olabilirsiniz.
Formasyon her bölüme özel verilmediği için farklı bölümden alınan formasyon sertifikasını çocuk gelişimi öğretmenlik atamasında kullanabilirsiniz.
Çocuk gelişimi mezunu olan kişiler çocuk esirgeme kurumlarında, aile danışmanlıklarında ya da çocuk gelişim merkezlerinde çalışır. Aynı zamanda bu kişilerin özel ya da devlet hastanelerinde de çalışma imkanları bulunur. Çocuk gelişimi bölümünden mezun olan kişilerin Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi unvanı olur.
Üniversitelerin ve meslek liselerinin Çocuk Gelişimi Bölümünden mezun olanlar çocuk gelişimi uzmanı olur. Ancak meslek lisesinde okuyan kişilerin bu pozisyonda çalışmak için üniversitede Çocuk Gelişimi Bölümü okuması gerekir.
Sağlık Bakanlığı (2013) Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre, Çocuk Gelişimi kadrolarına atanabilmek için Sağlık Bilimleri Lisansiyeri olmak, en az lisans eğitimi veren Yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve KPSS sınavından en az 70 almak şartları bulunmaktadır.
a) Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinin birinden mezun olmak, b) 2022 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.
Çocuk gelişimi bölümü mezunları, formasyon almaları durumunda mezun olduktan sonra kamu kurumlarında ya da özel sektörde okul öncesi öğretmenliği de yapabiliyor. Aynı zamanda kamu kuruluşlarına bağlı özel yuva, kreş, bakım evi, anaokulu, hastane ve gündüz bakımevlerinde görev alabiliyor.
Çocuk gelişimi öğretmeni olmak için ilk şart, üniversitelerin 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim veren eğitim bilimleri fakültesinde yer alan çocuk gelişimi bölümünden mezun olmaktır.
Çocuk Gelişimi atamaları 2023 Nisan ayında bitmiştir. Ancak 2023 yılı içerisinde çocuk gelişimi atamalarına 50 kontenjan verilmiştir. Sağlık bakanlığı anın yeni açıklama ve atama kontenjanı açıklaması çocuk gelişimciler tarafından merakla beklenmektedir.
Çocuk Gelişimi Bölümü mezunları, hem devlet kurumlarında hem de özel sektörde çalışabilirler.
Çocuk gelişimi hangi doktor bakar sorusunun cevabını çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları olarak verebiliriz.
Üniversitelerin Çocuk Gelişimi Bölümünden mezun olan kişiler öğretmenlik üzerine tezsiz yüksek lisans yaptıklarında çocuk gelişimi öğretmeni olarak çalışabilir. Çocuk gelişimi öğretmeni çocukların gelişimini destekleyici etkinlikler tasarlar, bu eğitim metotlarını uygular.
Dr. Beyazıt, çocuk gelişiminin geleceğin önemli meslekleri arasında yer aldığını, ailelerin günümüzde daha bilinçli olduğunu ve bu mesleğin yıldızının parladığını söyledi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri