Çocuk gelişimi mezunu olan kişiler çocuk esirgeme kurumlarında, aile danışmanlıklarında ya da çocuk gelişim merkezlerinde çalışır. Aynı zamanda bu kişilerin özel ya da devlet hastanelerinde de çalışma imkanları bulunur. Çocuk gelişimi bölümünden mezun olan kişilerin Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi unvanı olur.
Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul öncesi eğitim ve özel eğitim kurumlarında, çocuk kliniklerinde, turistik tesislerin çocuk kulüplerinde de çalışabilirler.
Çağımızın aranan meslekleri arasında yer alan çocuk gelişimi uzmanları; anaokulları, kreşler, rehabilitasyon merkezi ve eğitim kurumlarında çalışabilir. Bunun yanı sıra özel okullar ve devlet okullarında çalışma imkanları mevcuttur. Çocuk gelişim uzmanları gündüz bakım evleri ve hastane gibi alanlarda da çalışabilir.
eleman.net verilerine göre, Çocuk Gelişimi Öğretmeni 2023 yılında ortalama 17.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Çocuk Gelişimi Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.404 TL maaş alıyordu.
Ayrıca çocuk gelişim uzmanları, hastanelerin yatan çocuk bölümlerindeki hastalarla gelişimsel ve eğitimsel etkinlik çalışmaları yapar. Çocukların sözel, kinetik, kişisel, sosyal, görsel, mantıksal, müziksel zekâlarını geliştirmelerine destek olmak da çocuk gelişim uzmanlarının ilgi alanındadır.
İlgili 37 soru bulundu
Hastanede çalışan çocuk gelişimci; Çocuk Gelişimi Polikliniğinde görevlendirilir..
Çocuk gelişimci, okul öncesi öğretmeni değildir çünkü eğitim fakültesinden mezun olmazlar. Formasyon aldıkları taktirde okul öncesi öğretmenliği yapabilirler. Çocuk gelişimci doktor değildir. Tanı koymaz, tanı alması gereken çocuğa gerekli yönlendirmeyi yapar.
Üniversitelerin çocuk gelişimi bölümlerinden mezun olan kişilerin pedagojik formasyon alarak okul öncesi öğretmenliği yapmaları mümkündür.
Lisans mezunu Çocuk Gelişimci ataması için 2 yılda bir yapılan yani çift yıllarda yapılan KPSS B grubu sınavına girilmesi gerekir. Genel kültür ve genel yetenek testlerinin çözülmesi yeterlidir. Buna göre hesaplanan KPSS P3 puanı ile alımlara başvurabilirsiniz.
Sosyal çalışma görevlisi ünvanı altında hizmet eden çocuk gelişimciler suça sürüklenmiş çocukların genel durumlarını, adli ortamlarda kendilerini ifade edebilmelerin yanında, çocuk adalet sisteminin her aşamasında gelişimlerinin takibiyle ilgilenmektedirler.
Çocuk Gelişimi atamaları 2023 Nisan ayında bitmiştir. Ancak 2023 yılı içerisinde çocuk gelişimi atamalarına 50 kontenjan verilmiştir. Sağlık bakanlığı anın yeni açıklama ve atama kontenjanı açıklaması çocuk gelişimciler tarafından merakla beklenmektedir.
Formasyon her bölüme özel verilmediği için farklı bölümden alınan formasyon sertifikasını çocuk gelişimi öğretmenlik atamasında kullanabilirsiniz. Öğretmenlik ataması için KPSS puanı, 1 yıl geçerli olduğundan her yıl sınava girilmesi gerekir.
Çocuk gelişimi bölümü mezunları, formasyon almaları durumunda mezun olduktan sonra kamu kurumlarında ya da özel sektörde okul öncesi öğretmenliği de yapabiliyor. Aynı zamanda kamu kuruluşlarına bağlı özel yuva, kreş, bakım evi, anaokulu, hastane ve gündüz bakımevlerinde görev alabiliyor.
Dr. Beyazıt, çocuk gelişiminin geleceğin önemli meslekleri arasında yer aldığını, ailelerin günümüzde daha bilinçli olduğunu ve bu mesleğin yıldızının parladığını söyledi.
YÖK tarafından alınan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünde öğrenim görmekte olan öğrenciler eğer isterlerse, normal eğitim programlarına ek olarak 40 AKTS'lik pedagojik formasyon derslerini alarak, YÖK tarafından belirtilen alanlarda öğretmenlik yapabilmektedirler.
a) Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinin birinden mezun olmak, b) 2022 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.
Çocuk gelişimi bölümünden mezun olduktan sonra çocuk gelişimi uzmanı unvanı olan kişiler, öğretmenlik yapmak için 1 yıl süresince formasyon eğitimine tabi olmak zorundadır.
Çocuk Gelişimi Bölümü, doğumdan onsekiz yaşına kadar çocukların (resmi ve gayri resmi) gereksinimlerinin saptanması, özel durumları bulunan çocukların gelişimine yardımcı olacak yetkin elemanların yetiştirilmesini amaçlayan eğitim programıdır.
Eğitim-öğretim ortamlarının güvenliğini sağlamak, Çocukların yoğun olarak bulunduğu yerlerin denetimini yapmak, Çocuk suçluluğu ve mağduriyetinin nedenlerini araştırarak gerekli çalışmaları yapmak, Çocukları her türlü zararlı ve tehlikeli alışkanlıklardan korumak.
SOSYAL HİZMETLER ve ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNA BAĞLI TOPLUM MERKEZLERİ'nde Çocuk Gelişimci ve Çocuk Gelişimi Uzmanı olarak görev alabilirler. Söz konusu kurumda çalışan bir çocuk gelişimci, hizmet bölgesinde yaşayan çocukların gelişim düzeylerinin saptanması, gelişimlerinin izlenmesinden sorumludur.
Çocuk Gelişimciler 0-18 yaş arasındaki normal gelişim gösteren, özel gereksinimi olan ve hastanede yatan çocukların bütün gelişim alanlarını değerlendirme, destekleme, gelişimsel sapmayı önleme ve gelişimsel sapma gösteren çocuklar için gelişimi destekleyici programlar hazırlama hizmeti sunar.
Çocuk Gelişimi lisans programı mezunları eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, adalet ve diğer sektörlerde de görev alabilmektedirler. person_add Resmi ve özel statüdeki okul öncesi eğitim kurumlarında (kreş, anaokulu, yuva vs.) hizmet edebilirler.
ÇOCUK ve GENÇLİK MERKEZLERİ'nde, Çocuk Gelişimcisi olarak görev alırlar . AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ÇOCUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nde Çocuk Gelişimci ve Çocuk Gelişimi Uzmanı olarak görev alabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri