Pedagog olmak için 4 yıl lisans eğitimi alınır. Lisansta Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nü okuyan kişiler çocuk gelişimi üzerine yüksek lisans yaptıklarında pedagogluk mesleğinde daha avantajlı hale gelirler.
Çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği gibi bölümler 'pedagog' değildir. Üniversitelerin 'Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık' bölümünden mezun olan kişiler pedagog olabilir. Çocuk gelişimi bölümü mezunları pedagog olamaz.
Çocuk psikoloğu çocukların psikolojik süreçleriyle, çocuk gelişimcisi çocukların gelişimiyle, pedagog ise çocukların eğitimiyle ilgili çalışmalarını yürütmektedir.
Psikolog olabilmek için psikoloji bölümünden mezun olmak gerekirken pedagog olabilmek için ise üniversitelerin psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Kişiler psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden mezun olduktan sonra pedagog unvanına sahip olabilmektedirler.
Pedagog olmak için, üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Devlet tarafından pedagog (çocuk eğitimcisi) olarak atanan bölüm Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü mezunu öğrencilerdir.
Sosyal çalışma görevlisi ünvanı altında hizmet eden çocuk gelişimciler suça sürüklenmiş çocukların genel durumlarını, adli ortamlarda kendilerini ifade edebilmelerin yanında, çocuk adalet sisteminin her aşamasında gelişimlerinin takibiyle ilgilenmektedirler.
7. Neden her üniversitede pedagojik formasyon programı açılmamaktadır? Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabilmektedir.
Pedagog, çocuk ve ergenin psikolojisini, psikososyal, bilişsel ve duygusal gelişimini takip eden, gerektiğinde ebeveynlere psikolojik ve pedagojik danışmanlık yapan, çocuk ve ergenler ile çalışan psikolojik danışmanlardır.
Pedagog çocuk eğitimcisidir. Çocuklara eğitim verebilir, ailelere çocuk eğitimi alanında danışmanlık sunabilir ama çocukları tedavi edemez. Çocukların psikolojik problemlerini tedavi etmek çocuk psikiyatristi ve çocuk psikoloğunun görevidir.
ÇOCUK ve GENÇLİK MERKEZLERİ'nde, Çocuk Gelişimcisi olarak görev alırlar . AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ÇOCUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nde Çocuk Gelişimci ve Çocuk Gelişimi Uzmanı olarak görev alabilirler.
Çocuk Gelişimi Programı mezunları resmi ve özel okul öncesi eğitim merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve yuvalarda, yetiştirme yurtlarında, anaokullarında eğitici yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Programdan mezun olacak öğrenciler kamu ve özel sektöre bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.
Çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği için KPSS genel kültür- genel yetenek ve eğitim bilimleri oturumuna girilmesi gereklidir. Buna göre alınan P10 puanı ile atama yapılmaktadır.
Çocuk gelişimci, okul öncesi öğretmeni değildir çünkü eğitim fakültesinden mezun olmazlar. Formasyon aldıkları taktirde okul öncesi öğretmenliği yapabilirler. Çocuk gelişimci doktor değildir. Tanı koymaz, tanı alması gereken çocuğa gerekli yönlendirmeyi yapar.
Anne-babalara da eğitim verir ve danışmanlık yapar. Ayrıca çocuk gelişim uzmanları, hastanelerin yatan çocuk bölümlerindeki hastalarla gelişimsel ve eğitimsel etkinlik çalışmaları yapar.
eleman.net verilerine göre, Çocuk Gelişimi Öğretmeni 2023 yılında ortalama 17.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Çocuk Gelişimi Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.404 TL maaş alıyordu.
Pedagog olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Pedagog maaşı 2023 verilerine göre ortalama 17.900 TL civarındadır.
· Psikolog ve Pedagog Arasındaki Farklar
Öncelikle, pedagoglar çocuklara rehberlik etmek ve eğitmek için görevli çocuk eğitimcileridir. Psikologlar ise, yapmış oldukları yüksek lisans ya da doktoraya göre çocuk psikolojisi ya da yetişkin psikolojisi ile alakalı terapi ve tedaviye yetkili olan kişilerdir.
Pedagoglar çocuklara anne ve babalarıyla nasıl vakit geçirdiklerini, anne ve babalarının arasındaki iletişimi nasıl gözlediklerini, eğer ortada bir ayrılık söz konusuysa hangisiyle yaşamak isteyeceğini onu üzmeden ve baskı altında bıraktırmadan sorularla öğrenmeye çalışır.
I) Genel Şartlar: 1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, 2- 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almak gerekmektedir.
Şahısın Pedagog unvanı kullanması halen yasal değildir. Kendisi çocuk gelişimi mezunudur. YÖK 2011 tarihli adalet bakanlığına sunduğu görüş yazısı açıktır. Pedagog sadece Psikolojik Danışma ve Rehberlik mezunları ile 2007 de kapatılan ve halen mezun vermeyen Eğitim programı ve geliştirme mezunlarıdır .
İlk olarak üniversite sınavlarına girerek psikoloji bölümünü bitirmeniz gerekiyor. Psikoloji bölümü ya da üniversitelerde psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünü bitirerek psikoloji alanında tekrardan yüksek lisans yaparak çocuk psikolojisi hakkında eğitim almanız gerekiyor.
Çocuk Gelişimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin çocuk kliniklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam ...
YÖK tarafından alınan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünde öğrenim görmekte olan öğrenciler eğer isterlerse, normal eğitim programlarına ek olarak 40 AKTS'lik pedagojik formasyon derslerini alarak, YÖK tarafından belirtilen alanlarda öğretmenlik yapabilmektedirler.
Çocuk Gelişimi lisans programı mezunları eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, adalet ve diğer sektörlerde de görev alabilmektedirler. person_add Resmi ve özel statüdeki okul öncesi eğitim kurumlarında (kreş, anaokulu, yuva vs.) hizmet edebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri