Çocuklar için özel olarak üretilmiş güneş kremleri yetişkinlerde aynı düzeyde koruyuculuk sağlamayacaktır. Bu yüzden yetişkinlerin kendi cilt hassasiyetlerine göre güneş kremi seçimi yapmaları daha makul bir yöntem olacaktır.
Bebek ve Güneş Kremlerini Yetişkinler Kullanabilir mi? Hassas bir cilt yapısına sahip olan yetişkinler de rahatlıkla bebek ve çocuklar için olan güneş kremlerinden faydalanabilirler. Bebek ve çocuklar için üretilen güneş kremleri alkol, paraben ve sülfat içermediği için bu ürünler yetişkinler için de uygundur.
Çocuk ve yetişkin kremleri arasındaki fark nedir ? Bebek cildi yetişkinlere nazaran alerjik ve hassastır. Bu nedenle kullanılan nemlendirici ve losyonlar kesinlikle katkı maddesi içermemeli, kokusuz ve parfümsüz olmalıdır. bebek cildi için fiziksel içerikli ürünler tercih edilmelidir.
Uzmanlar, vücut için kullanılan güneş kremlerinin yüze sürülmemesi gerektiğini söylüyor.
6 aylıktan küçük bebeklerde güneş koruyucu kremler kullanmaktan kaçınılmalıdır. Güneş kremi kullanmak yerine güneş ışınlarına maruz bırakmaktan kaçınılmalıdır. Bebekler için özel olarak pazarlanan güneş koruyucu ürünler vardır, ancak FDA bunların altı aylıktan büyük bebeklerde kullanmasını önermektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Bebek ürünleri 0-3 ay aralığından itibaren 3 yaşına kadar kullanılabilen ürünlerdir. Çocuk ürünleri ise 3 yaştan, 10-14 yaş aralığına kadar kullanılmalıdır. Güneş koruyucu kremler; fiziksel filtre içeren, kimyasal filtre içeren ve her ikisini de içerenler olmak üzere 3 farklı çeşide sahip.
bebekler için güneş kremiGüneş kremleri sizi cilt kanseri ve güneş yanıklarından ancak doğru kullanıldığında korur. Unutmayınızki, güneş kremleri sizi güneşten korumak için kullanılmalıdır, daha fazla güneşte kalmanızı sağlamak için değil.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
Güneşe karşı ciltte bariyer oluşturan kremlerin koruma süresini hesaplamak için dakika ve faktör değerinin çarpılması yeterlidir. Zararlı UV ışınlarına maruz kalan bir cildi daha fazla muhafaza eden 50 faktör güneş kremleri, 500 dakikaya kadar koruma sağlar.
Güneş kremlerinin belirli ölçüde nemlendirme etkisi olsa da çok kuru ciltler için bu etki yeterli olmayacaktır. Bu nedenle eğer kimyasal güneş koruyucular tercih ediliyorsa güneş kremi sürüldükten sonra yaklaşık 20 dakika beklenmeli ve ardından nemlendirici kullanılmalıdır.
Güneş Kremi D Vitaminini Engeller mi? Güneş koruyucu kullanmak cildin D vitamini üretimini azaltabilir. Yeterli D vitamini almadığınızı düşünüyorsanız, doktorunuzla seçenekleri konuşabilirsiniz. Birçok insan, ihtiyaç duyduğu vitamin D'yi gıdalardan ve / veya vitamin takviyelerinden alabilir.
Güneş kremlerinin özellikleri hem UVA hem de UVB filtreleri içermeli, deriden iyi emilmeli, deriyi nemlendirmeli, suya, terlemeye ve sürtünmeye karşı dayanıklı olmalı, etki süresi uzun olmalı, kolay sürülebilmeli, zararlı maddeler içermemeli, tahriş etmemeli, alerjen olmamalıdır.
30-50 arası faktör yeterli
SPF 30 içeren bir koruma ürünü ışınların yaklaşık yüzde 97'sini bloke ederken, SPF 50 yüzde 98'ini engelliyor. Bu nedenle 50 faktör üzerindeki güneş koruyucuları seçmek şart değil, çünkü bilinenin aksine çok büyük bir farkla koruma süresi uzamıyor.
Bu alanda tercih edilecek en uygun ürün SPF 50+ yüksek koruma faktörlü güneş kremleri olacaktır. Çocukların cildi oldukça hassastır ve güneşin zararlı etkilerine karşı çok daha dayanıksızdır. Bu nedenle SPF oranı 50 ve üstü kremler tercih edilmesi, çocuğun cildinin yatışması için önemlidir.
ÜRÜN FAYDASI. Hassas ve bebek cildi için uygundur. Yüz ve vücut için kullanılır. Direkt güneş ışığına maruz kalmayan, 3-36 aylık bebekler için uygundur.
Güneşte uzun süre kalacaksanız da her 2 saatte bir tekrar uygulama yapmanız gerekir. Çünkü güneş koruyucu ter, su ve normal cilt metabolizması yoluyla zamanla azalır.
30 ve 50 faktör arasındaki temel fark koruma dereceleridir. 30 faktör cildi güneşin zararlı UVB ışınlarına karşı yaklaşık olarak %95 oranında korurken 50 faktör cildi yaklaşık %98 oranında korur. Yani iki faktör arasında çok az bir koruma oranı vardır.
Esmer kişilerin güneş savunma sistemleri daha gelişmiş olsa bile kullanılan güneş koruma faktörü (SPF) en az 15 olmalıdır.
En az 15 koruma faktörü olan kremleri seçmelisiniz; çünkü 15 koruma faktörü güneş ışınlarının yüzde 93'ünü filtreliyor. 30 veya 50 koruma faktörlü kremler de beyaz tenliler için öneriliyor.
Kuru ciltlilerin en sık sorduğu soruların başında ise “Güneş kremi cildi nemlendirir mi?” geliyor. Güneş kremini cilt bakım rutininin son adımında uygulamak gerektiği için kuru ciltlerin nemlendirme ihtiyacını gidermek zaman zaman zor olabiliyor. Bu yüzden de nemlendirme özelliği olan güneş kremleri kurtarıcı oluyor.
Güneş Kremini İki Saatte Bir Yenile!
Güneş kremi ile ilgili bir diğer önemli nokta ise gün içerisinde sık sık yenilenmesi gerektiği. Uzmanlar genellikle iki saatte bir yenilemenin yeterli olduğunu söylüyorlar.
Yüz, burun, kulak, ayak ve elleri içerecek şekilde tüm vücuda ve yeterli miktarda uygulayınız. Unutmayınız az miktar yeterince koruyucu olmaz. Bulutlu havalar da kullanmayı ihmal etmeyiniz, bulut UV yi yansıtır. Güneş kremi uygulamayı her 2 saatte bir yenileyiniz.
Güneş koruyucu kremleri UV ışınlarını absorbe etme, yansıtma ve dağıtma işlevleri ile zararlı ışınların deriye ulaşmalarını engelleyen ilaçlardır. Bu nedenle 6 aydan büyük bebek ve çocuklarda güneş koruyucu kremlerin uygulanması gerekmektedir.
Altı ayında altındaki bebekler için eğer güneşten koruyamayacağınız bir durum varsa çok az miktarda yüz kısmına güneş kremi sürülmelidir. Altı ayın üzerindeki bütün bebek ve çocuklara güneş kremi kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri