Rondodan geçirip minik kavanozlarda dinlendirip, bebeklerinize yedirebilirsiniz. 4-5 gün buzdolabında tadı bozulmadan saklanabiliyor.
Bebeğinize yaptığınız yemekleri, buzdolabında bir saklama kabında saklamalısınız. Hatta bu saklama kabı cam bir kavanoz olsa daha sağlıklı bir seçim olur. Buzdolabında bebek yemeğini 2 günden fazla saklamamalısınız.
Derin dondurucuda 3-4 saat bekletilen püre ve et suları donduktan sonra buzdolabı poşetlerine de konulabilir. Hangi şekilde muhafaza edilirse edilsin sakladığınız kabın üzerine içeriğinin ne olduğunu ve saklama tarihini yazmalısınız. Bunun için dondurucuda ıslanmayan ve bozulmayan etiketler mevcut.
Pişen meyveleri irmikli karışıma döküp karıştırıyoruz. Birazda beraber piştikten sonra blendırdan geçirip sıcakken kavanozlara döküp kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz. Bebeklerinize yedirirken üstüne tarçın veya dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz.
Bebeğin yiyebileceği gıdaların püre ve suyu yapılarak bebeklere verilebilir. Ancak, annelerin burada dikkat etmesi gereken bazı durumlar söz konusudur. Genellikle 6. Aydan itibaren bebeklere meyve püreleri hazırlanıp verilmeye başlanır.
İlgili 44 soru bulundu
Hazırlanmış ürünü ise 1 saat içerisinde bebeğinize yedirmeli ya da içirmelisiniz. Kuru ve serin bir yerde saklamalı, direk güneş ışığına maruz bırakmamalısınız. Kavanoz ürünlerini ise kuru ve serin bir yerde saklamalısınız. Kavanoz kapağını açıldıktan sonra 48 saat içinde tüketilmeli.
4-5 gün buzdolabında tadı bozulmadan saklanabiliyor.
Eğer konserve olarak saklamak isterseniz, sıcak suyla yıkanmış kavanozlara sıcak püreyı boşaltın. Elma püresi kavanozun boğum yerini geçmemeli. Kapağını sıkı kapatın ve ters çevirin. 24 saat sonra düz çevirip bu şekilde en az 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.
Meyve Püresi +5 Ay Tarifi Nasıl Yapılır? İnce ince kesilmiş elma ,armut ve kayısı iyice haşlandıktan sonra içine irmik ilave edilip 3-5 dk da kısık ateşte kaynatılır. Blender ile çekildikten hemen sonra sıcakken kavanozlara aktarılır.. Toplamında tam 4 kavanoz elde etmiş olursunuz.
Ek gıdaya geçişte verilmemesi gereken besinler
Çilek, kiraz, ahududu, portakal, kivi gibi meyveler ve yumurta beyazı alerji riski nedeniyle küçük bebeklere verilmemelidir.
Yenidoğan bebeğin 6 aya kadar sadece anne sütü alması gerekmektedir ve tamamlayıcı beslenmeye 6. ay itibariyle geçilebilir. Meyveler bebeklere 6. ayından sonra meyve suyu, sonrasında meyve püresi şeklinde verilmelidir. Taze meyvelerden sıkılarak hazırlanan meyve suları iyi bir C vitamini kaynağıdır.
Kısık ateşte buharda pişirilerek hazırlanmıştır. Saklama koşulları : +4 derecede muhafaza ediniz. Üretim tarihinden itibaren 4 gün içinde tüketiniz. Derin dondurucuda (-20 derece) 1 ay muhafaza edebilirsiniz.
½ küçük kase kadar meyve püresi; elma, armut, şeftali, kayısı, havuç, erik, muz, mandalina gibi meyveleri cam rendede rendeleyip verebilirsiniz. ½ meyveli kavanoz püresi ya da 50 ml kadar taze sıkılmış meyve suyu da verebilirsiniz.
Bunun için ay ay bebek beslenme ve ek gıdaya geçiş sürecini anlatmıştık. Bebeğinizin beslenmesi için uygulayabileceğiniz 6 aylık bebek menüsü listemizi inceleyebilirsiniz. ½ bebek kavanozu (yarım çay bardağı) meyve püresi bebeğiniz için iyi bir ara öğün olabilir.
İstediğiniz kadar elmayı rendeleyin üzerine tozşeker koyun ve elmalar suyunu çekene kadar pişirin soğuduktan sonra poşetlere koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Elmanın kabukları soyulur küçük küçük doğranır. Tencereye su ve elmalar eklenir. Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra irmik de eklenir. İrmik yumuşadıktan sonra tencerenin altı kapatılır ve blenderdan geçirilerek püre haline getirilir.
Yemeğin muhafaza edilmesi: Armut püresi havası alınmış bir kabın içinde buzdolabına konularak, en fazla 3 gün ya da küçük parçalara ayrıldıktan sonra paketlenip dondurucuya koyularak, en fazla 3 ay muhafaza edilebilir.
Tatlı, sulu ve lezzetli olan şeftali bebekler için ideal ilk yiyeceklerden biri. 6. aydan itibaren bebeğinizi şeftali ile tanıştırabilirsiniz. Şeftali satın alırken koyu turuncu ve kırmızı olanları tercih edin. Olgun bir şeftaliyi ezerek püre haline getirmek de daha kolay olacaktır.
Öncelikle şeftalimizi yıkayalım ve arzu edenler soymadan küp küp kessin ben soyarak kesiyorum. Sonra içi derin bir kaba alalım ve el blendırından geçirin.Püre olunca içine muzumuzu da bölüp atın ve tekrar el blendırıyla püre yapın. Bir kavanoza / tabağa koyup afiyetle yedirin :) Afiyet ve bol vitamin olsun bebeklere.
Meyve püresi ara öğün olarak yedirilmelidir. Bazen yoğurt içerisine veya kahvaltısına karıştırılarak da kullanılabilir. İlk olarak verilebilecek meyveler mevsimine göre elma, armut, şeftali, kayısı ve muzudur.
Bu şekilde bebeğinizin katı gıdaya geçişini destekleyebilirsiniz. 6. ayda yoğurt, çorba, meyve püresi ile başlayacağınız ek gıdaya, 7. ayın sonu itibarıyla pütürlü gıdaları yavaş yavaş ekleyebilirsiniz. 7-8 ay arası dönem pütürlü besinlere geçiş oldukça uygun. Parmak gıdalara başlamak için de 8. ay idealdir.
meyve Püresi
Meyve pürelerinin WAVE pastörizasyonu/sterilizasyonunun uygulanması, dolaylı ısıtma nedeniyle aşırı ısınma olaylarını önleyerek ürünün çok kısa sürede eşit şekilde ısınmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri