Doğal kumaşlar ile üretilen yataklar, çocuklar için ideal kabul edilir. Pamuk ve bambu gibi cilt ile en uyumlu kumaşlar, terlemeyi azaltmaya yardımcı olması, hava geçirgenliğinin yüksek olması ve sağlıklı olması, açısından çocuk yatağı seçiminde büyük önem taşımaktadır.
Bebek ve çocukların yatakları ne sert ne de yumuşak olmalıdır. Orta sertlikteki bir yatak tercih edilmesinin sebebi, içine gömülmeyi engellemek, daha rahat nefes almalarını sağlamaktır. Ayrıca bu yataklarda Solvent bazlı kimyasal malzeme kullanılmamaktadır, çocuklar için oldukça sağlıklı yatak türleridir.
Bebekler İçin Doğru Yatak Seçimi
Bebeklerin kemik gelişimleri için en doğru yatak seçimi orta sertlikteki yataklardır. Çok yumuşak yataklarda bebek yatağın içine gömüleceği için kemik gelişimi açısında uygun değildir. Çok sert yataklar ise narin kemik yapısı açısından mantıklı bir tercih olmayacaktır.
Sağlıklı bir büyüme için ortopedik çocuk yatağı
Her pediatrik ortopedist, karyolanın en önemli parçasının yatak olduğu ifadesini doğrulayacaktır. Çocuğunuzun büyüme bozuklukları ve skolyoz hastalığına yakalanmaması için daha yüksek sertlikte bir yatak seçin.
Çocuk yatağının nasıl olması gerektiğini bilmek, çocuklar için yatak seçimi noktasında size yol gösterir. Çocukların yatakları ne çok yumuşak ne de çok sert olmalıdır. Orta sertliğe sahip bir yatak olması önemlidir. Bu sayede çocuğunuz yatağın içine gömülmez.
İlgili 41 soru bulundu
Özellikle yaylı yataklarda terleme ya da ısınma gibi sorunlar oluştukları için kişilerin uyku kalitesinde ciddi düşüşler söz konusu olmaktadır. Bebek ve çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin sağlanması için lateks yataklar ihtiyaç duyulan tüm özellikleri sağlayabilirler.
Visco yataklar ve yaylı yataklar yanlış bir şekilde bebeklere tavsiye edilmektedir. Bebekler için yatak seçerken bu ürünlerden uzak durulmalıdır. Visco yataklar sanıldığı gibi rahat yataklar değil aksine yapıları gereği fazla yumuşak oldukları için kas ve kemik gelişimine zararlı yataklardır.
3-6 yaş çocuklar ise yürümeye ve hareketlenmeye başladığı için çok sert olmayan yüzeye sahip yatak modelleri tercih edilmelidir. Bu yaş grubundaki çocuklara, basınç uygulamayacak yumuşaklıkta yataklar üretilir. Bu çocuk yatakları, doğal kumaşlarla üretilir.
Çok yumuşak ve çok sert yataklar gelişimleri için olumsuz olabileceği için bu yaş grubundaki çocuklar için orta sertlikteki yataklar tavsiye edilmektedir. Hava alan yapıda olmasına özen gösterilmelidir. Çocukların iyi bir şekilde uyumaları için ısı değerlerinin stabil ve mevsim koşullarından bağımsız olması gerekir.
Lateks karışımlı iç dolgu malzemeleri yetişkinler ve çocuklar için alerjik olabilmektedir. Muyu bu nedenle lateks malzemesini ürünlerinde tercih etmemektedir. Yine de bir lateks yatak almak isterseniz detaylıca araştırmanızı ve en iyi üretim kalitesine sahip olan sertifikalı bir lateks yatak satın almanızı öneririz.
Bebeklerin sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sağlamak adına yaysız yatak bebekler için uygun yataklar olarak öne çıkmaktadır. Çünkü yaysız yataklarda doğal destekleyiciler bulunur ve bu destekleyiciler sayesinde bebeğin hem zihinsel hem de fiziksel gelişimi verimli bir şekilde gerçekleşir.
Yaylı yatak kullanmak gelişim çağındaki bebeklerde sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yüzdendir ki bebeklerin kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştiğinden emin olmak için yaysız yatak kullanılması önerilmektedir.
2 yaş bebek yatağı nasıl olmalı araştırıldığında bu yatağın artık bebeğin okula gidene kadar yatabileceği boyutlarda olması uygundur. Bebek battaniyesi de mutlaka antibakteriyel ürün olmalıdır. Bebeğin sağlığının korunması için onu sıkmayan, doğal pamuklu malzemeden üretilmiş olması gerekmektedir.
Visco yataklar yumuşak yataklar oldukları için kemik gelişimini tamamlamamış yani 15 yaşına gelmemiş çocuklar için uygun değildir.
Bebekler 0-3 yaş aralığında gelişimlerine devam etmekte oldukları için rahat ve konforlu yatakta olmaları ciddi bir önem taşır. Günlük 15 saatten fazla uyku saatleri bulunduğu düşündüğünden, sağlıklı bir uykuyu alabliecekleri yataklarda uyumaları gerekir. Bebeğiniz için yatak seçerken yaylı yataklar seçmekten kaçının.
Yatak sertlikleri 1 ila 10 arasında derecelendirilir. 1 çok yumuşak, 10 ise çok sert yatak anlamına gelir. Orta sertlikteki yataklar ise özellikle son dönemlerde tercih edilen yatak modellerindendir. Boy ve kilo endeksi baz alınarak normal kiloda olan kişiler orta sertlikteki yatakları tercih edebilirler.
Bebek anne sütü almıyorsa, bebeğin odası 3 aydan itibaren ayrılabilir. Bebeklerin odalarının ayrılmasında üst sınır ise 2-3 yaş dolaylarında olmalıdır. Çocuğun yaşına bağlı olarak çocuğa kendi odası ve kendi yatağının olduğu kararlı bir şekilde anlatılmalıdır.
Visco yatak, uyku kalitesini artıran, yatağa yatıldığında gömülme hissi yaratan ve vücudunuza göre şekil alan yatak türüdür. İçeriğinde bulunan akıllı süngerler yardımıyla uyku esnasında vücudunuzun gerçekleştirdiği tüm hareket boşlukları Visco yatak sayesinde doldurulur.
Bebeğin yatağı duvar kenarına yerleştirilmeli, kapıdan ve pencere altından uzak tutulmalıdır ki, buralardaki enerji Chi akımı bebeğin uykusunu bozmasın. Bebek ve çocuk yatağı için ideal konum; kapı ve pencere önünden uzakta, güven hissi veren bir köşedir. Küçük odalarda yatak pencere önüne konmak zorunda kalınabilir.
· Çift taraflı kullanılabilen yataklar 6 ayda bir ters çevrilmelidir. Bu, vücut ağırlığının her iki yüzeye de eşit olarak dağılmasına yardımcı olur. · Tek taraflı kullanılabilen yataklarda ise, 3 ayda bir taraf değiştirilmelidir. Bu da yine, yatağın vücut ağırlığını eşit olarak dağılmasına yardımcı olur.
Yatağı çevirmeye gerek bırakmayan No-Turn teknolojisi sayesinde tek taraflı kullanım kolaylığı sunar. Ped fermuarıyla çıkarılabilir ve çıkarılabilen ped yıkanılmamaktadır. Yatağınızın temizliğini ılık, sabunlu su ile silerek yapınız.
Karyola, bebeklik dönemi için 80x130 cm olup 0-3 yaş, çocukluk döneminde ise 3-10 yaş aralığına kadar kullanılabilecek 80x180 cm kadar büyüyebilen özelliğine sahip karyola 80 kg taşıma kapasitesine sahiptir.
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Kaliteli bir yaylı yatak, 10 yıl veya daha fazla süre dayanabilir. 3. Yaylı yataklar terletir mi? Yaylı yataklar, visco yataklara göre daha iyi havalandırma sağlarlar. Bu nedenle, yaylı yataklar terlemeye ve nem birikimine neden olma olasılığı daha düşüktür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri