Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Asidik bir yapıya sahip olan sirke, tıpkı limon ve domates gibi eldeki biber acısını geçirir. Geniş bir kaseye sirke doldurun. Elinizi sirkenin içerisinde 10 dakika beklettikten sonra bol suyla durulayın. Biberden yanan ellerinize yanık kremi veya nemlendirici krem sürerek acının geçmesini sağlayabilirsiniz.
Poşetin havasını olabildiğince boşaltın ve derin dondurucu içerisine yerleştirin. 10 ile 12 ay içerisinde tüketilmesi önerilir.
Biberlerin üzerindeki tüm tozlar, kirler iyice aksın. Ardından biberleri kağıt havlu üzerine alın, iyice kurulayın. Ardından yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisi üzerine, birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin. Alt üst ayarlı 75 derece fırında kontrollü bir şekilde 4-5 saat kadar kurutun.
İlgili 29 soru bulundu
Evinizdeki serin ve kuru yer baharat saklamak için en uygun yerdir. Pul biber, toz biber, köri gibi sıcaklıktan çok etkilenen baharatlar buzdolabında saklanmalıdır. Baharatı aldığınız tarihi kavanozun üzerine not ederseniz kullanma süresini daha rahat takip edebilirsiniz.
Biberleri uzun bir ipe, ortalarından iğne geçirerek dizin. Balkon veya bahçenizde en çok güneş alan yere ipi asın. Ortalama 3-7 gün içinde biberler kuruyacaktır. Kuruyan biberleri kavanoz veya buzdolabı poşetlerine doldurarak saklayın.
Tavamıza bol yağ koyupk kızdıralım. Kızartma yapacağımız tava derin olursa, kızartmak daha kolay olur. Biberleri ekleyip kızartalım ve süzgecin altına derin kase koyup, biberleri süzgece koyalım ki yağı süzülsün. Bütün biberler bitene kadar bu işlemi yapalım ve soğumaya bırakalım.
Dondurucuya Çiğ Biber Nasıl Konulur? Biberler güzelce yıkayıp suyu süzüldükten sonra içlerini temizleyelim. Ve hepsini küp küp doğradıktan sonra poşetlere istediğiniz şekilde doldurabilirsiniz.
Eğer yemeğiniz çok acı olduysa, yemeği pişirirken tencereye 1 yemek kaşığı bal ilave edebilirsiniz. Bal tüm yemeklerin acısını alsa da, yemeğin aromasını ve tadını değiştireceği için uygun gördüğünüz yemeklerde kullanmaya özen gösterin. Yemeğin acılığını almak için, bir fincan sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
Elinizi bir süre sütün içerisinde bekletirseniz acı biber acısının kısa süre içerisinde kaybolduğunu görebilirsiniz. Metal kaşığı elinize alıp kaşığı yıkayın, bu arada ellerinizin her tarafına metal kaşığı sürün. 2-3 dakikada acı azalacak yarım saatte tamamen geçecektir.
C vitamini, beta karoten ve de antioksidan bulunmasından dolayı acı biber, vücudu kansere ve de kalp krizi riskine karşı korumaktadır. Dolaşımın hızlanmasında etkili olup felç geçirme riskini de en aza indirmektedir. Düzenli bir şekilde acı biber tüketimi, midedeki mikroorganizmaların ölmesinde etkilidir.
Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile yemeklik biberleri buzlukta üst üste yerleştirip, uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Sivri biber veya çarliston biberi, Saplarını kesip, çekirdeklerini çıkardıktan sonra ihtiyacınız ölçüsünde poşetleyin ve dondurucuya kaldırın. Donmuş halde kullanabilirsiniz. Saklama süresi 8-10 aydır. Biberleri kızartıp soğutun, poşetleyin ve dondurucuya kaldırın.
Biberleri iyice yıkayıp sapını ve çekirdeklerini ayıklayıp üzerine tuz serpip yağda yumuşayana kadar kavurun. Soğumaya bırakın. yoğurdu özeleyip dövülmüş sarımsak ekleyin ve biberlerin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Biberleri ayıklayıp bit tavada kızartıyouz . Benim tavam küçük olduğu için iki tava kullandım, daha sonra tuz ve domatesle biraz alazlıyoruz, altını kapatıp soğuyunca buzluğa koyuyoruz . Bereketi üstünde olsun afiyet olsun.
Temizlediğiniz kırmızı biberleri kullanacağınız kadar poşetlere koyun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Daha sonra dondurucuya kaldırın. Közlenmiş olan kırmızı biber poşetleri kullanacağınız zaman dondurucudan çıkartın.
Soyup dilimlediğiniz sarımsakları da araya yerleştirin. Bütün biberler, sarımsaklar ve maydanozları bu sıraya göre kavanoza yerleştirin. Kavanozun üzerine bastırarak havasını alın. Zeytinyağı, sirke ve tuzu karıştırıp kavanoza dökün ve kapağını sıkıca kapatın.
Tencerede su ,sirke,şeker ve sıvı yağ kaynatılır. Biberler eklenip reni sarana kadar haşlanır. Kavanozlara sularıyla doldurulur ,üzerlerine sarımsak, 1 çay kaşığı tuz ve şeker koyulur. Ağzı sıkıca kapatılıp ters çevirilir. 3 -4 gün sonra yemeğe hazır.
Öncelikle tavaya sıvı yağı ekleyip iyice kızmasını sağlıyoruz. Bu sırada biberleri güzelce yıkayıp kurulayın. Ardından bir kürdan yardımıyla delikler açın. Dilerseniz bütün olarak kızartmak yerine biberleri iri doğrayarak da kızartabilirsiniz.
Güneşe serilen biber çok fazla sıcaktan pişip tadı rengi kokusu değişecektir, biberin bazı yerleri yumuşayıp rengi değişecek ve çürümeye başlayacaktır, buna güneş pişiği adı veriliyor. Bu nedenle biberi güneşte değil de fazla güneş almayan doğrudan güneş görmeyen bir yerde kurutmaya dikkat ediniz.
Kavurduğunuz biberleri mutfak robotuna alın ve pul pul olana kadar çektirin. Biberler pul pul olduğunda fırın tepsisinin içerisine alın ve 200 dereceli fırında 5 dakika fırınlayın. Tamamen kuruyan biberleri fırından çıkartın ve oda sıcaklığında bekleterek soğutun. Soğuduktan sonra cam kavanozlara aktarın.
Bir tencereye 4-5 bardak su koyun ve su kaynamaya başladıktan sonra yıkadığınız biberleri içerisine atıp, 10 dakika kadar haşlanmaya bırakın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri