Tabiki yavaşlatır. Süre zarfında bu uygulamalar sürekli bellekte yerlerini arttırır. Arka plan çalışanlar Ram tüketir.
Tüm uygulamalar telefonunuzu yavaşlatır, bu nedenle uygulamalara şöyle bir göz atıp indirilen uygulamaların sayısını azaltmak Android telefonunuzun hızını artırmaya yardımcı olabilir. Ayarlar (dişli simgesi) öğesine ve ardından Uygulamalar'a gidin.
Google Play veya çeşitli yollarla Android cihaza yüklenen ve çalıştırılan uygulamalar da bataryayı olumsuz etkileyebiliyor. Bu uygulamaların başında Samsung WatchON yer alıyor. Listenin ikinci sırasında OLX Free Classifieds, üçüncü sırasında Telstra, dördüncü sırasında Snapchat ve beşinci sırasında Walmart yer alıyor.
Zaman geçtikçe akıllı telefonların yavaşlamasının birden fazla nedeni bulunuyor. Telefonun depolama alanı tükenmiş olabilir, Android sürümünün güncellemesi gelmiş olabilir, telefona çok sayıda uygulama indirilmiş olabilir ve bunlar her daim arka planda aktif olarak çalıştığı gibi kaynakları tüketir.
İlgili 33 soru bulundu
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Bilgisayarlarda olduğu gibi akıllı telefonlarında beyni sayılan işlemciler, cep telefonların işlem hızını doğrudan etkiliyor ve bu yüzden vazgeçilmez bir birleşen olarak karşımıza çıkıyor. İşlemciler, tüm birimlerin koordine edilmesi ve tüm işlemlerin yapılması için tasarlanır.
“Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.” “Kitap ve sporun olmazsa olmaz…
Cep telefonlarıyla sürekli mesajlaşmak veya oyun oynamak, bilek ve parmak eklemlerinizi yorarak ağrılara sebebiyet verebilir. Cep telefonları ile sürekli meşgul olmak, ceptelefonlarının yaymış olduğu radyasyona maruz kalmayı da beraberinde getirir. Bu durumda meme kanserinin riskini arttırır.
Yemek yerken, gezerken, bir şeyler izlerken, yatağa girip uykuya hazırlanırken yanımızdan ayırmadığımız telefonlar için uzmanlar, özellikle uyku sırasında en az 1 metre uzakta kalmak gerektiği konusunda uyarıyor; çünkü uyku sırasında telefonunuzu yakınınızda bulundurmak oldukça zararlı.
Telefon Bağımlılığı (Nomofobi), kişinin akıllı telefonundan ayrı kaldığında yaşadığı panik olma, huzursuzluk, sürekli akıllı telefonunu kontrol etme ihtiyacı, ümitsizliğe düşme gibi belirtilerin gözükmesine denir. Sıklıkla akıllı telefon kişinin elindedir ve telefonunu bırakmakta zorlanır.
*#9900# - Sistem döküm moduna erişir. *#3214789# - GCF modu durumunu görüntüler. *#9090# - Tanılama ayarlarını görüntüler.
Android geliştirici seçenekleri menüsünde bulunan bu ayar ile uygulamalara sınırlandırma getirebiliyor ve uzun süre işlem yapan uygulamaları tespit edebiliyorsunuz. Bu ayar aktif olduğunda eğer bir uygulama uzun süre işlem yapıyorsa ekran yanıp söner.
Geliştirici seçeneklerinde “Geçiş animasyonu ölçeği” seçeneğinden animasyonları kapatabilir veya 1x yerine 0.5x yaparak telefonunuzu hızlandırabilirsiniz.
Uyurken, telefon açık bir şekilde yastık altında veya başucunda bulundurulmamalıdır. Telefon yatağın mümkün olduğu kadar uzak bir noktasına konulmalıdır. Bilgisayar başında günlük geçirilen süre 2,5 saati geçmemelidir.
Uykusuzluk ya da çok uyuma gibi uyku sorunlarının en büyük sebebinin sınırsız ve kontrolsüz teknoloji kullanımı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, sağlıklı uyku için önemli tavsiyelerde bulunuyor: Yatmadan iki saat önce bilgisayar, cep telefonu ve tablet gibi elektronik aletlerin kullanımı bırakılmalıdır.
Eğer telefonunuzun sıcaklığı 90 dereceyi aşarsa cihazda kalıcı hasarlar oluşabilir. Bu yüzden cihazınızı 50-60 santigrat derece arasında tutmaya özen gösterin. İdeal telefon sıcaklık derecesi budur.
Akıllı telefonlarda kullanılan lityum iyon piller, uzun ömürlü ve tekrar tekrar şarj edilebilen bir teknolojiye sahiptir. Ancak, pil performansını korumak için genellikle lityum iyon pillerin %100 dolana kadar şarj edilmemesi önerilir. Tam dolu şarj, pil performansı için ideal değildir.
Bunun için şarj edilir ve şarjda fazla durması, tam dolmadan şarjdan çekilmesi telefon bataryasını bozar. Telefon Hoparlörü, Kamerası, Mikrofonu Neden ve Nasıl Bozulur? Telefon hoparlör, kamera ve mikrofonun bozulmasının başlıca nedeni su kaçmasıdır. İçeri kaçan su bu donanımlara zarar verir ve bozar.
Uzmanlar anne babaları uyardı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi pedagogları, çocukların en fazla haftada 5 saati bilgisayar başında geçirmesinin uygun olduğunu belirterek, 8-10 saati geçen kullanımın bağımlılık tehlikesi taşıdığını söyledi.
Yoğun cep telefonu kullanımının en azından beyin yorgunluğuna sebebiyet verdiği neredeyse kesin gibidir. Ayrıca, baş ağrıları, uyku düzensizliği, hafıza zayıflaması, yoğun stres ve yorgunluk, konsantrasyon ve dikkat dağınıklığı gibi durumlara yol açabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri