Kadınlarda aşırı cinsel ilişkinin herhangi bir tehlikesi yoktur.
Sık Girilen Cinsel İlişki Sırasında Vajinada Genişleme Olur mu? Vajina duvarının esnekliği sayesinde kadın hiç doğum yapmadıysa, çok fazla cinsel ilişki yaşamak vajinanın genişlemesinin nedeni değildir. Yani çok seks yapmak vajinayı gevşetir sözü bu nedenle doğru değildir.
Her gün ilişkiye girme konusuna gelince de; bunun da belirli bir zararı yok. Hatta cinsel ilişki sıklığı kadının daha rahat ve çabuk orgazm olmasını sağlıyor. Fakat cinsel ilişkiye girilen kişiler değişiyorsa cinsel yoldan bulaşan hastalıkları kapma riski de artıyor.
Aşırı cinsel isteğinin zararları neler olabilir? Aşırı, kontrolden çıkmış cinsel aktivite cinsel yolla bulaşan hastalıklar, AİDS, istenmeyen gebelikler, adli sorunlar, ilişkiyi veya evliliği sürdürme güçlükleri, aile içi şiddet vb bir çok istenmeyen sonuçlara neden olabilir.
Her çift dönemsel olarak daha fazla veya daha az seks yapabilir. Her çiftin kendine uygun bulduğu seks sıklığı da farklıdır. Yapılan çalışmalar çiftlerin haftada 2-4 seferden ayda 2-4 sefere uzanan bir seks sıklığı olduğunu gösteriyor.
İlgili 19 soru bulundu
Cinsel anlamda aktif bir erkeğin sperm üretim döngüsünün devamlılığı için haftada en az 3 kere boşalması gerekir. Düzenli bir cinsel hayatı olmayan erkekler; mastürbasyon yaparak sperm üretim döngülerinin devamlılığını sağlayabilirler. Erkeklerde mastürbasyon yapmayla ilgili bir sınır bulunmamaktadır.
Cinsel birleşme öncesi gerçekleşen boşalma “ileri erken boşalma”, 3 dakika veya daha az süren birliktelik sonrası boşalma “erken boşalma” kabul edilmektedir. Normal bir cinsel birlikteliğin ortalama süresi 8–15 dakikadır.
Her gün ilişkiye girmek çiftin sosyal yaşamını sınırlandırabilir. Aşırı cinsel istek durumlarında uygunsuz partner ilişkileri artabilir. Bu da çeşitli cinsellikle bulaşan hastalıklara yakalanma riskini artırır. Eşlerden birinin aşırı cinsel isteği, diğerinde cinsel isteksizlik riskini oluşturabilir.
Zevk aldığınız bir ilişki sonrasında bağışıklık sisteminizi de düzenleyerek hastalıklara yakalanma riskinizi minimuma indirebilirsiniz. Wilkes Üniversitesi'nde yapılan bilimsel testlere göre düzenli olarak sevişen bireylerin diğer kişilere göre çok daha sağlıklı olduğunu kanıtlanmış.
Yeni araştırmaya göre, yaşam boyunca 10 veya daha fazla cinsel partnere sahip olmak, kanser riskinin artmasıyla ilişkili. Araştırmacılar, cinsel partner sayısıyla erkekler ve kadınlarda kansere yakalanma riski arasında istatistiksel açıdan kayda değer bir ilişki buldu.
Cinsel ilişki sıklığı için sayısal bir standart olmamakla birlikte, yine de mutlaka bir sayı vermek gerekirse, yapılan araştırmalar genel ortalamanın 30 yaş altındaki çiftler için haftada iki kez, 30 yaş üstündeki çiftler için ise haftada bir kez olduğunu gösteriyor.
Cinsel ilişki yaşamak isteyen çiftlerden, 30'lu yaşta olanlar haftada 2 kez, 40'lı yaştakiler haftada 1 kez, 50'li yaştakiler 15 günde bir kez, 60 ve üzeri yaş grubundakiler ise ayda bir kez ilişkiye girmeliler.
Uzmanlar, sabahları yapılan seksin mutluluk hormonu oksitosini tetiklediğini, böylece çiftin gün boyunca daha aşk dolu ve bağlı hissettiğini söylüyor. Ayrıca, kendini daha güzel ve daha güçlü hissedersin. Sabah seksi, vücuda bağışıklık kazandıran bir antikor olan IgA seviyesini arttırıyor.
Bazı uzmanlar, günde bir kez veya daha az sıklıkla cinsel aktivitenin normal olduğunu belirtiyorlar. Fakat, bu durum herkes için geçerli değildir çünkü kişinin yaşam tarzı, cinsel aktiviteye olan ilgisi, fiziksel sağlığı, hormonal durumu ve diğer faktörlerde etkilidir.
Normalde kadınlar haftada kaç kez ilişkiye girmek ister? Kadınlar haftada 3-4 kez seks yapabilir. Bu sayının üzerinde olan cinsel ilişki istekleri aşırı cinsel istek olarak nitelendirilir ve kontrol altına alınması gerekir.
Yani; birliktelik esnasında vajina genişlemesi olması gereken bir durumdur. Birliktelikten sonra ise vajina ilk haline geri döner. Ünlü bir kadın doğum doktoru olan Lauren Streicher: “Dünyadaki en büyük penis bile bebeğin büyüklüğüyle karşılaştırılamayacağından vajinanın boyutunu etkilemeyecektir” demektedir.
Bu durumun nedenleri; tiroid bezleri veya böbrek üstü bezlerinin normalden daha çok çalışması, çiftler arasındaki cinsel uyumsuzluk, tüberküloz hastalığı, hormonal bozukluklardan ötürü biriken androjen, türlü beyin hastalıkları, türlü psikolojik problemler, madde ve alkol kullanımı şeklindedir.
Ama yapılan araştırmalar haftada iki defa seksin normal olduğunu ortaya koyuyor. Biz de bu nedenle haftada iki idealdir diyoruz ama isteniyorsa tabii ki daha fazla birlikte olunabilir. Cinsellik sadece cinsel organların ilişkisi değil. Daha çok dokunarak, sevişerek, haz vererek ve alarak, ruhun paylaşılması demek.
Her şeyin normal olarak gittiği durumlarda son 4 haftaya kadar cinsel yaşamda hiçbir kısıtlama yoktur. Son 4 haftada ise erkeğin ejakulasyon sıvısı içinde bulunan “Prostaglandin'' denen lipid bileşenlerinin rahim kasılmalarını başlatabileceği düşüncesi ile ilişki önerilmez.
"HAFTADA İKİ İLA ÜÇ CİNSEL İLİŞKİ"
“Cinsel ilişki erkeklerde de hormonal düzenleme sağlar, zihinsel ve fiziksel sağlığa iyi gelir” diyen Maddock, “Haftada iki ila üç kez cinsel ilişkiye girmek, aranızda iyi bir bağ kurmanıza yardımcı olur” diye konuştu.
Uzmanlar fazla çiftleri uyarıyor. 3 kez ard arda yaşanıyorsa sistit gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Doktorlar tarafından balayı sistiti olarak adlandırılan rahatsızlık çok sık cinsel ilişki sonucu görülebiliyor.
Francesco Montorsi açıkladı.Montorsi, cinsel ilişki sıklığının normal erkeklerde ayda en sık 3 - 4 kez olarak saptandığını söyledi.
İlişkileri kadın mı başlatır, erkek mi? Aşk hiçbir zaman erkek tarafından başlatılmaz, seçimi kadınlar yapar. Sinyaller kadınlar tarafından gönderilir ve daha sonraki süreçte erkek ilişki içine çekilir.
Eşim içime boşaldıktan sonra kaç dakika beklenmeli? Spermler doğru şekilde vajinaya bırakıldıktan sonra genellikle geriye sperm kaçağını önlemek için yaklaşık 30 dakika istirahat etmek belki kalça altına bir yastık koymak genel olarak önerilmektedir.
28 PANDEMİ Ücretsiz İzin (4857 Geç. 10 Md.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri