[1] Yapılan bir iyiliğe veya herhangi bir harekete karşı duyulan mutluluğu ve gönül borcunu anlatma.
Teşekkür ederim yazımı ayrı olması gereken bir ifadedir. Ayrıca bu ifadenin kısaca teşekkürler şeklinde kullanılması yazım yanlışı kabul edilir. Çünkü Türkçe dilinde teşekkürler ifadesi bulunmaz. Doğru ifade teşekkür ederim şeklinde olmalıdır.
Size yeni işiniz için fırsat veren birine teşekkür etmek, o kişinin size ne kadar yardımcı olduğunu kabul etmenin anlamlı bir yoludur. Örneğin, birisi size bir iş mülakatı ayarladığında veya ilgilendiğiniz sektör hakkında bilgi verdiğinde ona teşekkür etmek isteyebilirsiniz.
teşekkür ederim; durumdan hoşnut ve memnun olduğunu belirtmek için kullanılan nezaket sözüdür. ve; yapılan bir iyiliğe karşı duyulan gönül borcunu sözle anlatmaktır. "teşekkürler" de hemen hemen aynı anlamda kullanılır.
İlgili 15 soru bulundu
teşekkür ederim, sağol, sağolun ünl.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesiile ödüllendirir.
Bize iyilik edene teşekkür etmezsek, onun gönlünü almazsak, onun rızasını almazsak, Allah bizden razı olmaz.
Rica ederim kelime gruba aslına bakılırsa farklı anlamlar üzerinden ele alınır ve kullanılır. En yaygın kullanılan kısmı ise teşekkür etmek eylemine karşılık vermek üzerine söylenen cümledir. Biri karşı tarafa teşekkür ettiği vakit, o teşekküre karşılık olarak dile getirilir ve kibarlık yapılır.
Önemli değil: Birisi size Teşekkür ederim dediğinde Önemli değil, Bir şey değil ya da Sorun değil gibi bir cevap vermelisiniz.
Teşekkür ederim, cümlesinin Arapçadaki karşılığı Türkçe ile benzer özellikler taşıyor. Teşekkür kelimesi aslen Arapça kökenli bir kelimedir ve zamanla Türkçeleşmiştir.
“Senin gibi bir arkadaşa sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Özenle hazırladığın bu değerli hediye benim için çok kıymetli. Tüm kalbimle teşekkür ederim, seni çok seviyorum canım arkadaşım.” “Bu özel günümde mutluluğumu paylaştığın için teşekkür ederim.
Türk Dil Kurumunun resmi internet sitesinde de yer alan kullanımına göre teşekkür doğru yazılışı iki k harfi kullanılarak olmalıdır. Aksi takdirde yazım hatası yapılmış olur. Teşekür olarak yazıldığı zaman yazım yanlışı yapılmış olan bu kelime yazılırken iki k harfi kullanılmalıdır.
Üst de “rica ederim” der.
Ne olursa olsun maillerinizde teşekkür etmeyi unutmayın. Karşı tarafın size yanıt veriyor olması bile teşekkür etmeniz için geçerli bir neden. Bu yüzden resmi mailleşmelerinizde bol bol teşekkür etmekten çekinmeyin. Hiç kimse bunu duymaktan rahatsız olmayacaktır.
Teşekkür belgesi almak için istenen şartların başında dönem sonunda hiçbir dersin zayıf yani 1 olmaması gerekiyor.
Bu yüzden tabiata teşekkür, şirkin birinci adımı olur; sonrası ise ulûhiyete gidiştir. İnsanların en dâhileri olan filozoflar tabiat bataklığına saplanıyorsa, avam insanlar ne yapmaz ki... Tabiata teşekkür etmek akıl dışıdır, dalalettir, şirktir.
Bir diğer merak konusu da karnede 2 olması durumunda teşekkür alınıp alınamayacağı. Karnesinde Türkçe ve Matematik derslerinden biri veya ikisi birlikte 2 gelen öğrenci karnesinde teşekkür belgesi alamıyor. Türkçe ve Matematik dışındaki bir dersin 2 gelmesi durumunda ise teşekkür belgesi alınabiliyor.
İşte bunun içindir ki hem Rabbimize şükredici kul olmak, hem de nimetlerin bizlere ulaşmasına aracılık yapan insanlara teşekkür edici olmakla yükümlüyüz. İnsanalara teşekkür etmek, Rabbimize ibadettir. İbadet Rabbimizin emirleri ve yasaklarına itaattir. Aziz Peygamberimizin öğütlerine itaattir.
Dilimizde, insanlardan gelen iyiliğe karşı izhâr edilen şükrü, teşekkür kelimesiyle ifade ederiz. "Şükr" kelimesini ise, aynen "hamd" gibi Allah için kullanırız.
“En mutlu anımda benimle bu mutluluğu paylaştığın ve bana bu özel hediyeyi armağan ettiğin için sana çok teşekkür ederim sevgilim. Varlığın, aşkın ve yaşattığın tüm güzellikler için de ayrıca teşekkür ederim. Bugün ve gelecek her yeni günde daima birlikte olmak dileğiyle. Seni çok seviyorum, iyi ki varsın!
İbnü'l-Esîr'e göre bu hadisin, “İnsanlara teşekkür etmeyen Allah'a da şükretmez” anlamındaki bölümü, “Kişi insanların iyiliğine teşekkür etmek yerine nankörce davranırsa Allah da onun şükrünü kabul etmez” demektir.
İnsanlara teşekkürün ilki sözlü olarak “Teşekkür ederim, Allah razı olsun...” demek ya da lisanı hal (jest ve mimikleri) ile bunu belli etmek, İkincisi yapılan iyiliğe aynısıyla ya da daha güzeliyle mukabele etmek, Üçüncüsü ise bunları doğrudan yapamadığımız durumlarda, bize iyiliği dokunana dua etmektir.
Karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek olan öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerini sistem üzerinden görüntüleyebilecek. Öğretmenler sınav sonuçlarını sisteme girdikten sonra, öğrenci ve veliler de e-Okul VBS sistemine giriş yaparak sistemdeki notları görüntüleyebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri