Tüm uygulamalar telefonunuzu yavaşlatır, bu nedenle uygulamalara şöyle bir göz atıp indirilen uygulamaların sayısını azaltmak Android telefonunuzun hızını artırmaya yardımcı olabilir. Ayarlar (dişli simgesi) öğesine ve ardından Uygulamalar'a gidin.
Google Play veya çeşitli yollarla Android cihaza yüklenen ve çalıştırılan uygulamalar da bataryayı olumsuz etkileyebiliyor. Bu uygulamaların başında Samsung WatchON yer alıyor. Listenin ikinci sırasında OLX Free Classifieds, üçüncü sırasında Telstra, dördüncü sırasında Snapchat ve beşinci sırasında Walmart yer alıyor.
İndireceğin dosya virüs içeriyorsa yavaşlatabilir.
APK indirmenin telefonunuza vereceği zararlar:
Telefonunuza virüs bulaşabilir. Bozuk dosyalar cihazın doğru çalışmasını engelleyebilir. Kişisel bilgileriniz çalınabilir, Ücretli uygulamaları APK ile indirmek korsan yazılım kullanıma girer, yasaktır.
Virüs programları size mutlaka sahip olmanız gereken uygulamalar olarak yansıtılıyor olabilir ancak bu programların telefonunuzda çözdüğü kadar yarattığı sorunlar da var. Bilinen virüs programları bile telefonunuzu yavaşlatarak sizden habersiz arka plan işleri yapabiliyor.
İlgili 44 soru bulundu
Zaman geçtikçe akıllı telefonların yavaşlamasının birden fazla nedeni bulunuyor. Telefonun depolama alanı tükenmiş olabilir, Android sürümünün güncellemesi gelmiş olabilir, telefona çok sayıda uygulama indirilmiş olabilir ve bunlar her daim arka planda aktif olarak çalıştığı gibi kaynakları tüketir.
Telefonunuzda gereksiz uygulamalar ve telefon kullanılmadığı zamanlarda arka planda çalışan uygulamalar, virüs, hasarlı uygulamalar cihazın donmasına sebep olabilmektedir. Gereksiz uygulamaları kaldırınız. Arka planda çalışan uygulamaları sınırlandırınız. Virüs taraması yapılıp zararlı uygulamaları siliniz.
Aşındırıcı kimyasallar ve çok ıslak bezlerin kullanımı cihazlara zarar vereceğinden işlemler sadece mikrofiber bez yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır.
*#9900# - Sistem döküm moduna erişir. *#3214789# - GCF modu durumunu görüntüler. *#9090# - Tanılama ayarlarını görüntüler. *#7353# - Hızlı test menüsünü açar.
Bilgisayarlarda olduğu gibi akıllı telefonlarında beyni sayılan işlemciler, cep telefonların işlem hızını doğrudan etkiliyor ve bu yüzden vazgeçilmez bir birleşen olarak karşımıza çıkıyor. İşlemciler, tüm birimlerin koordine edilmesi ve tüm işlemlerin yapılması için tasarlanır.
Android geliştirici seçenekleri menüsünde bulunan bu ayar ile uygulamalara sınırlandırma getirebiliyor ve uzun süre işlem yapan uygulamaları tespit edebiliyorsunuz. Bu ayar aktif olduğunda eğer bir uygulama uzun süre işlem yapıyorsa ekran yanıp söner.
En son güncellemeyi “İndir ve Yükle”ye tıklayarak kullanabilirsiniz ya da bunu bir gece otomatik olarak yapmayı tercih edebilirsiniz. Tıpkı Android'de olduğu gibi iPhone'unuz zamanla ve kullandıkça yavaşlar.
Bir Android telefonun yavaşlamasının temel nedeni, kullanıcı tarafından yüklenen ve çalışan uygulamaların ve işletim sisteminin kaynak tüketimidir. Eğer telefonunuzda hafıza dolu olsa bile, uygun şekilde yönetilen uygulamalar ve süreçlerle hala yüksek performans elde edebilirsiniz.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
4. Yanlış: Arada bir telefonu kapatmaya hiç lüzum yok! Doğrusu: Cihazın haftada bir gece kapatılıp dinlendirilmesi bataryanın ömrünü uzatır.
Genel olarak iyi bir cihazdan beklenenler şöyledir: İşlemcisi çekirdek hızına sahip olmalıdır. Android ve iOS tabanlı telefonlarda genellikle sekiz çekirdekli işlemci kullanılır. En az çift çekirdekli olması ise telefonun kullanım ömrünü uzatır.
RAM kısaca bilgisayar ve telefonlardaki veriler için hızlı erişim ve bilgilerin geçici olarak depolandığı hafıza türüdür. İngilizce açılımı Random Access Memory olan RAM Türkçe'de Rastgele Erişimli Bellek olarak tanımlanır.
*#*#8351#*#* kodu: Kendi Konuşmalarınızı dinlemeye yarar. Yalnızca android telefonlarda geçerli olan bu kod ile son 20 telefon görüşmesindeki kendi konuşmalarınıza ulaşabilirsiniz.
Telefondan *21* kodunu tuşlayarak yönlendirme işlemine başlayabilirsiniz. Sonrasında, hiçbir tuşa basmadan sadece yönlendirme yapacağınız numaraya basmanız gerekir. Numarayı tuşladıktan sonra # işareti koyup arama butonuna basarak işlemi sonlandırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri