Yine de çok fazla yemek yerseniz, hemen yatmayın ve egzersiz yapın, çünkü yemek sonrası vücuttaki 5 litre kanın 2.7 litresi sindirim organlarına gider. Geri kalan kan ise bütün vücuda yetmeye çalışır; bu nedenle kalp daha hızlı çalışır.
Suyun dışında soda da sindirimi kolaylaştıran içecekler arasında. Rezenenin hazımsızlık nedeniyle oluşan gaz problemlerini hafifletici etkisi bulunuyor. Yemeklerden sonra bir fincan içilebilecek rezene çayı, oluşan şişkinliği ve hazımsızlığı gidermeye yardımcı oluyor.
İlgili 38 soru bulundu
Yemek sırasında kullanılan çatal ve bıçak kullanıldıktan sonra tabağa konulur. Bıçağın keskin tarafı kendinize doğru olacak biçimde sağa, çatal ise sol tarafa konur. Sofrada dik oturulmalıdır. Dik oturmak hem masaya hem de sofradaki insanlara duyulan saygının göstergesidir.
Yemekten hemen sonra yatağınıza uzandığınızda, vücudunuza yediğini yakması için yeterli zaman vermezsiniz ve kalori yakımı gerçekleşmez. Bu da kilo almanıza neden olabilir.
Ancak yemek yedikten hemen sonra uyumak midede bulunan besinlerin yemek borusuna kaçışına sebep olabilir bu da oldukça rahatsızlık veren bir durumdur. Bu Reflü olarak adlandırılır. Genel olarak yemekten sonra uyunacaksa en az 2 saat beklenmelidir.
Duş almak: Yemeklerden hemen sonra karnınız doluyken duş almak, hatta çok sıcak duş almak özellikle yapılmaması gerekenler arasında. Vücudumuz yemeği sindirmek için vücut sıcaklığını korumak istiyor ancak sıcak duşa girildiğinde kan akışı mideden çekilerek fazla sıcaklıktan vücudu korumak için derimize doğru ilerliyor.
Sıvı tüketimi : Günde 2,5 litre / 12 bardak su içmek vücut sistemini ferahlatır ve bağırsaklardaki herhangi bir yiyeceği hazmetmeye yardımcı olur. Sıcak içecekler : Çay ya da kahve gibi sıcak içeceklerin, idrar söktürücü etkisi vardır. idrar üretimini arttırır.
Beslenmede; yeşil çay, yaban mersini, elma sirkesi, Hindistan cevizi yağı, avokado, muz gibi yağ yakımına yardımcı besinlere yer verilebilir. Karın yağlarını eritmek için beslenme ve düzenli egzersiz yapmaya dikkat etmeniz gerekir.
Daha yavaş ve tempolu hareketlerdir. Bu yüzden her akşam yemeği sonrası düzenli yapılan tempolu uzun yürüyüşler hem kişiyi zinde tutacak hem de yenilenlerin kolayca erimesini sağlayacaktır. Akşam yemeğinden yaklaşık 20-25 dakika kadar sonra yenilen elma da yenilenlerin eritilmesini sağlayabilir.
Sağlıksız Beslenme Alışkanlıkları: Yüksek karbonhidratlı besinlerin fazla tüketilmesi mide ve bağırsaklarda şişkinliğe yol açabilir. Lif oranı düşük besinler bağırsakların daha az çalışmasına neden olabilir. Çok hızlı yemek yemek de aşırı hava yutulmasına yol açar ve bu durumda mide ve bağırsaklarda gaz oluşturabilir.
Nane çayı, midedeki gurultuyu ortadan kaldırır ve sancıdan kurtulmaya yardımcı olur. İçeriğinde bulunan mentol sayesinde de sindirim sistemini rahatlatır. Kimyonun tohumunu çiğnendiğinde vücutta biriken gaz daha kolay atılabilir. Bal kabağını tüketmek, gaz birikmesine engel olabilir ve sindirimi rahatlatabilir.
Karın şişliğinde en büyük yardımcı rezene çayıdır. Bir şişlik hissediyorsanız rezene çayı demleyerek günlük 1 defa içmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca zencefil çayı da şişliği azaltmak için içilmesi gereken bitkisel çaylar arasındadır. Yoğun stres de gastrit, ülser ve spazm gibi durumlara neden olabilir.
Bir sonraki yemekte mide dolu olduğu için şişkinlik, bulantı ve kusmalar gelişebilir ve hasta her yemekten korkmaya başlar. Bulguları Nelerdir? Midede dolgunluk hissi (şişkinlik), geğirme, asit reflüsü, bulantı ve gerginlik şikayetleri olur. Yemeklerden 1-3 saat sonra kusma olabilir.
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Bu sürece de sindirim adı verilir. Bu yüzden çok fazla yemek yediğinizde bedeninize fazla yüklenmiş olursunuz. Bunun sonucunda da bağırsak hareketleriniz normalden hızlı olabilir ve hatta ishal olabilirsiniz. Yavaş ve çiğneyerek yemek bu sonuçları önlemeye yardımcıyken, fazla yemekten kaçınmak en iyi çözüm olacaktır.
Boy ve kilo yapısı ile beraber günlük yaşantısına bağlı olarak belirli bir kalori alımı gerçekleşir. Bu kalori alımı artarda yaşanacak günlerde yüksek noktaya çıktığında kilo alma durumu ile karşı karşıya kalınabilir.
Armut, elma, kivi, ananas, erik, kayısı bağırsakları hızlı çalıştıran yiyecekler arasında yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri