Ancak doğumu başlatmak için; yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, cinsel ilişki, göğüslerin uyarılması, pilates topu üzerinde kalçanızla yapacağınız dairesel hareketler kısmen işe yarayabilir. Bazı 'hurma, ananas, ahududu yaprağı çayı' gibi gıdaların tüketimi de zararsızdır.
Doğum yaklaştıkça günde 4 bardak ahududu yaprağı çayı tüketmek, Doğumdan önceki son 4 haftada günde 2-3 adet hurma yemek, Ananasta bulunan bromelain enziminin rahim ağzını yumuşatarak açılmayı kolaylaştırdığı düşünülmektedir, Doğuma yakın meyan kökü suyu tüketmek.
Doğum başlayana kadar ve erken doğum aşamalarında bebek oynamaya devam eder. Rahim ağzı, esnek bir yapıya sahiptir doğumundan önce öğrendiğiniz egzersizler de bu esnekliği artıcı etki gösterir. Bu sırada sancılarınız başlar.
Normal doğum sancılarının başlaması için, beyinde hipofiz adı verilen bölgeden oksitosin hormonu belirli miktarda artarak salgılanır. Bu hormon, düzenli rahim kasılmalarını başlatarak, rahim ağzında açılmaya sebep olur.
Doğru pozisyonda olmak
Doğum sırasında kimi pozisyonlar doğum yapmayı kolaylaştırabilir. En önemli şey kendinizi olabildiğince rahat hissetmeniz ve farklı pozisyonlar denemekten korkmamanızdır. Ayakta durmak, etrafta özgürce dolanıp gerektiğinde pozisyon değiştirebilmek sizin ve bebeğiniz için daha iyidir.
İlgili 16 soru bulundu
Benzer şekilde merdiven çıkmak da hem bebeğin doğru pozisyonu almasına hem de kasılmaların başlamasına yardımcı olur. Bunların dışında pilates topunun üzerinde vakit geçmek, topa oturup minik minik zıplamak, kalçanızla daireler çizmek de faydalıdır. SEKS: Seks bilinen en iyi doğal doğumu başlatma taktiğidir.
“AĞIR KALDIRDI, DÜŞÜK YAPTI” GİBİ SONUÇLAR DOĞURMAZ
Ancak ifade ettiğimiz gibi ağır kaldırmak düşüğe veya erken doğuma sebep değildir. Bunun yanı sıra raftan veya herhangi bir yerden eşya almak için uzanmakta bebeğe zarar veremez. Bu yaptığınız hareketler sizin iskelet ve kas sisteminizi yorar ve harap eder.
Nefes Nasıl Alınır? Bebek doğduğu anda ıkınmayı bırakmanız istenir. Burada önemli nokta; ıkınma tekniğinde nefesi burundan ve karın solunumu olacak şekilde almanızdır. Bu hem doğumu kolaylaştırır, hem de bebeğe daha bol oksijen sağlar.
Ilık Duş Almak:
Böyle bir durumda, doğumun hızlandırılması için suni sancı verilebilir. Ancak doktorunuzla konuşarak ve ondan da onay alarak ılık bir duş alabilir ve bu sayede doğum sürecinin yeniden başlaması sağlanabilir.
Ancak doğumu başlatmak için; yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, cinsel ilişki, göğüslerin uyarılması, pilates topu üzerinde kalçanızla yapacağınız dairesel hareketler kısmen işe yarayabilir. Bazı 'hurma, ananas, ahududu yaprağı çayı' gibi gıdaların tüketimi de zararsızdır.
Halk arasında bebeğin doğum kanalına girmesi olarak bilinen bu eylemi anne adayları da hissederler. Bu yerleşme sonrasında rahim ağzı yavaş yavaş yumuşayarak öne doğru değişime geçer. Son haftalarda hazırlık dalgaları olarak tanımlayabileceğimiz rahim hareketleri bu değişimi hızlandırır.
Bebek kanala doğru indiğinde karnınızın üst kısmında bir boşluk hissi meydana gelmektedir. Aşağıya doğru inişin gerçekleşmesiyle, akciğerlerinizdeki basınç azalacak ve daha kolay nefes alıp vermeye başlanacaktır. Vajinal akıntı miktarında artış gözlemlenebilmektedir. Mide yanması şikayetinde azalma görülmektedir.
9. Çömelme pozisyonu
Squat hareketleri doğum ağrısı çekildiği sırada çok tercih edilmese de popüler doğum pozisyonları arasında. Çömelme de bunlardan biri. Yer çekimi etkisi sağladığı için de ekstra avantaj sağlıyor.
Duş Almak Kasları Gevşetir
Hatta ağrılar şiddetlendiğinde çoğu gebe kadın suya yönelmek ister çünkü su ağrılardan dolayı kasılan bedeni rahatlatır. Ilık bir duş doğumu beklerken kadınlara önemli derecede yardımcı olur.
Hamilelikte kabızlığa bağlı olarak şiddetli ıkınma bebeğe bir zarar vermez. Ancak ıkınma, karın içi basıncı artırdığından erken doğum riski oluşturur.
Klozet değil, alaturka tuvalet kullanın. Bu sayede oturup kalktığınızda rahim kasları açılmayı öğrenecek ve doğumunuz kolaylaşacaktır.
Bu sancılar genellikle ilk olarak karın bölgesinde başlar ve zamanla sırt bölgesine doğru yayılır. Ancak bazı anne adaylarında ise sırt ve bel kısmından başlayarak karın bölgesine geçiş yaptığı görülür. Dolayısıyla sancının hissedilme şeklinin kişiden kişiye değiştiği söylenebilir.
Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır. Yukarıda sıralanan bazı doğum belirtileri, bebeğin gelmesinden 4 hafta öncesinde bile ortaya çıkabilir.
Doğum sancıları gebeliğin 38 ila 42.haftaları arasında gelebilir. Genelde ilk sancılar 5 ila 20 dakikada bir gelir. Sonrasında bu sancılar daha kısa sürelerle sık sık gelmeye başlar.
Hamilelik döneminde düzenli yürüyüş yapmanın rahat bir normal doğumu desteklediği biliniyor. Bunun sebebi olarak ise yürüyüş esnasında kalça kaslarının güçlenmesi ve vücut esnekliğinin artması gösteriliyor. Yani bu durumdan hem anne hem de bebek yüksek fayda sağlıyor.
Yanlış: Sürekli yatmak doğumu önler
Erken doğum tehdidi durumunda hastanın fiziksel aktivasyonunu azaltmasını öneriliyor, ancak bu durum sürekli yatakta kalmak, hiç kalkmamak ve devamlı yatmak anlamına gelmiyor.
Doğumun yaklaşmasıyla birlikte bebeğin duruş pozisyonu baş aşağı olmalıdır. Bunun sebebi normal bir doğum için bebeğin doğum kanallarına baş aşağı girmesi gerektiğidir. Bazı durumlarda bebekler anne karnında baş aşağı değil de popolarının doğum kanalına baktığı pozisyonu alabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri