Demlenen filtre kahve alt haznedeki buzla karıştığında soğuk kahve elde etmiş olacaksınız. Yaz aylarında cold brewe alternatif olarak çok daha pratik olan bu yöntemi de kullanabilirsiniz.
Çoğunlukla buzlu filtre kahve ya da espresso olarak bilinen cold brew kahve, aslında özel bir demleme yöntemi kullanılarak elde edilen ve aksine buz eklenerek değil doğrudan soğuk şekilde üretilen bir içecektir. Cold Brew, kökleri Japonya'ya dayanan bir soğuk demleme tekniğidir.
Çekilmiş kahveyi su ile birlikte bir sürahide veya French Press'te karıştırın ve yaklaşık 12 saat kadar oda sıcaklığında bekletin. Oluşan konsantreyi filtreden geçirin ve bir bardağa koyun. Ardından kahveye buz küpleri ve limon kabuğu ekleyin. Afiyet olsun!
Nasıl Yapılır? French press'te ya da filtre kahve makinenizde demlediğiniz filtre kahveyi buz kalıplarına doldurun ve dondurun. Canınız buzlu kahve içmek istediğinde bardağa önce donuk kahve küplerini, sonra da üzerine soğuk sütü ilave edip karıştırın ve afiyetle tüketin.
Premium Kahve Karışımı %100 Arabica kahve çekirdeklerinin sütle buluşmasıyla... Öğütülmüş Kahve Fındık notalarıyla eşsiz tada sahip, gövdeli Kolombiya...
İlgili 38 soru bulundu
Cold Brew Tadı Neden Daha Lezzetli? Soğuk su, kahveden daha az yağlı yağlar ve asitler çıkarır, bu da tadın sıcak bir kahveden daha az asitli ve acı olduğu anlamına gelir.
Cold Brew:
Tall: 41,00 TL. Grande: 47,00 TL. Venti: 52,00 TL.
Taze çekilmiş kahveyi bir sürahiye ya da kavanoza alın. Üzerine soğuk içme suyunu ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Ardından kabın ağzını kapatıp buzdolabında 15 saat kadar bekletin. Bekleme süresi dolduğunda karışımı süzgeç ya da kahve filtresi yardımıyla başka bir sürahiye ya da kavanoza aktarın.
En çok tercih edilen kahve çekirdekleri Arabica çekirdekleri olduğundan soğuk kahve yapımında da bu çekirdekler kullanılır. Filtre kahve ya da espresso yapımında kullandığınız çekilmiş kahveyi de soğuk kahve tarifi denerken kullanabilirsiniz.
Yaz sıcaklarında enerji ve zindelik veren kahveyi soğuk içmek artık çok popüler. French press'inizin içine, French press'e özel öğütülmüş kahvenizi dökün.
1 litrelik bir kavanoza ihtiyacımız var. 68 gram çok kalın ayarda kahve öğütüyoruz. kavanozumuza 800 ml su koyuyoruz. üzerine öğütülmüş kahveyi boşaltıyoruz. daha sonra 200 ml su ekliyoruz, bu arada döktüğümüz kahve de iyice ıslanmış/karışmış oluyor biz suyu dökerken.
Cold Brew ve Soğuk Kahvenin Farkı
Cold brew, daha az keskin tada sahiptir. Cold brew de kahve suyun içinde uzun süre beklediği için, suya salınan kafein miktarı da yüksektir. Cold brew yüksek kafeinli, soğuk, şekersiz ve tatlı bir kahvedir. Soğuk kahve ise orta kafeinli ve soğuk bir kahvedir.
diğer yöntemlere göre çok yumuşak içimli bir kahve elde edilir. sıcak su ile temas gerçekleşmediğinden ötürü kahveyi acı ve ekşimsi yapan asitler ve yağlar kahveye geçmez.
Filtre kahve nasıl saklanır: Açılmış pakette saklanan çekilmiş kahve oda sıcaklığında yaklaşık yedi gün kadar tazeliğini korur. Buzdolabında saklandığında bu süre iki katına kadar uzar. Derin dondurucuda ise üç ila dört haftaya kadar aromasının tazeliğini koruyabilir.
Filtre kahve çeşitlerinin de aynı diğer kahve türlerinde olduğu gibi ideal ortamlarda muhafaza edilmesi gerekir. Böylelikle kullanım ömrü ve lezzet konusunda problem yaşanmamış olur. Açılmış pakette saklanan çekilmiş özel kahvelerin oda sıcaklığında belirli bir süre durmasında sorun yaşanmaz.
Cold brew kahvenin asiditesi normal demlenen buzlu kahveden daha düşük olduğu için acılığı daha az, tatlılığı ise belli belirsiz de olsa daha fazladır. İçerikleri ve Etkileri Farklı mıdır? Cold brew, normal demlenmiş kahveden %65 daha az asidiktir.
Sütlü soğuk filtre kahvenizi demlerken öncelikle kullanacağınız kahveyi hazırlamalı ve ardından sütü aşamalı olarak eklemelisiniz. Çeşitli kahve demleme aletleri, french press veya kavanoz yardımıyla demlenen soğuk filtre kahvelerde 100 gr kahveye 500 ml soğuk su ölçüsünü kullanmalısınız.
Ancak filtre kahveyi kendi isteklerinize, damak tadınıza göre, istediğiniz ekleme ve çıkarmaları yaparak hazırlayabilirsiniz! Tercih ettiğiniz sertliğe göre demleme sürenizi belirleyip, şekerli seviyorsanız şeker, sütlü seviyorsanız süt ekleyebilmek tamamen sizin elinizde.
Tıpkı sıcak kahve gibi, soğuk demlenmiş kahve de dinlenme metabolizma hızınızı %11'e kadar artırdığı söylenilen kafein içerir. Özetle, soğuk demlenmiş kahvede bulunan kafein, dinlenirken yaktığınız kalori miktarını artırabilir ve bu durum kilo vermenizi ya da kilonuzu korumayı kolaylaştırabilir.
Soğuk demlenmiş kahve, kafein, fenolik bileşikler, magnezyum, trigonellin, kinidler ve lignanlar dahil olmak üzere kalp hastalığı riskinizi azaltabilecek bileşikler içerir. Bunlar insülin duyarlılığını arttırır, kan şekerini stabilize eder ve kan basıncını düşürür.
Sıcak yapılmış filtre kahvenin soğutularak, içine buz küpleri eklenmesi ile yapılır. Yapımı çok kolay ve hızlıdır ama çok lezzetli olmaz. Soğuk Demlemenin Faydaları: Sıcak demlenip, soğutulmuş buzlu kahveden daha yumuşak ve daha az asitlidir.
Kenya AA kahvesi, en kaliteli kahvedir ve bu sebeple uzmanlar tarafından en çok tercih edilen kahve çeşitlerinden biridir. Kenya kahvesi genellikle turunçgiller aromasına sahiptir. Keskin bir tadı vardır. Asiditesi hissedilir oranda yüksektir.
Yapılan çalışmalarda soğuk demleme yöntemi ile demlenmiş kahvelerin kafein içeriklerinin biraz daha fazla olduğu bulunmuştur. Orta boy cold brew kahvenin kafein içeriği 200 mg'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri