Kapağını açık bırakayım da taşmasın diye de düşünmeyin. Kapağı açık kaldığında gereğinden fazla su buharlaşır. Arada bir kapağını açıp karıştırarak kıvamını ve malzemelerinin tamamen pişip pişmediğini kontrol edin. Malzemeler piştikten sonra sütünü ekleyebilirsiniz.
Süt ya da yoğurtlu çorbalarda karşılaşılan en büyük problemlerden biri çorbanın kesilmesi. Eğer çorba sıcakken üzerine yoğurtlu terbiyeyi soğuk bir şekilde eklerseniz kesilmesine de hazır olmalısınız.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Çorba kaynadıktan sonra kapağı kapatılır mı? Kaynama sıcaklığına ulaştığı an, kısık ateşte çok ağır ve kesinlikle kapağını kapatmadan pişirmelisiniz.
Çorbanın kesilmesi nasıl olur? yoğurtlu veya yumurtalı çorba terbiyesi çorba piştikten sonra yapılır ve tahmini bir 5 dk. içinde altı kapatılır. eğer yapılan terbiye kaynayan çorbanın suyu azar azar ilave edilerek ayrı bir kapta yavaş yavaş ısıtılmaz da bir anda kaynar çorbaya dökülürse çorba kesilir.
İyi bir çorbanın lezzeti kadar dokusu da kıvamlı olmalı. Çorbanız çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyerek çorbanızın kıvamını açabilirsiniz. Eğer çorbanız çok sulu olduysa ayrı bir tavada yağ ve unu kavurup kıvamını koyulaştırabilir ya da çorbanızı bir süre daha kaynatabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
4) Su, Süt veya Yoğurt
Çorba terbiyesinin kesilmemesi için mutlaka ocakta kaynayan suda terbiyenize su ilavesi yapabilirsiniz.
Sıvı Yağ Eklemek. Hazırladığınız çorbayı ocağa almadan önce içerisine 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Bu çorbanızın kesilmesini önleyecektir.
Unutmayın içinde yoğurt, süt, yumurta olan çorbalara tuz mutlaka çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ve hemen çorba karıştırılarak tuz çorbanın içinde eritilmelidir. . .
Çorba düdüklüde kaç dakikada pişer sorusu bu durumda önem kazanacaktır. Düdüklü tencereye malzemeleri koyduktan sonra kapağı kapatılır ve orta ateşte düdük ses çıkarana kadar pişirilmeye devam edilir. Düdük öttükten sonra ise altı kısık bir şekilde 15 dakika pişirilir. Sebze çorbası ise ortalama 20 dakika pişirilir.
Çorbalarınıza eklediğiniz suyun sıcak olmasına özen gösterin. Bunun yanında çorbanızı yaparken kısık ateşte pişirmek de önemli bir detaydır. Eğer çorbalarınız için tavuk veya et suyu tableti kullanıyorsanız çorbanıza yağ eklerken dikkatli olmalısınız.
Çorba kaynadıktan sonra ne yapılır? Kaynamadan tuz eklerseniz çorbayı kestirirsiniz onun da dönüşü olmaz. Unutmayın çorbanız kaynayınca tuz ekleyeceksiniz. Bu aşamada ( kaynadıktan sonra) tuz ile bir adet bulyon da ekleyebilirsiniz bulyon eklerseniz çorbanız daha lezzetli olacaktır.
Mercimek çorbasının içindeki ürün ve miktarlarına bağlı olarak değişebilir fakat ortalama 15 dakikada kaynama ve olur ve sonrasında kısık ateşte 15 dakika bekletilir. Mercimek çorbasının pişmesi ortalama 30 dakikadır.
Çorba bittiğinde kaşığı kasenin içinde değil sağ tarafına, altında bulunan tabağın üzerine yerleştirin.
Bir su bardağı kırmızı mercimek için beş su bardağı su yeterlidir. İyice yıkanmış mercimekler süzdürülerek üzerini üç - dört parmak geçecek şekilde su eklenir. Tuz ve nane ilave edilerek bir - iki kez çevrilir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
Malzemelerin miktarına bağlı olarak mercimek çorbası 40 dakika - 1 saat arasında hazır hale geliyor. Bu süreyi yarıya indirmek için ise düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Düdüklü tencerede en fazla 30 dakikada çorbanız hazır!
Çorba kaynadıktan sonra karıştırılır mı? Unutmayın içinde yoğurt, süt, yumurta olan çorbalara tuz mutlaka çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ve hemen çorba karıştırılarak tuz çorbanın içinde eritilmelidir. . .
Unun kokusu çıkana kadar yaklaşık 1-2 dakika kavurun. Kavrulan unun üzerine yarım yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber koyun. 1-2 dakika kadar daha kavurmaya devam edin. Daha sonra ocağın altını kısın.
Nişasta içerikli malzemeler kadar doğrudan nişasta ya da un eklemek de çorbayı koyulaştırmanın bir diğer yoludur. Özellikle el blender'ınız yoksa, unu tereyağında ya da yağda kavurup elde edeceğiniz meyaneyi çorbaya ekleyerek koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
Çorbaya eklenen un, patates, havuç gibi malzemeler çorbaya daha fazla su eklenmesini gerektirir. Genellikle 1 su bardağı kırmızı mercimek için 1,5-2 litre su (klasik su bardağı ile 8-10 bardak) yeterli olmaktadır.
Et Suyu Çorbası Püf Noktaları Nelerdir? Et suyunu çözündükten sonra kullanın. Şehriyeleri tenceredeki su kaynadıktan sonra ekleyin. Terbiyenin pürüzsüz bir kıvamda olması için, malzemeleri iyice çırpmaya özen gösterin.
Eğer çorbanın tuzu çok fazla gelmişse bir kaşık yoğurt eklemenizi öneririz. Yoğurt ekleyerek hem tuz oranını düşürmüş olursunuz hem de çorbaya terbiyeli bir kıvam vermiş olursunuz. Tuzlu yemeğe yoğurt eklerken bir kase içinde yemek suyu ile yoğurdu karıştırın ve ılık sıcaklığa gelince yemeğe ekleyin.
Ana malzeme ve un kavrulduktan sonra çorbanın suyu eklenir. Suyu eklerken ve ekledikten sonra çorba bir süre hızlıca karıştırılmalı ve unun topaklanmasının önüne geçilmelidir. Un topaklarının tamamen dağıldığından emin olunduktan sonra çorba kısık ateşte kapağı hafif aralık şekilde pişmeye bırakılır.
Çorba kesilmesinin en yaygın nedenlerinden biri, kullanılan malzemelerin taze olmamasıdır. Ekşi yoğurt, bozulmuş un veya bayat yumurta, büyük bir emekle hazırladığınız çorbanın kısa süre içinde kesilmesine neden olabiliyor. Çorbanın kesilmesinin ikinci nedeni ise çorbanın çok sıcak, terbiyenin ise soğuk olmasıdır.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Çorbaya yumurta sarısı neden konur? Terbiyenin kesilmesinin nedeni işte bu yumurtadır. Çorba sıcak ve terbiye soğuktur. Yumurtalı terbiye sıcak çorbaya birden eklenirse, yumurta direk olarak pişer, topaklanır ve terbiyeden ayrılır.
Tencere veya tava içine elenmiş un konulacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak ve un kavruluncaya kadar ısı ayarı ile oynanmayacak. Saat'a bakılıp bir yere not edilecek. Un bir spatula veya kaşık yardımı ile yavaş yavaş 30 dakika boyunca karıştırılarak ve kavrulacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri