6,5 su bardağı sıcak su. 1 yemek kaşığı salça. 1 çay kaşığı karabiber. 1 çay kaşığı tuz.
Unutmayın içinde yoğurt, süt, yumurta olan çorbalara tuz mutlaka çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ve hemen çorba karıştırılarak tuz çorbanın içinde eritilmelidir. . .
Mercimek çorbasına baharat ne zaman konur? Yüksek ateşte çorba kaynamaya başlayınca altını kısıp 10-15 dakika kadar pişirilir. Mercimekler iyice dağılmaya başladığında tuz ve baharatlar eklenir.
Terbiyeyi çorbaya eklerken içerisine tuz atmayın. Çorba kıvam almaya başladığında tuzunu ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız çorbayı ocaktan aldıktan sonra üzerinde sos gezdirebilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
6,5 su bardağı sıcak su. 1 yemek kaşığı salça. 1 çay kaşığı karabiber. 1 çay kaşığı tuz.
Eğer çorbanın tuzu çok fazla gelmişse bir kaşık yoğurt eklemenizi öneririz. Yoğurt ekleyerek hem tuz oranını düşürmüş olursunuz hem de çorbaya terbiyeli bir kıvam vermiş olursunuz. Tuzlu yemeğe yoğurt eklerken bir kase içinde yemek suyu ile yoğurdu karıştırın ve ılık sıcaklığa gelince yemeğe ekleyin.
Salçalı Arpa Şehriye Çorbası İçin Malzemeler :
3 yemek kaşığı sıvı yağ 6 su bardağı su. Tuz.
Domateslerin üzerine 1 su bardağı sütü +4,5 su bardağı bardağı suyu ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek çorba kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Çorbaya eklenen un, patates, havuç gibi malzemeler çorbaya daha fazla su eklenmesini gerektirir. Genellikle 1 su bardağı kırmızı mercimek için 1,5-2 litre su (klasik su bardağı ile 8-10 bardak) yeterli olmaktadır.
Kapağını açık bırakayım da taşmasın diye de düşünmeyin. Kapağı açık kaldığında gereğinden fazla su buharlaşır. Arada bir kapağını açıp karıştırarak kıvamını ve malzemelerinin tamamen pişip pişmediğini kontrol edin. Malzemeler piştikten sonra sütünü ekleyebilirsiniz.
Çorbalar tuzlu olduğunda akla gelen ilk şey tuz miktarını azaltmak için çorbaya su eklemektir. Ancak su eklediğiniz çorbanız kıvamını kaybedebilir. Ayrıca su eklediğiniz çorba tadını da kaybeder. Bu nedenle tuzu fazla olan çorbaya süt katmanız gerekir.
YEMEĞİN TUZU PİŞTİKTEN SONRA EKLENMELİ
Türkiye'de sofra tuzlarının iyotlu olmasının zorunlu olduğunu belirten Dr. Gizem Samlı, "Bir gram sofra tuzu 70 mikrogram iyot içerir. Ancak iyotlu tuz yemekler piştikten sonra eklenmelidir. Çünkü pişirme sırasında kullanılırsa iyot bozuluyor" dedi.
Yemeğe tuz, pişirilmekte olan yemeğe su verildikten sonra atılır. Ama, her yapılan yemeğe su verilirken tuz atılmaz. Tuz yemeğin en önemli tatlandırıcısıdır, hiç bir yemek malzemesi tuzun verdiği lezzeti yemeğe veremez. En güzel yemeği yapsanız dahi, tuzunu kararında ayarlamadıktan sonra damağınız o yemeği beğenmez.
Et Suyu Çorbası Püf Noktaları Nelerdir? Et suyunu çözündükten sonra kullanın. Şehriyeleri tenceredeki su kaynadıktan sonra ekleyin. Terbiyenin pürüzsüz bir kıvamda olması için, malzemeleri iyice çırpmaya özen gösterin.
Köy çorbası aslında hepimizin çok yakından tanıdığı, birçoğumuzun evinde sık sık pişen erişteli yeşil mercimek çorbasının bir diğer adı. Birkaç pratik malzemeyle kolayca yapılabilen bu çorba, fazla uğraşmadan doymak, aynı zamanda dengeli gıda almak isteyenlerin favorisi.
Soğuk sütü ekleyebilirsiniz, dilerseniz çorbayı aldıktan sonra sütü ekleyip karıştırıp servis edebilirsiniz.
Her şeyin fazlası zarar derler ya;işte hazır çorbanın da fazla tüketildiği durumlarda vücuda zararı olacaktır. Yüksek miktarda sofra tuzu içeren hazır çorbalar tüketildiğinde,vücutta fazlasıyla ödeme yol açar ve vücuttan toksin atmayı zorlaştırır.
Düzce Kızılcık Tarhana Çorbası için kullanılan malzemeler
1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz, 4 su bardağı ılık su.
[1] Kişinin bir işte küçük de olsa bir emeğinin olması.
Kararında kullanılan limon tuzu bazı noktalarda işimizi kolaylaştırır kabul ediyorum. Ancak bir evde turşuya da, reçele de, ekşili çorbaya da limon tuzu konur, bulaşıklar limon tuzuyla parlatılır, içeceklerin rengi de limon tuzuyla açılırsa bünyeye giren limon tuzu miktarı kararından fazla olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri