Ağrıları ve krampları iyileştirici özelliğe sahip. Mide ağrıları gibi kas ağrılarını da geçiriyor. Vücudunuzda ağrı olan bölgeye çörek otu yağı sürüp masaj yaparsanız iyi geldiğini göreceksiniz.
AĞRIYAN YERE SÜRÜLMELİ
Kas ağrıları için bir çay bardağı yağla masaj yapabilirsiniz. Baş ağrısına iyi gelmesi çörekotu yağının faydaları arasındadır.
Çörek otu yağı kas ve eklem ağrılarının olduğu kısımlara masaj yapılarak sürüldüğünde ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.
Çörek otu, alternatif tıbbın içerisinde yüzyıllardan bu yana tercih ediliyor. Sağlık sorunlarını giderme konusunda çok önemli yere sahip olan çörek otunun yağı, çağın popüler besinleri arasında yer edinmiş durumda. Ağrı dindirme için kullanan olduğu gibi kansere karşı olmasından kaynaklı kullanan kişiler de mevcut.
İlgili 23 soru bulundu
- Eklem ağrıları ve romatizmaya iyi gelir. - Kabızlığı gidermeye yardımcı olur, hemoroid için de iyileştirici etki gösterir. - Sinir, stres, depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklara iyi gelen çörek otu yağı uykusuzluk için de kullanılır. - Bağışıklılık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı direnç sağlar.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Araştırmalar, çörek otu yağının ve özellikle yağdaki timokinonun, iltihabı azaltarak ve hava yolundaki kasları gevşeterek astım tedavisinde yardımcı olabileceğini göstermiştir.
Eklem ağrısı, kireçlenme ve romatizmaya iyi gelir. Uykusuzluk çekiyorsanız tedavisini çörek otu yağında bulabilirsiniz.
Eklemlerde meydana gelen ağrılar bazen kasların kasılmasından dolayı oluşabilir. Bu gibi durumlarda nane yağını kullanmanız önerilir. Nane yağından birkaç damla alın ve dirsek, diz kapağı, ense ve ayak bileği gibi noktalara masaj yapın.
Çörek Otu Yağı Cilde Direkt Sürülür Mü? Çörek otu yağını cildinize direkt sürebilirsiniz. Herhangi bir şeyle karıştırmaya gerek yoktur.
Romatoid artrit (Eklem iltihabı): Çörek otu yağı, enflamasyon (iltihap) giderici özelliğe sahiptir. Bazı çalışmalar bu özelliğiyle çörek otu yağının romatoid artrit belirtilerinin azaltılmasına yardımcı olabileceğini göstermiştir. Romatoid artrit hastaları doktor tavsiyesiyle çörek otu yağından faydalanabilirler.
Aşırı tüketimi insan sağlığına zarar vereceği için kontrollü şekilde tüketmek gerekir. İlk defa çörek otu tüketecek olanlar günde 3 kez bir çay kaşığı kadar tüketim yapabilirler. 2 hafta boyunca bu şekilde tüketim yapılabilir.
Cilt sağlığı için kullanabileceğiniz çörek otu yağı çeşitleri cildinize masaj yaparak uygulanır ve hızla emilir. Sağlıklı ve doğal bir güzelliği vurgulamak için kullanabilirsiniz.
- Binlerce yıldır doğal bir ilaç olarak kullanılan çörek otu yağı antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip olması sebebiyle iltihap tedavisine yardımcı olur.
Kırıkları onarır. - Stres ve gerginliği azaltır, rahatlama sağlar. - Şekeri dengeler, yüksek kolesterolü düzenler.
Kireçlenmenin tam iyileşme sağlayan kesin bir tedavisi yoktur ancak belirtileri yönetmek için farklı seçenekler mevcuttur. Doktorlar, eklemlerdeki ağrı ve iltihabi durum için ilaç reçete eder. Fizik tedavi ile belirtilerin hafiflemesi sağlanabilir. Bazı hastalarda cerrahi işlem gerekebilir.
Yürüyüş ve yüzme gibi hafif aktiviteler, kireçlerin oluşturmuş olduğu ağrıların azalmasında yardımcı olmaktadır. Protein eksikliğine bağlı kireçlenmelerde, bolca protein içeren besinler tüketilmelidir. Erkeklerin kadınlara oranla daha hareketli olması nedeni ile kireçlenme genelde daha çok kadınlarda yaşanmaktadır.
Adaçayı yağının ağrı kesici özelliği bulunmaktadır. Düzenle olarak kullanıldığında ağrıyı azaltır. Kekik yağı da doğal ağrı kesici özelliği olan bitkisel yağlardan biridir. Bunun yanı sıra portakal, nane ve okaliptus yağı da ayak ağrısına iyi gelen yağlar arasında yer alır.
Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz.
Çörek otu yağı hangi ilaçlarla kullanılmaz
Çörek otu yağının bazı ilaçlarla etkileşime girme ihtimali bulunmaktadır. Özellikle warfarin (Coumadin) ve metoprolol (Beloc zok, mecorlong, saneloc vb.) gibi beta blokerlarla etkileşime girebilmektedir. Dolayısıyla bu ilaçlarla birlikte kullanımı doktora danışılmalıdır.
Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (s.a.v), hastalandığı zaman, bir avuç çörek otu alıp, onu su ve bal ile karıştırıp içerdi" denilmiştir.
Çörek Otu Zararları
Fazla kullanılırsa böbreklere ve karaciğere zarar verebilir. Alerjik bünyelerin kontrollü kullanmasında fayda vardır. Alerjiye yol açabilir. İlaçların bazılarıyla etkileşimi olabilir.
ÇÖREK OTU YARALARIN İYİLEŞMESİNDE ETKİLİ
Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri