Timokinon bileşeni sayesinde çörek otu aynı zamanda mevsimsel alerji belirtilerini hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Yapılan çalışmalarda düzenli olarak çörek otu yağı kullananlarda burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, burun akıntısı ve hapşırma gibi alerji belirtilerinde iyileşme görülmüştür.
Günde 1 çay kaşığı, aç karnına tüketilebilir. Çörek otunun kokusundan rahatsız olanlar geceden veya tok karna tüketebilirler.
Bazı kişilerde alerjiye neden olabileceğinden ötürü dikkatli tüketilmelidir. Kusma ve çeşitli mide sorunları yaratabilir. Yine çörek otu yağının veya çörek otu içeren bir jelin uzun süreli kullanımı alerjik tepkilere neden olabilir.
Aç karnına çörek otu tüketmek hazmı ve sindirimi kolaylaştırabilir; tokluk hissi sağlayabilir. İçeriğindeki antioksidan bileşenler nedeniyle vücuttaki zararlı toksinleri atabilir; bu özelliği ile kronik hastalıklara iyi gelebilir.
Başta yüz bölümü olmak üzere çeşitli yerlere sürülmesini mümkün olan çörek otu yağı, cilt güzelliği kullanımında bir çorba kaşığı zeytin yağı ile birlikte 4 damla çörek otu yağı yeterli olmaktadır. Karışımı hazırladıktan sonra masaj yaparak cildinize uygulayın.
İlgili 26 soru bulundu
Egzama: Yine içeriğindeki ana bileşen olan timokinon sayesinde çörek otu yağının, kuru ve kaşıntılı bir cilde sebep olan egzama hastalığının semptomlarının iyileşmesine de yardımcı olabileceği düşünülmektedir.
Çörek otu yağının cilde faydaları arasında nemlendirme, anti-inflamatuar etki ve cilt tonunu dengeleme bulunur. Çörek otu yağı antimikrobiyal ve antioksidan özellikleriyle akne, egzama, sedef gibi rahatsızlıklar için tercih edilebilir.
Eğer öğütülmeden, tohum halinde tüketilirse sindirimi çok zor olabilmektedir. Bu nedenle öğütülerek veya çiğnenerek tüketilmelidir. Çörek otu tohumu, öğünlerden önce bir çay kaşığı kadar çiğnenebilir. Sindirimini kolaylaştırmak için su veya bal kullanılabilir.
Çörek otu zengin antioksidan içeriği sayesinde bağışıklık sistemini destekleyici özelliği vardır. Bu sayede diyabet, kalp hastalığı, obezite gibi metabolik hastalıkların aynı zamanda kanser gibi bağışıklık sistemini etkileyen hastalık risklerinin azaltılmasında etkilidir.
Aynı zamanda kan şekeri ve tansiyon düşürücü etkilerinden dolayı bu hastalıklar için ilaç kullanılıyorsa çörek otu kullanımına dikkat edilmelidir. Ek olarak fazla miktarda ve uzun süre kullanımı alerjik reaksiyonlara; sindirim sisteminde de bulantı ve kusmaya sebep olabilir.
Alerjiye iyi gelen yağlar arasında limon, lavanta, çay ağacı, nane, sandal ağacı, okaliptüs ve fesleğen yağı gibi seçenekler bulabilmeniz mümkündür.
Bu etkinin devam etmesi için çörekotu nu ömür boyu almak gerekir. Etkinin devamı için alınmasına 2 günden fazla ara verilmemelidir. Tam şifa elde edildikten sonra bırakılırsa hastalık tekrar nüks edebilir. Ortalama 6 aylık süre tüm hastalıklar için kesin süre değildir.
Yaraların iyileşmesini hızlandırması, adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olması, sindirim sistemini koruyucu etkisi çörek otunun faydaları arasında gösterilir. Çörek otu yağının tümör önleyici etkisinden dolayı; meme, cilt, karaciğer ve kolon kanserinde faydalı etkileri gözlemlenmiştir.
Çörek otu kara habbe olarak da bilinir, halk arasında her derde şifa olarak kabul edilir. Peygamber efendimizin hastalandığı zaman çörek otunu su ve bal ile karıştırıp içtiği belirtilmektedir. Çörek otu soğuk sıkım da kullanabilir.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Çörekotu, zeytinyağı ve yoğurt ile yapılacak karışım kabızlığı hemen kesecek daha sağlıklı bir sindirim sistemi sağlayacaktır. Özellikle çörekotu sindirim sistemi üzerine inanılmaz etkileri olan bir besindir. Ayrıca kilo verme çabasında olan kişilerde çörekotunu sık sık tüketerek sindirim sistemini hızlandırabilir.
1 dilim ekmek üzerine 3 – 5 damla kadar çörek otu yağı damlatılıp tüketilebilir. Kahvaltı öncesinde aç karnına oral yol ile tüketilebilir. Her iki burun deliğine birer damla olarak damlatılabilir. -
Binbir derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki çörek otu yağının faydaları neler, zararları var mı?
Çörek otu çayı vücuttan toksinlerin atılmasına destek olur. Ayrıca karaciğer, böbrekler ve boşaltım sistemi sağlığı için de destekleyicidir. Gaz problemi için de bazı kişilerde çörek otu çayı rahatlatıcı bir etki oluşturabilmektedir. Zayıflamak istiyorsanız çörek otu çayını da diyet listenize ekleyebilirsiniz.
Çörek otu ve bal karışımı ne ise yarar? Çörek otu ve bal karışımının vücuda kuvvet verici, iştah açıcı, idrar sökütücü ve süt arttırıcı etkileri vardır. Mide yanmalarını izale eder. Alerjik durumlarda faydalıdır.
Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz.
İnsan sağlığına sayısız faydaları olan ve negatif enerjilere karşı koruyucu etkisi olduğu bilinen Çörek Otu'nu üzerinde taşıyanları nazara, negatif enerjilere karşı koruması, şans kısmet açması, bolluk ve bereket getirdiği bilinmektedir.
2 yemek kaşığı çörek otu yağını avucunuza dökün ve iki elinizin arasında yedirin. Ardından saç derinize masaj yapmaya başlayın. Saçınızın her tarafına iyice yedirdikten sonra köklerden uçlara kadar emildiğine emin olun. Yaklaşık 35-40 dakika beklettikten sonra saç tipinize uygun şampuanla yıkayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri