Çörek otu yağı, mide problemlerine de iyi geliyor. Ağrıları ve krampları iyileştirici özelliğe sahip. Mide ağrıları gibi kas ağrılarını da geçiriyor. Vücudunuzda ağrı olan bölgeye çörek otu yağı sürüp masaj yaparsanız iyi geldiğini göreceksiniz.
AĞRIYAN YERE SÜRÜLMELİ
Kas ağrıları için bir çay bardağı yağla masaj yapabilirsiniz. Baş ağrısına iyi gelmesi çörekotu yağının faydaları arasındadır.
- Eklem ağrıları ve romatizmaya iyi gelir. - Kabızlığı gidermeye yardımcı olur, hemoroid için de iyileştirici etki gösterir. - Sinir, stres, depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklara iyi gelen çörek otu yağı uykusuzluk için de kullanılır. - Bağışıklılık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı direnç sağlar.
Çörek otu yağı kas ve eklem ağrılarının olduğu kısımlara masaj yapılarak sürüldüğünde ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.
Özellikle mide sorunları olanların kullanması tavsiye ediliyor. Mide krampları ve gaz sıkışmaları çörek otunun kullanılma alanları arasında yer alıyor. Çörek otu yağının masaj yapılarak ağrı yaşanılan bölgeye sürülmesi durumunda, ağrıların en seviyeye indirilmesine neden olabiliyor.
İlgili 45 soru bulundu
Ağrıları ve krampları iyileştirici özelliğe sahip. Mide ağrıları gibi kas ağrılarını da geçiriyor. Vücudunuzda ağrı olan bölgeye çörek otu yağı sürüp masaj yaparsanız iyi geldiğini göreceksiniz.
Çörek otu yağı cilde faydaları ile dikkat çeken bitkisel yağlardan biridir. Bu yağ içeriği ile akne, yara iyileşmesi, egzama, sedef hastalığı ve vitiligo gibi cilt problemlerinde kullanılır.
Kekik yağı, romatizmal ağrılar, artrit, eklem ve kas ağrıları için idealdir. Antibakteriyel ve antioksidan etkilere sahiptir ve kan dolaşımını hızlandırır. Baz yağlardan arzu ettiğiniz birini seçin. Temiz bir kâseye 1 yemek kaşığı baz yağ ile 15 damla kekik yağı ekleyip iyice karıştırın.
Araştırmalar, çörek otu yağının ve özellikle yağdaki timokinonun, iltihabı azaltarak ve hava yolundaki kasları gevşeterek astım tedavisinde yardımcı olabileceğini göstermiştir.
Eklem ağrısı, kireçlenme ve romatizmaya iyi gelir. Uykusuzluk çekiyorsanız tedavisini çörek otu yağında bulabilirsiniz.
Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz.
Cilt sağlığı için kullanabileceğiniz çörek otu yağı çeşitleri cildinize masaj yaparak uygulanır ve hızla emilir. Sağlıklı ve doğal bir güzelliği vurgulamak için kullanabilirsiniz.
Kalsiyum açısından zengin olan çörek otu, bu noktada kemiklere de iyi gelir. Eklem ağrıları, eklemlerde şişme gibi ortaya çıkabilecek kemik rahatsızlıklarında oldukça faydalıdır.
Uçucu yağlar arasında sayılan çörek otu yağı, ayak altına sürüldüğü takdirde ayak kokusunu önlemeye yardımcı olacaktır. Ayak temizliğinizi tamamlayıp ardından birkaç damla çörek otu yağını elinize ovuşturun ve ayak tabanlarınıza sürün.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Kas ağrısı yaşadığınız anlarda kas gevşetici yağ olarak papatya yağını kullanmalısınız. Papatya yağından alacağınız birkaç damla, kasılan bölgeye sürüldüğünde kısa sürede gevşeme oluşturacaktır. Regl döneminde yaşanan kasılmalar için papatya yağını aromaterapi ve masaj yoluyla kullanabilirsiniz.
Çörek otunun vücuda faydaları çok fazladır. Pek çok hastalığa iyi gelen çörek otu cilt için de yararlıdır. Yüksek tansiyon, tümörler, kan şekeri ve kolesterol gibi hastalıkları iyileştiren çörek otu kilo vermeye de destek olan bir besindir.
Çörekotu yağı günde ne kadar içilmeli sorusunun yanıtı günde 1 yemek kaşığından fazla olmamak şartı ile istenilen kadar tüketilebilir olacaktır.
Kas ağrısına iyi gelen bitkiler bulunmaktadır. Bunların arasında; biberiye, nane, yeşil çay, kiraz sapı, papatya, lavanta, kedi otu başta gelmektedir. Bu bitkilerin ortak özelliği ağrı kesici olmalarıdır.
Buzla bacağınıza günde 3-4 defa masaj yaparsanız ağrılar dinebilir. Özellikle kantaron yağıyla bacaklara masaj yapmak ağrıları hafifletmeye yardımcı olur. Masajdan sonra havlu bez ve streç filmle bacaklarınızı sarın ve dinlenmesine izin verin. Yağlı masaj da bacak ağrılarına iyi gelen yöntemlerdendir.
Eklem romatizması için de anti inflamatuar ilaçlarla birlikte balık yağı, yumurta, zencefil ve keten tohumu gibi doğal yöntemler etkili olacaktır. Bunların yanı sıra eklem romatizmasına iyi gelen doğal yöntemler şu şekilde özetlenebilir: Balık yağı Zencefil.
Çörek Otu Yağı Cildi Güzelleştirir Mi? Şifa deposu olan çörek otu cilde de faydaları saymakla bitmeyen bir doğal yağdır. Cildeki enfeksiyon ve sivilcelerin geçmesine yardımcı olurken gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Aynı zamanda güneşin zararlı etkilerinden korurken cildin güzelleşmesini sağlar.
Çörek otu yağının gereğinden fazla kullanıldığı durumlarda; - Kan basıncı düşerek, kanın pıhtılaşmasının yavaşlamasına neden olur. Bu yüzden de kanama riskinin artmasına yol açar. - Çörek otu yağının aşırı bir şekilde kullanılması, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilir.
- Sarı kantaron yağı saç derisinde oluşan egzamaya karşı da etkilidir aynı zamanda kepeği önler ve saçları besler. Saç derisini iyileştirme özelliğiyle saç köklerini besler ve saç dökülmesini önler. - Sarı kantaron yağı eklem ağrılarına iyi gelir. Ağrılı bölgeye sürüldüğünde ağrıyı dindirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri