Nasıl kullanılır: Kartuş ısıtıcı makinenin içerisine 1 adet kartuş ağda yerleştirip cihazı fişe takın. 40-45 dakika ısınmasını bekledikten sonra uygulamaya başlayabilirsiniz. Cildinize sürmeden önce 3 defa ağda bezine sürünüz. Bu sayede daha kolay sürülüm sağlarsınız.
Orta boy tencerenin içerisine suyu alın ve şekeri ekleyip orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak ısıtmaya başlayın. Isınınca üzerine limon suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ortalama 15 dakika sonra ağda kıvamına gelecektir. Bu süreçte devamlı karıştırmayı unutmayın.
Yüz, koltuk altı ve bikini bölgesi gibi hassas bölgelerde kalıp ağda kullanılır. Paketten çıktığında sert bir formda olan ağdayı eritip macun kıvamına getirdikten sonra cildinize uygulayabilirsiniz. Macunu spatula yardımıyla tüylerden arındırmak istediğiniz bölgeye kolaylıkla sürebilirsiniz.
İlk olarak ağdayı hazırlamak için bir tencerenin içerisine 2 su bardağı şeker ve suyu koyup 10 dakika kadar karıştırın. Sonrasında 1 çay kaşığı limon tuzunu da ekleyip karıştırmayı sürdürün. Kıvamı yoğunlaşan ağdayı ocaktan alın ve biraz soğumaya bırakın.
Eğer sir ağda ısıtıcı makineniz yoksa sir ağdayı sıcak tutmak için içi kaynar su dolu kabı yanınızda bulundurun. Ağdayı sürdükten hemen sonra kaynar su dolu kabın içine dik konumda koyun. Sir ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru sürün.
İlgili 40 soru bulundu
Kıllar alındığında bölge 3 ila 6 hafta boyunca pürüzsüz bir şekilde kalır. Aynı zamanda ağdadan sonra kılların daha ince çıkması olasıdır bu da bir dahaki ağda zamanı gelene kadar kılların daha az fark edilir olmasına yardımcı olur.
Normal ağdalar gibi şeker içermediği için kıl köklerini kesinlikle beslemez aksine zayıflatır. Uzun vadede tüylerin zayıflarını sağlar ve azaltmasında çok etkili olur. Epilasyon sırasında derinin üstünü temizler ve ölü hücreleri yok ederek doğal peeling sağlar.
Hassas bir cilt yapısına sahip olan kişilerin cilt kusurlarının iyileşebilmesi için daha uzun bir süreye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle hassas cilde sahip olanların ağda gibi epilasyon işlemlerini 7 veya 8 gün önceden yaptırması da önerilmektedir.
Ağda yapacağınız bölgeyi sabunlu su ile iyice yıkayın ve kurulayın. Kuruladığınız bölgeye az miktarda bebek pudrası sürün. Acıyı azaltacaktır. Bölgenin yumuşak olması, ağda işlemlerinin de kolay olmasını sağlar.
Ağdadan en iyi sonucu almak istiyorsanız kıl ideal uzunluğu 3 - 6 mm. arasında olmalıdır. Bu uzunluk herkeste farklı bir zaman diliminde çıkar.
İnce bir kat ağda sürün
Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayın ve olabildiğince ince bir tabaka halinde sürün. Ağdanın kalın sürülmesi çekilmesini güç hale getirir. Ağdayı çekerken ters yönden deriyi germek, acıyı azaltacak ve daha kolay bir çekiş sağlayacaktır.
İlk olarak bir buz küpünü sir ağdanın üzerinde gezdirerek sertleştirmek ve daha sonra nazikçe kazımak, ağdayı ciltten çıkarmaya yardımcı olabilir. Ayrıca sıcak suya batırılmış bir bezin sir ağda üzerinde bırakılmasıyla da ağda yumuşayabilir ve daha kolay temizlenebilecek hâle gelebilir.
Kalıp Ağda öncelikle ısıtma makinesine konulup gereken kıvama gelene dek ısıtılır. Eğer tüm kalıp kullanılmayacaksa kullanılacak kısım kırılıp parça halinde de ısıtılabilir. Isıtma işlemi bitince erimiş olan ağda, spatula yardımıyla uygulamanın yapılacağı bölgeye kalın bir şekilde sürülür.
Sir ağda bantları, tüyleri kökünden alan, uygulaması en kolay yöntemdir ve yeni başlayanlar için bile mükemmel sonuçlar yaratır. 1,5 mm uzunluğundaki tüyleri bile tek seferde alması, ön hazırlık gerektirmemesi ve vücudun her bölgesinde kolayca uygulanması sayesinde çok kısa sürede pürüzsüz bir tene kavuşmanızı sağlar.
Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz.
Yüz bölgesine uygun boyutlardaki ağda bantlarını tüylerin üzerine yapıştırın ve nazikçe çekin. Uygulama sırasında bantların dudaklar, göz gibi hassas bölgelere yapışmamasına özen gösterin. Yüz ağda bandı ile kaşlarınızı almadan önce, kaş kontürünü belirlemek daha düzgün bir sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır.
Şurada Paylaş! Şurada Paylaş! İnanmayacaksınız ama kasık bölgesi, alt bölgeden daha fazla acıtır.
Boncuk ağda neredeyse acısız ağda olarak bilinir. Pratiklik konusunda ise oldukça kolay bir kullanımı vardır. Boncuk ağda son zamanlarda kendisine fazlaca kullanıcı bulmuştur. Bunun ilk nedenlerinden birisi de acısız olmasıdır.
Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir. Ergenliğin başlaması ile hormonların tam olarak düzene girmesi arasında birkaç senelik bir süre gerekli.
Makine sir ağdayı uygun ısıya 15 dakikada ulaştırır ve kullanıma uygun ısıda tutar. Ürün Kullanımı: 1) Roll-on Sir Ağda'yı makineye yerleştiriniz ve makineyi fişe takarak ağdayı ısıtınız. 2) Sesu Roll-on Kolay Ağda makinesinde sir ağda sadece 15 dakikada ısınır ve sürülebilir ideal kıvama gelir.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Düğün Bittikten Sonra Gelin Damat Ne Yapar? Düğün sonrası gelin-damat, birlikte yaşayacakları evlerine gider. Genellikle evlenen çiftler düğünün ertesi günü balayına gideceği için düğün gecesi balayı için son hazırlıklarını tamamlarlar.
Tüy dökücü krem ve ağda, istenmeyen tüylerden kurtulmanın en pratik, en güvenilir yardımcıları. Ağda, tüyleri kökünden alarak uzun süre pürüzsüz cildinizin tadını çıkarmanızı sağlarken, tüy dökücü kremler zamanınızın en kısıtlı olduğu durumlarda bile tüylerden kurtulmanın kolay, hızlı ve etkili yolunu sunuyor.
Ağda yapmak, tüylerle beraber ölü deriyi de temizlediği için tüyleri alırken ciltte peeling etkisi de yaratır. Fakat tıraş bıçağı kullanımında tüyler kesildiği yerden deri altına girmeye ve uzamaya meyilli olur. Bu da kıl köklerinde iltihaplanmalara ve şişmelere yol açar.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri