Özellikle saman nezlesinde alerjik semptomları iyileştirebilir. Çörek otu ekstratı içeren bir jelin uygulanması akne iyileştirici özellikle gösterebilir. Astım ilaçları kullanılan kişiler, bu ilaçların yanında çörek otu yediklerinde öksürük, hırıltı, solunum ve akciğer şikayetlerinde iyileşme görülebilir.
Timokinon bileşeni sayesinde çörek otu aynı zamanda mevsimsel alerji belirtilerini hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Yapılan çalışmalarda düzenli olarak çörek otu yağı kullananlarda burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, burun akıntısı ve hapşırma gibi alerji belirtilerinde iyileşme görülmüştür.
Taze zencefilin kabuğunu soyup ince uçlu rende de bir kaba rendeleyin, çörek otunu ve balı içerisine katıp karıştırıp tüketin. Öksürüğe çok iyi geliyor.
Çörek otu yağı, solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruma sağlayabilir ve öksürük, astım gibi solunum problemlerini hafifletebilir.
Soğuk sıkım tercih edilmeli
Çörek otu yağ şeklinde kullanılacaksa; formunun korunması için soğuk sıkım şeklinde tüketilmesi gerekmektedir. Günde 1 çay kaşığı, aç karnına tüketilebilir. Çörek otunun kokusundan rahatsız olanlar geceden veya tok karna tüketebilirler.
İlgili 29 soru bulundu
Alerjiye iyi gelen yağlar arasında limon, lavanta, çay ağacı, nane, sandal ağacı, okaliptüs ve fesleğen yağı gibi seçenekler bulabilmeniz mümkündür.
Uçucu yağlar arasında sayılan çörek otu yağı, ayak altına sürüldüğü takdirde ayak kokusunu önlemeye yardımcı olacaktır.
1-4 yaş için 1-2 damla, 4-10 yaş gurubu için 3-4 damla tüketmeleri yeterli olacaktır. Çörekotu yağını Fazla tüketmek , kesinlikle fazla yarar anlamına gelmektedir. Düzenli kullanım çok önemlidir.
Öksürük: “Çörek otu yağı öksürüğe iyi gelir mi?” çörek otu yağıyla ilgili en merak edilen soruların başında geliyor. Enfeksiyon sonucu boğazda meydana gelen öksürük ve solunum yolu hastalıklarının etkisini azaltan çörek otu yağının balgam söktürücü etkisi olabileceği de belirtiliyor.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Bu kişiden kişiye farklılık gösterir ve etkin bir sonuç için doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılması önerilmektedir. Öte yandan genel kanı günlük bir tatlı kaşığı çörek otu yağının uzun soluklu (4 aya kadar) kullanılmasının en optimum metodlardan biri olduğu yönündedir.
Çörek otu yağı vücutta alerji durumunda üretilen histamin miktarını düşürür. Bu etkisiyle burun akıntısı, hırıltı, öksürük, geniz akıntısı gibi şikayetlerin azalmasına yardımcıdır.
Kan sulandırıcı ya da beta bloker ilaç kullanan kişiler de çörek otu yağı kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. Kan pıhtılaşmasıyla ilgili risk teşkil edebilir. Çörek otu kanama ile ilgili sorun yaratabileceği, kan şekerini düşürebileceği ve uyku sorunu yaşatabileceği ihtimali nedeniyle dikkatli olunmalıdır.
Yapılan toksisite çalışmalarında çörek otu kullanımı için geniş bir güvenlik sınırı vurgulanmakla birlikte, literatürde akut böbrek yetmezliği ve alerjik reaksiyonlara yol açabildiğini gösteren olgular bulunmaktadır.
Her bitkisel ürün ve ilaçta olabileceği gibi çörek otu yağının da yan etkileri vardır. Çörek otu yağının bilinen yan etkileri genellikle mide ve bağırsakla ilişkilidir. Hazımsızlık, mide bulantısı, şişkinlik ve mide yanması çörek otu yağının sebep olabileceği yan etkilerdendir.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Solunum yollarını nemlendirmek için nemlendirici, sıcak duş ya da buhar soluma, tuzlu su ile gargara, bal, sıcak çay ya da çorba, mentollü veya ballı boğaz pastilleri ve başı yüksekte tutarak uyumak gece ortaya çıkan öksürüğü durdurmaya yardım eder.
Ilık sıvılar tüketmek de çocukların boğazının rahatlamasına katkıda bulunur. Ilık süt, bitki çayı veya sadece su bile bu konuda size yardımcı olabilir. Öksürüğün yanı sıra viral enfeksiyon gibi durumlarda da bol sıvı tüketmek hastalığın daha çabuk atlatılmasını sağlayabilir.
Çörek Otu Yağı 50 ml
Yetişkinler için günde 1000 mg lık yumuşak kapsüllerden 1 adet alınması önerilir. 4-10 yaş grubu çocuklar için 500 mg' lık kapsüllerden 1 adet tüketilmesi önerilir. Sıvı formları için yetişkinler 1 tatlı kaşığı çocuklar ise 1 çay kaşığı tüketebilir. İlaç Değildir.
Çocuklarda cilt hastalıklarının tedavisinde, küçük çocuklarda ve genç yetişkinlerde iyi bir iştah açıcı olarak da kullanılabilir. Çörek otu yağı, gastrointestinal sistem üzerinde koruyucu etkisi vardır ve peptik ülser hastalığı tedavisinde kullanılmaktadır.
Çörek otu yağının en çok tercih edildiği kullanma biçimi, tohumların havanda ezilerek ve suyla karıştırılarak alınmasıdır. Bunun yanında yoğurdun içerisine de katılabilen çörek otu yağı, pekmez veya balla da yenilebilir.
Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını kahvaltıdan önce doğrudan ağzınıza alarak tüketebilirsiniz.
Bu bitkisel yağ ayrıca vücutta üretilmeyen esansiyel yağ asitlerinden linoleik asit ile oleik asit içerir. Bunun yanında A, B1, B6, C, biotin, folik asit, niasin vitaminler ile çinko, magnezyum, kalsiyum, selenyum ve demir gibi mineraller de çörek otu yağı içeriğindedir.
Alerji ve burun tıkanıklığında çörekotu yağı kullanabilirsiniz. Hazırlanışı: Sprey şişesine 10 ml su ve 2 damla. çörekotu yağı ilave edip kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri