Aynı zamanda sedef, vitiligo gibi hastalıkların şikayetlerinin azaltılmasında da etkilidir. Ek olarak kuru, kaşıntılı bir cilt hastalığı olan egzama, çörek otu tüketildiğinde veya çörek otu yağının direk cilt üzerine sürülerek kullanıldığında iyileşmesine yönelik fayda sağlayabilir.
Karışımı hazırladıktan sonra masaj yaparak cildinize uygulayın. 1 saat kadar beklettikten sonra ılık suyla temizleyebilirsiniz.
Güzellik ve yüz bakımı için: Bir yemek kaşığı çörek otu yağı ile bir yemek kaşığı zeytinyağı karıştırılır. Yüze sürülür yarım saat bekletilir ve yüzünüzü ılık su ile yıkanıyız. Öksürük için: Göğse ve sırta çörek otu yağı sürülür ayrıca bir çay kaşığı çörek otu yağı içilir.
Çörek otu yağı cildi nemlendirir
Çörek otu, A,C ve B vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi çeşitli mineraller içerdiği için cilt için de faydalıdır. Cildi nemlendirir, düzenli kullanımı ciltteki koyu lekelerin açılmasına yardımcı olur, cilde genç bir görünüm sağlar.
Çörek Otu Yağı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çörek otu yağı kullanırken, ciltte hassasiyet veya alerji belirtileri oluşursa hemen kullanımı bırakmalı ve doktora danışmalısınız. Çörek otu yağı, hassas ve alerjik cilde sahip kişilerde deride tahriş ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Yağın yaratabileceğin yan etkilerden biri de kaşıntı ve mide bulantısıdır. Bunun yanında alerjik reaksiyonlara da neden olabilir. Bu nedenle ilk kullanım öncesinde küçük bir cilt bölgesinde alerji testi yapılmalıdır. Yağ, böbrek hastaları için tehlikelidir.
Böbrek hastalığı olanlar için çörek otu yağı tehlikeli olabilir. Ailesinde böbrek sağlığı ile ilgili problemi olan çörek otu yağı tüketiminden kaçınmalıdır. Hamile ve emziren kadınların ise çörek otu yağı tüketiminden kaçınması gerekir.
Cilt sağlığı için kullanabileceğiniz çörek otu yağı çeşitleri cildinize masaj yaparak uygulanır ve hızla emilir. Sağlıklı ve doğal bir güzelliği vurgulamak için kullanabilirsiniz.
Çörek otu yağının ciltte tüylenmeye neden olduğu söylenemez. Ancak bu durum kullanım miktarına göre değişebilir. Yeterli miktarda günde bir defa uygulamak cildinizde tüylenme problemi oluşturmaz. Çok merak edilen bir diğer konu ise çörek otu yağı kaş çıkarır mı sorusunun yanıtıdır.
Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını kahvaltıdan önce doğrudan ağzınıza alarak tüketebilirsiniz.
Yara iyileşmesi: Çörek otu tohum uygulamasının, iltihaplanmayı ve yara iyileşmesine yardımcı olmak için bakteri varlığını azalttığı görülmüştür. Yeni kolajen liflerinin büyümesinde yardımcı gibi görünmese de, vücudun yeni, sağlıklı bir cilt yaratmasına yardımcı olmak için diğer büyüme faktörlerini uyarır.
Çörek otu yağını eğer yapabiliyorsanız kahvaltıdan önce aç karnına tüketmek önerilmektedir. Topikal kullanım için de günlük olarak kullanılabilecek dozla alakalı bir çalışma yapılmamıştır.
Badem yağı cilde doğrudan sürülerek kullanılabilir. Nemlendirici olarak kullanıma uygun olmasının yanı sıra, doğal bir makyaj temizleyici arayan kadınlar için de ideal bir tercih olabilir. Dönemsel koşullar nedeniyle vücutta oluşan çatlak görünümünü azaltmak için cildin farklı bölgelerine uygulanabilir.
Yeterli ve doğru oranda kullanımı ile faydalarını ortaya çıkarmaktadır. Öncelikle çörek otu yağı hem direkt ağızdan alınabilmekte hem de sürülerek kullanılabilmektedir. Soğuk sıkım çörek otu yağı kullanımı diğer çörek otu yağlarının kullanımı ile aynıdır. Herhangi farklı bir kullanımı bulunmamaktadır.
Çörek otu yağı saç maskesi içinde kullanıldığında deride oluşan sorunları iyileştirmektedir. Sıcak günlerde saç derisinde oluşan sivilceleri önlemek için çörek otu yağını şampuan ya da maske içinde düzenli şekilde kullanmalısınız.
İçerisindeki maddeler sayesinde çörek otu yağı cildi güneş ışınlarının zararlı etkisinden koruyucu bir özelliğe sahiptir. Gözenekleri sıkılaştırır.
Çörek otu yağı, başta dişte kemik erimesi, dökülme gibi tedavisi zor bir çok soruna, ağızda yara ve dudakta uçuklara iyi geliyor.
Çörek otu yağı sağlıklı yağ kategorisinde olup genellikle bitkisel yağın kullanıldığı alanlarda kullanılabilir. Tüketim maddesi olarak çörek otu yağı da çörek otu gibi salatalarda, soslarda, yemeklerde kullanılabilir. Diğer yandan çörek otu yağı kozmetik olarak, cilt ve saça direkt uygulanabilir.
Çörek otu kara habbe olarak da bilinir, halk arasında her derde şifa olarak kabul edilir. Peygamber efendimizin hastalandığı zaman çörek otunu su ve bal ile karıştırıp içtiği belirtilmektedir. Çörek otu soğuk sıkım da kullanabilir.
Güneş ışınlarına karşı koruma: Çörek otu yağı, cildi güneşin zararlı UV ışınlarına karşı korur ve güneş yanığı riskini azaltır.
Çörek otu tohumu rengi siyah olur. Soğuk pres olmasına dikkat edilmeli. Sahte çörek otu yağları rengi sarı ve beyaza yakın olur. Çörek otu yağı alırken sertifikalı ve organik olanı tercih edin.
Çörek otu yağının raf ömrü ve tüketim süresi için son kullanma tarihi göz önünde bulundurulmalıdır. Normal şartlarda çörek otu yağı ambalajı ve kapağı açılmadan 2 yıl boyunca raf ömrü korunarak saklanabilir. Kapağı açıldıktan sonra ise, minimum 2 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Çörek otu yağının gereğinden fazla kullanıldığı durumlarda; - Kan basıncı düşerek, kanın pıhtılaşmasının yavaşlamasına neden olur. Bu yüzden de kanama riskinin artmasına yol açar. - Çörek otu yağının aşırı bir şekilde kullanılması, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilir.
Kaliteli ve güvenli üretim politikalarıyla kullanıcıların sıkça tercih edilen en iyi çörek otu yağı markalarını; Voonka, Venature, Ocean, Zade Vital, Tab olarak sıralayabiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri