Kireçlenme için de hazırladığı kürün, kullananlar tarafından olumlu yorumlar aldığı söylenmektedir. İşte o şifalı kürün listesi: Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 yemek kaşığı çörek otu yağı, 1 tatlı kaşığı limon yağı, 2 tatlı kaşığı biberiye yağı ve 1 tatlı kaşığı kekik yağı derin bir cam kasede karıştırılır.
Romatoid artrit (Eklem iltihabı): Çörek otu yağı, enflamasyon (iltihap) giderici özelliğe sahiptir. Bazı çalışmalar bu özelliğiyle çörek otu yağının romatoid artrit belirtilerinin azaltılmasına yardımcı olabileceğini göstermiştir. Romatoid artrit hastaları doktor tavsiyesiyle çörek otu yağından faydalanabilirler.
Kemik, kas ve eklem ağrılarına iyi gelir. Artrit ve romatizma ağrısını geçirmeye fayda sağlar.
Kalsiyum açısından zengin olan çörek otu, bu noktada kemiklere de iyi gelir. Eklem ağrıları, eklemlerde şişme gibi ortaya çıkabilecek kemik rahatsızlıklarında oldukça faydalıdır.
Eklem kireçlenmesi karşı evde aloe vera cilt yüzeyine sürülebilir, zencefil, zerdeçal ve yeşil çay tüketilerek iltihaplanmanın yarattığı ağrı azaltılabilir. Bunların yanında sıcak ve soğuk kompres yapmak, masaj uygulamak diz kireçlenmesine evde iyi gelen yöntemler arasında yer alır.
İlgili 16 soru bulundu
İnsan vücudu için çok önemli olan omega-3 yağ asidi sadece kalp krizi ve felci önlemekle kalmıyor; kaslar, tendonlar ve eklemlerin kireçlenme sürecini de yavaşlatıyor. Uzmanlar, “Omega- 3'ü sadece balık yağından değil yumurtadan, yağlı balıklardan, keten tohumundan ve cevizden de almak mümkün” tavsiyesinde bulunuyor.
Mide barsak şikâyetlerini gidermede etkili olduğu, çörek otu yağının düz kasları gevşetici özelliği nedeniyle pek çok durumda antispazmodik olarak etki gösterdiği bilinmektedir.
Çörek otu yağının gereğinden fazla kullanıldığı durumlarda; - Kan basıncı düşerek, kanın pıhtılaşmasının yavaşlamasına neden olur. Bu yüzden de kanama riskinin artmasına yol açar. - Çörek otu yağının aşırı bir şekilde kullanılması, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilir.
Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını kahvaltıdan önce doğrudan ağzınıza alarak tüketebilirsiniz.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Aç karna içilen yağı bağırsak solucanlarından kurtulmada etkilidir. Hafıza ve dikkati güçlendirir, bilişsel faaliyeti arttırır. Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.
Bu kişiden kişiye farklılık gösterir ve etkin bir sonuç için doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılması önerilmektedir. Öte yandan genel kanı günlük bir tatlı kaşığı çörek otu yağının uzun soluklu (4 aya kadar) kullanılmasının en optimum metodlardan biri olduğu yönündedir.
Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için; uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır. Saç bakımı; şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.
Ağrıları ve krampları iyileştirici özelliğe sahip. Mide ağrıları gibi kas ağrılarını da geçiriyor. Vücudunuzda ağrı olan bölgeye çörek otu yağı sürüp masaj yaparsanız iyi geldiğini göreceksiniz. Çörek otu yağının cinsel gücü artırıcı etkisi de bulunuyor.
Kan sulandırıcı ya da beta bloker ilaç kullanan kişiler de çörek otu yağı kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. Kan pıhtılaşmasıyla ilgili risk teşkil edebilir. Çörek otu kanama ile ilgili sorun yaratabileceği, kan şekerini düşürebileceği ve uyku sorunu yaşatabileceği ihtimali nedeniyle dikkatli olunmalıdır.
Çörek otu yağı dahili ve harici olarak kullanılabilir. Direkt değil; ancak su ile karıştırılarak içilebilir.
Kan yağlarının yükselmesinden dolayı kalp damar hastalıklarının temelinde yer alan damar tıkanıklı şikayetine karşı çörek otu kullanımı kan yağların düzenlenmesinde etkileri sayesinde kandaki yüksek kolesterol ve trigliserit seviyesinin düşürülmesini sağlayabilir.
Çörek otu zengin antioksidan içeriği sayesinde bağışıklık sistemini destekleyici özelliği vardır. Bu sayede diyabet, kalp hastalığı, obezite gibi metabolik hastalıkların aynı zamanda kanser gibi bağışıklık sistemini etkileyen hastalık risklerinin azaltılmasında etkilidir.
Kas ağrısı yaşadığınız anlarda kas gevşetici yağ olarak papatya yağını kullanmalısınız. Papatya yağından alacağınız birkaç damla, kasılan bölgeye sürüldüğünde kısa sürede gevşeme oluşturacaktır. Regl döneminde yaşanan kasılmalar için papatya yağını aromaterapi ve masaj yoluyla kullanabilirsiniz.
Yağın yaratabileceğin yan etkilerden biri de kaşıntı ve mide bulantısıdır. Bunun yanında alerjik reaksiyonlara da neden olabilir. Bu nedenle ilk kullanım öncesinde küçük bir cilt bölgesinde alerji testi yapılmalıdır. Yağ, böbrek hastaları için tehlikelidir.
Susam, hindistan cevizi ile masaj: Antiinflamatuar etkiler gösteren susam yağı ile ağrı olan bölgeye uygulayacağınız hafif masajlar ağrıyı dindirmeye yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı da analjezik ve antimikrobiyal özellikler taşıdığı için ayak ağrısını dindirmeye yardımcıdır.
Kireçlenmenin tam iyileşme sağlayan kesin bir tedavisi yoktur ancak belirtileri yönetmek için farklı seçenekler mevcuttur. Doktorlar, eklemlerdeki ağrı ve iltihabi durum için ilaç reçete eder. Fizik tedavi ile belirtilerin hafiflemesi sağlanabilir. Bazı hastalarda cerrahi işlem gerekebilir.
Ağrıları gidermede yan etkisi olmayan etkili bir tedavi yöntemidir. Bel tutulması, eklem ağrısı, baş ağrısı, bel-boyun fıtığı ve kireçlenmeye bağlı ağrıları giderir. Kaygı bozukluğu, depresyon ve korkulara karşı etkilidir.
Bunlar; egzersiz, soğuk ve sıcak kompres, omega 3, okaliptüs yağı, zencefil, yeşil çay. Egzersiz: Eklemi korumanın ve kireçlenmenin ilerleyişini yavaşlatmanın en etkili yollarından biri daha fazla hareket etmektir. Düzenli egzersiz kas ve kemiklerinizin güçlü kalmasına, eklemlerinizin daha esnek olmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri