Yüksek Antioksidan İçerir KOAH hastalığı olan kişilerde çörek otu yağı, akciğerleri iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Kısa sürede astım atağınız geçecektir. Çörekotu yağını göğüs ve sırt kısmına uygulayın veya kaynar suya bir tatlı kaşığı karıştırın, günde 2 kere buharını soluyun. Fitoterapi uzmanları, astım ve bronşit tedavisi için çörekotuyla hazırlanan macunu öneriyor.
Çörekotu içinde bulunan timokinon 'un kalp rahatsızlıklarına yol açan homosistein oranını düşürdüğü gözlenlenmiştir. Çörek otunun kullanımı nefes borusu adalesini genişletme etkisinden dolayı nefes darlığında yararlıdır.
Eklem şişmesi ve sertliğini azaltır. Sedef hastalığı, sivilce ve döküntüler gibi cilt hastalıklarını iyileştirir. Cilt ve saç bakımında kullanılır. Çörek otu yağı timokinon etkisiyle bağışıklık hücrelerin sayısını artırarak grip, soğuk algınlığı ve hatta virüslere karşı koruma sağlayabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Çörekotu yağı günde ne kadar içilmeli sorusunun yanıtı günde 1 yemek kaşığından fazla olmamak şartı ile istenilen kadar tüketilebilir olacaktır.
Ancak genel olarak çörek otu yağı kullanmaya yeni başlayanlara 2 hafta boyunca günde 3 defa çay kaşığı kullanmaları önerilir. İleride günde 1 tatlı kaşığı olarak önerilmektedir.
Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını kahvaltıdan önce doğrudan ağzınıza alarak tüketebilirsiniz.
Çörek otu yağı bronşit ve öksürüğe iyi gelir. Kalp sağlığını koruyucu etkisi vardır. Egzama ve cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı direnç sağlar.
Bunun yanı sıra balgam söktürücü etkisi de vardır. Çörek otu vücutta bulunan tüm serbest radikalleri idrar yolu ile atarak sindirimin temizlenmesinde yardımcı olur. Böylece ortaya çıkabilecek olan mide ve bağırsak hastalıklarını önler.
Yulaf samanı, Koah bitkisel tedavisi için İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilmektedir. Yulaf samanı Kumarin maddesi bakımından zengindir. Bu nedenle koah şikayetlerini azaltır. Bu besin, yeşil yulaf olarak adlandırılır ve yeşilken hasat edilmelidir.
Dr. Görgüner, “Tedavide en önemli nokta, kişi şayet içiyorsa sigaranın bırakılmasıdır. Bunun dışında hekiminin uygun gördüğü ilaçları zamanında, doğru ve etkin bir şekilde kullanmasıdır. Korunmada grip ve zatüre aşılaması, beslenme gibi faktörler de önemlidir” ifadelerini kullandı.
En sık uygulanan tedavi yöntemleri arasında oksijen tedavisi, bronkodilatör ilaç tedavisi ve solunum egzersizleri sayılabilir. Düzenli kontrol gerektiren ve tedavi edilmediği takdirde hızlı şekilde ilerleyen Koah, yaşam kalitesini büyük oranda düşüren hastalıkların başında gelir.
Hücrelerin serbest radikallerden koruyan antioksidanlar, çörek otu yağında bolca bulunur. Timokinon bu bileşiklerden biridir. Bu bileşik akciğerler için iyidir, iltihap önleyici ve karaciğer hasarını önlemeye yardımcıdır. KOAH hastalığı olan kişilerde çörek otu yağı, akciğerleri iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Nefes darlığı çeken astım hastalarına, göğüs bölgesine 6 damla karanfil yağı ve bir çay kaşığı kadar badem yağını masaj yoluyla sürmeleri tavsiye edilir. Bu uygulama çoğu zaman 5 dakika gibi kısa bir sürede etkisi gösterir ve hasta daha rahat nefes almaya başlar.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Kalp sağlığını koruması, kanseri önlemedeki gücü, cinsel güce etkisi, damar tıkanıklığına ve sinüzite iyi gelmesi gibi birçok faydası bulunan çörek otu yağı faydaları ile alternatif tıp tutkunlarının iştahını kabartıyor.
Alerjik rinit (burun iltihabı), burun akıntısı, bronşiyal astım, atopik egzama dahil alerjik hastalıklara sahip hastalarda; çörek otu yağının koruyucu olarak etkinliği kanıtlanmıştır.
Her derde deva çörek otu ve yağı sağlığımız açısından faydalarıyla dikkat çekiyor. Diyabet, kanser hücreleri ve insülün direncine karşı koruyucu rolüyle en önemli baharatlardan biri olan çörek otunun sahip olduğu mikrop öldürme özelliği, ona doğal bir antiseptik olma avantajı kazandırıyor.
İlk defa çörek otu tüketecek olanlar günde 3 kez bir çay kaşığı kadar tüketim yapabilirler. 2 hafta boyunca bu şekilde tüketim yapılabilir. Çörek otu yağı tüketim için tercih edilebilir.
Binbir derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki çörek otu yağının faydaları neler, zararları var mı?
Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (s.a.v), hastalandığı zaman, bir avuç çörek otu alıp, onu su ve bal ile karıştırıp içerdi" denilmiştir.
Soğuk sıkım olarak kullanımı tavsiye edilen bu bitkisel yağ, pişirilmeye uygun değildir. Bu sebeple yemek ve salatalara son aşamada eklenmesi en doğru kullanımı sunar. Yağın bir diğer kullanım şekli de günde 1 çay kaşığı olacak şekilde tüketmektir.
Çörek otu yağının kilo verdirici etkisinin toksik bir etki olmadığı, aksine yağlı karaciğer durumunda yüksek karaciğer enzimlerini azalttığı da bildirilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri