Bu kodlar, web dökümanının <HEAD> ... </HEAD> bölümü içine yazılmalıdır. Eğer, CSS dosyası ile web dökümanı aynı dizinde değillerse, CSS dosyası için URL yazılmalıdır.
Dahili CSS ekleme , tek bir HTML sayfasının stilini belirlemek için kullanılır. HTML sayfamızda ki < head > etiketi içerisine < style > etiketi eklenir ve bu etiketin arasına CSS kodlarımızı yazarız. Gördüğünüz üzere , < style > etiketleri içerisine body , p ve h1 etiketlerinin stillerini tanımladık.
Şimdi ise kodların ne işe yaradıklarını açıklayalım: Bütün HTML kodları <html>…</html> arasına yazılır. Onun dışına yazdıklarınızın bir etkisi yoktur.
CSS kodları HTML'ye üç farklı şekilde eklenebilir: Satır İçi (inline) / Yerel CSS: Satır içi CSS ile sadece o etiketi etkileyecek biçimler verilebilir, <head> etiketleri arasındaki <style> </style> etiketlerinin içine yazılır.
CSS (Cascading Steel Sheets), HTML elementlerinin rengini, boyutunu, arka planını değiştirmenize olanak sağlayan biçimlendirme dilidir. Birçok ön uç geliştirici ve tasarımcı web siteleri geliştirirken bu dili kullanır.
İlgili 18 soru bulundu
HTML, CSS ve JavaScript'i öğrenmek maksimum bir ay sürer, her gün kafa yorarsan.
CSS kolay öğrenilebilen bir dildir. Kullanımı da kolay, hatta zevklidir.
Önce HTML, HTML üzerine CSS inşa ediyoruz.
Web tasarım alanında yoğun olarak kullanılan CSS, html kavramından sonra karşınıza çıkan ilk biçimlendirme dilidir. HTML (HyperText Markup Language) ile birlikte entegre şekilde çalışan CSS, oluşturduğunuz web sayfalarında yapacağınız özellikleri geliştirmenize olanak sağlar.
Dünya üzerinde bu yazılımın kod kütüphaneleri ücretsiz ve açık kaynak kodlu olarak sunulmaktadır. Bu kütüphanelerden ihtiyaçlarınıza göre kolaylıkla faydalanabilirsiniz.
Kodlama yapmaya karar verdiğimizde ilk olarak sıfırdan başlamak için görsel tabanlı programlamadan başlanmalıdır. İlk başta görsel tabanlı programlamadan başlamak kodlama ile ilgili ön yargılarınızı kırmak ve zor olmadığını görmek sizin için oldukça olumlu bir başlangıç olacaktır.
HTML web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart faktörünü ifade eden metin işaretleme dilidir. Bu terim programlama dili değildir. HTML web sitelerinin okuduğu bir dildir. Bu sayede web sitelerini çalıştırır.
HTML kodu; Chrome gibi web tarayıcılarında kullanılan bir dildir. Özellikle “www” kısmı bu sistemin temel iskeletini oluşturur. Yani bu dil bir web sitesi oluşturmak için kullanılır. E-ticaret için de kullanılan web siteler bu kod ile oluşturulmuştur.
Yazılan JavaScript kodları <head> veya <body> etiketleri içerisine eklenebilir.
Bir CSS yorumu, "/*" sembolleriyle başlar ve "*/" sembolleriyle sona erer. Birden çok satıra da yayılabilir.
ID ve CLASS arasındaki farklar nelerdir ? ID'ler benzersiz olmalıdır, yani bir html etiketine yönelik yaptığımız bir etki sadece ona ait olmasını istiyorsak ID ile tanımlarız. Ama aynı etkiyi birden fazla etikette göstermek istiyorsak Class ile tanımlarız.
Cascading Style Sheets (Basamaklı Stil Şablonları ya da Basamaklı Biçim Sayfaları, bilinen kısa adıyla CSS), HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir işaretleme dilidir.
CSS yani Cascade Style Sheet, HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir. HTML ile oluşturulan elemanlara stil vermeye yarar. Örneğin HTML içine eklediğimiz bir yazının rengini kırmızı yapmak istiyorsak bunu CSS ile gerçekleştiririz.
CSS (Basamaklanmış Stil Katmanları), web sayfasını şekillendirmek için kullanılan bir kodlama türüdür. CSS kullanarak web sayfasının görünümünü ve düzenini değiştirebiliriz.
CSS (Cascade Style Sheet), bir HTML dokümanının şeklini ve/veya görüntüsünü tasarlayan olgudur. Diğer bir ifadeyle CSS, HTML'i basit bir iskelet olmaktan kurtaran metin şekillendirme dilidir. Bu nedenle büyük öneme sahiptir. Çünkü bir sitedeki görselliği dolayısıyla da kullanıcı memnuniyetini sağlayan CSS'tir.
Sık gelen sorulardan bir tanesi de JavaScript öğrenmek için HTML ve CSS bilmeye gerek olup olmadığıdır. Aslında buna evet veya hayır diye bir cevap vermek gerekirse, günümüzde HTML ve CSS bilmeden evet JavaScript öğrenebilirsiniz.
HTML kodlarını yazmak için özel bir program yada editöre ihtiyaç yoktur. doğrudan not defteri açılarak yazılabilir.
ne html ne de css çok zor değil, internetteki dökümanlar ve vidyolarla öğrenebilirsin. bunları öğrendikten sonra gerçek programlamaya geçebilirsin (php, asp.net gibi). Öğrenme sıran HTML ardından CSS olur.
CSS, öğrenmesi kolay ama uzmanlaşması zor olan bir alandır.
Üç çeşit CSS türü vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri