Pos cihazından çekilen para müşterinin kart şifresini girip ödeme onayını vermesinden hemen sonra Türkiye'deki bankaların uygulamasına göre 1 ile 3 gün içerisinde hesaba aktarılmaktadır.
POS cihazı üzerinden yapmış olduğunuz satışlar, hiçbir kesintiye uğramadan, belirlenen bloke gün sonrasında hesaba geçer. POS cihazı üzerinden yapmış olduğunuz satışlar, belirlenen bir miktar bloke gün sonrasında daha düşük komisyonla hesabınıza geçer.
EFT, havale ve virman işlemleri azami 1 gün içinde, (Hafta içi 16:00 sonrası, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde verilen EFT talimatları ise işlemi izleyen ilk iş gününde gerçekleştirilecektir.)
POS cihazından işlem yaptığınız günlerde günsonu yapılmazsa işlemlerinizin hesabınıza geçmesinde gecikme yaşarsınız. Bu nedenle POS cihazından işlem yapılan günlerde mutlaka günsonu yapılması gerekmektedir.
POS cihazından çıkan satış slipleri ve gün sonu raporlarında adres bilgisinin sol alt tarafında "işyeri no" ibaresinin yanında yer almaktadır. Gün sonu almadan yapılan ürün geri alınması işlemi "İptal"; POS cihazı üzerinden gün sonu alındıktan sonra yapılan ürün geri alımı işlemi ise "iade" dir.
İlgili 18 soru bulundu
Bu raporlardan "X" raporunda gün içi, "Z" raporunda gün sonu, "Mali Hafıza" raporunda ise geçmiş günlere dair (günlük, aylık, yıllık veya belirli tarih aralıkları itibariyle) bilgiler yer almaktadır.
Otomatik Gün Sonu yetkisi şubelerimizce tanımlanabilmektedir. Gün sonu yetkisinin iptali ve saat değişikliği ise 0850 724 77 67 no'lu POS Destek hattından yapılabilmektedir. Pos cihazınızdan gün sonu almasanız dahi onaylı işlemleriniz çalışma koşullarınıza göre hesabınıza aktarılacaktır.
Gece 12'den sonra FAST ile yapılan para transferi işlemleri anında hesaba geçmektedir. Ancak FAST dışında yapılan EFT ve Havale işlemleri bir sonraki iş gününde hesaba geçmektedir.
Normal şartlarda EFT işlemi en geç 5-10 dakika içinde hesaba ulaşır. Ancak bankaların yoğunluğuna bağlı olarak bu süre 30 dakikaya kadar çıkabilir. Bazı durumlarda ise EFT karşı tarafa saatler sonra dahi ulaşmaz. EFT'nin hesaba geçmemesinin en önemli nedenlerinden biri, mesai saatleri dışında işlem yapılmasıdır.
Akşam 17:00'den sonra gönderilen para ise hafta sonu ya da resmi tatil değilse ancak ertesi sabah karşı tarafın hesabına ulaşır. Yani eğer gece EFT ile para gönderme talimatı verirseniz, göndermek istediğiniz tutar ilk mesai saatleri içinde karşı tarafın hesabına sorunsuz bir şekilde aktarılır.
Kredi kartı hamilleri, gerçekleştirmiş oldukları işlemler karşısında iş yeri ile sorun yaşarsa veya kendisi tarafından gerçekleştirilmemiş işlemler olduğunu tespit ederlerse; bu işlemlerle ilgili olarak kartı veren bankaya harcama itirazı (chargeback) başvurusunda bulunma hakkına sahiptir. Bu işleme “ters ibraz” denir.
Kredi / Banka Kartı
Yapılan para iadesinin kartınıza veya hesabınıza yansıması bankanızın belirlediği süreye göre değişiklik gösterebilir. Bu süre kredi kartları için en geç 2, banka kartları için ise 8 iş günüdür.
Aynı bankalar arası yapılan tüm havale işlemlerinde gönderilen para karşı tarafın hesabına saniyeler içerisinde geçmektedir. İnternet bankacılığı aracılığıyla haftanın her günü ve her saati havale işlemleri yapılabilmektedir. Havale ile yapılan para transferi işlemlerinde herhangi bir saat kısıtlaması bulunmamaktadır.
Genellikle 30 ile 60 gün olan bu bloke vadesini beklemek istemeyen işletmeler, pos hesabından bloke çöz işlemi ile paralarını anında banka hesaplarına aktarabilirler.
Mümkün mertebe esnafın, nakit karşılığında satış yapması ve mecbur kalmadıkça pos makinesi kullanmaması en temiz ve en ihtiyatlı olandır. Ancak ihtiyaç halinde, faizli işleme düşmemek şartıyla bankaya ait pos cihazı kullanmak ve bu cihazlar aracılığıyla müşterilerle alışveriş yapmak da caiz olur.
Blokeli POS, tıpkı erken ödemeli POS yöntemi gibi hem fiziksel hem de sanal POS cihazlarını kapsar. Temel olarak blokeli sanal POS çalışma koşullarında, belirli bir süre için işletmenin aldığı ödemeler bloke edilmiş olarak bekler.
EFT işlemi hafta içi yapılabilir ve ancak her bankanın EFT saatleri ile ücreti değişiklik gösterir. Hafta sonu ve resmi tatillerde EFT işlemi yapılmaz.
3. Hafta sonu ve tatillerde yapılan transferler.
Her ülkenin bankacılık sistemi hafta sonları veya resmî tatillerde çalışmaz. Teslimat sürelerimiz kendisine para gönderdiğiniz ülkenin bankacılık saatlerini hesaba katar. Ancak dünyanın bazı bölgelerinde bankalar transferleri işlemeyi cuma günleri erkenden bırakırlar.
Hafta sonu yapılan EFT, FAST sistemi ile gerçekleştirilebiliyor. Ancak EFT işleminin gerçekleşmesi için bankaların belirlediği işlem günü ve saatlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Cumartesi ve Pazar günü havale işlemleri de mobil bankacılık, internet bankacılığı ve ATM'ler ile yapılabiliyor.
“Kolay Adres” ile başka bankaya 20.000 TL'ye kadar olan transfer işlemlerinizi artık 7/24 yapabilirsiniz. Ancak banka şubeleri üzerinden EFT yapmak için mesai saatlerini takip etmek gerekir. Hafta sonlarında ya da resmî tatillerde EFT ile para gönderilemez.
Evet, yapılabilir. FAST işleminde hafta içi ve hafta sonu fark etmeksizin, 7/24 prensibi uygulanır ve zaman açısından FAST limit kısıtı bulunmaz.
POS, Point of Sale'in kısaltmasıdır. Bu cihazlar POS cihazı veya POS aleti olarak da bilinir. Banka kartı veya kredi kartlarının işlem yapabilmesi için bu cihazlara sokulması gerekir.
Müşteri şifreyi onayladığında bir fiş çıkar. İlk çıkan fiş iş yerine aittir, ardından herhangi bir tuşa basılır ve ikinci fiş çıkar. İkinci fiş kart ile birlikte çıkarılır ve müşteriye verilir. İkinci fiş müşteri içindir.
İşCep veya İnternet Şubesi'nden Anında POS'a başvurun, 3 ay %2,39 POS komisyon oranından yararlanın ve ilk 6 ay POS kullanım ücreti ödemeyin!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri