Yerdeki küçük lekelerin iyice temizlenmesini istiyorsanız, suyun içine biraz sirke katarak yerleri silin. Zeminin anında pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
11 CEVAP. Beyaz sirke, hoş kokulu bir yağ Yasemin,portakal,nane yağı olabilir. Mesela nane yağının mikrop öldürme özelliği falan zaten var. Ekstra olarak biraz karbonat koyabilirsiniz emin olun temizlik için bunlar yeterli.
Ahşap zeminleri temizlerken yüzey temizleyicinin yanı sıra 1-2 damla zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı veya badem yağı kullanılabilir. Yağlar tek başına kullanılmamalı ve limon suyu veya beyaz sirke ile dengelenmelidir.
Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı.
Tüm bu sorunlar için doğru ürünler kullanarak duvarları kolaylıkla temizlemek mümkün. Duvar silme suyuna az miktarda karbonat, sirke, rendelenmiş beyaz sabun, arap sabunu veya mayi sabunu gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek ekleyebilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Ev temizliklerinde genel olarak beyaz sirke veya elma sirkesi kullanılır. Sirkeli Su İle Temizlik Nasıl Yapılır? Sirkeli su tek başına kullanıldığı gibi çeşitli temizlik maddeleri ile de kullanılabilir. Bardaklardaki çıkmayan lekeleri çıkarmak için bir kabın içerisine beyaz sirke koymak yeterlidir.
Hem sağlıklı hem de etkili temizlik için doğal malzemeleri tercih edebilirsiniz. 5 litre suya arap sabunu, bulaşık deterjanı, rendelenmiş beyaz sabun, karbonat, temizlik sirkesi, mayi sabunu, cam temizleyici ya da bitkisel sıvı sabun gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek az miktarda ekleyin.
YER TEMİZLİĞİ
Yüzeyleri temizlemek için hazırladığınız suya da yumuşatıcı karıştırdığınızda harika bir sonuç alacaksınız.
1. Temizlik sonrası evinin güzel kokmasını istiyorsan yer silme suyuna parfüm yada güzel kokulu bir kolonya ekleyebilirsin.
Ahşap yüzeyler için doğal temizleyici hazırlamak için 2 su bardağı sirke, 1 su bardağı sıcak su,1 yemek kaşığı zeytinyağlı sabun, birkaç damla çam yağı gereklidir. Sabunun rendelenerek eklenmesi gerekir. kaynar su içine tüm malzemeler katılır ve köpürtülür. Parkeler bu suyla temizlenir.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Paspaslama için kullanılacak su ılık olmalıdır. Mavi kovaya kovanın 3∕4'ü kadar su ve (1/100-15 litre suya 1 pet bardağı çamaşır suyu (150 ml) ) , (1/10-(1 litre suya bir çay bardağı çamaşır suyu (100 ml) ) çamaşır suyu konulur.
YER TEMİZLİĞİ
Çamaşır deterjanındaki temizleme enzimleri, zemindeki kiri çıkarmak için harikadır. Paspas kovanızı sıcak su ve bir çay kaşığı çamaşır deterjanı ile doldurun. Sadece biraz deterjan, geniş bir alanı temizlemek için yeterli olacaktır. Temizlerken paspasınızı olabildiğince sıktığınızdan emin olun.
Temizlik paketi içerisindeki ürünleri banyo, tuvalet, lavabo, yerler, çamaşırlar ve bulaşıklarda kullanılabilir.
Bulaşık deterjanı ve temizlik ürünleri ile birlikte kullanılabilirler. Ayrıca ihtiyacınız olan zeminleri etkili bir şekilde temizlemek için cam ve yüzey temizleyicileri ve mikrofiber el bezleri de kullanabilirsiniz.
Mümkünse sıradan bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Eğer yerlerinizi doğal bir temizleyici ile temizlemek istiyorsanız 1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 bardak karbonatı ve limon suyunu sıcak suda karıştırabilirsiniz ya da temizleme suyuna bir bardak elma sirkesi ve birkaç güzel kokulu bir yağ dökebilirsiniz.
Eğer varsa boş bir sprey kabına, yoksa herhangi bir boş kaba 2 bardak sirke, bir bardak su koyarak karıştır. Böylece doğal temizleyicini hazırlamış olacaksın. Eğer sirke kokusu seni rahatsız ederse, karışımına birkaç damla lavanta yağı, portakal yağı ya da limon yağı gibi hoş kokulu doğal yağlardan ekleyebilirsin.
Bulaşıklar İçin Sirke Kullanımı
Pırıl pırıl bardaklar ve inatçı lekeler için basit yöntemler mevcuttur. Yanmış yemek kalıntıları ve yağlı bulaşıkları temizlemek için bulaşıklara sirke dökün ve bir süre bekletin. Sonra azıcık bulaşık deterjanı ile yıkayıp durulayın. Lekelerin hemen çıktığını göreceksiniz.
Zamanla kirlenmiş ve kötü koku oluşan bulaşık makinesi ve çamaşır makinesinin deterjan gözüne 2-3 su bardağı sirke koyarak, boş bir şekilde çalıştırdığınızda çamaşır makinenizin tertemiz olduğunu ve kötü kokulardan eser kalmadığını göreceksiniz.
EVDE YAPILABİLECEK DOĞAL YÜZEY TEMİZLEYİCİ TARİFİ!
Temiz ve derin olan bir kabın içerisine karbonatı güzelce yayın. Sonrasında ise karbonatın içerisine arap sabununu da ekleyip karıştırma işlemine başlayın. Karışımınız tamamen macun haline gelene kadar bu işlemi sürdürün. Aksi takdirde kıvamsız olacaktır.
Suya tuz ekleyebilirsiniz
Cam silme suyuna tuz eklediğiniz takdirde tuz, aynı şampuan gibi hem camları kolay silmenize yardımcı olur hem de parlamasını sağlar.
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
Arap sabunu birçok yerin temizliğinde kullanılmaktadır. Banyodan mutfağa, halılardan parkelere, tuvaletten yüzey temizliğine kadar hemen her bölgenin temizliğinde kullanılabilir. Ayrıca Arap sabunu saç temizliğinde de kullanılmaktadır. Hem saçı yağdan arındırırken hem de parlak bir görüntü kazandırmaktadır.
Arap sabununun temizlik alanı geniş olsa da sanıldığı gibi sadece temizlik için kullanılmaz. Halı ve kilim yıkama, mutfak ve banyo temizliği, koltuk ve diğer tekstil ürünlerinin temizliği, çamaşır yıkama genel ev temizliği, cilt ve saç temizliği gibi geniş ölçekte kullanım alanı vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri