Çataltepe plajı, Anelemmatik Güneş Saati, Ortunç koyu, Ayışığı manastırı, Aşıklar tepesi, Cunda Despot evi, Rahmi M. Koç müzesi, Sevim ve Necdet Kent kitaplığı Cunda adasında fotoğraf çekilecek yerlerdir.
Cunda zeytinlikleriyle meşhur, buradan halis sızma zeytinyağı, zeytin ve doğal sabunlar satın almayı ihmal etme. Âşıklar Tepesi'nden ya da Şeytan Sofrası'ndan günbatımını izle, Şeytan'ın ayak izi olduğu sanılan lav birikintisini görmeyi unutma.
Giriş ücretsizdir. Kitaplığa toplu taşım araçları ile ulaşabilmek için Ayvalık'tan Alibey Adası'na (Cunda Adası'na) kalkan belediye otobüsleri ve minibüsler kullanılabilir. Ayvalık İskelesinden, Alibey Adası (Cunda) İskelesine her saat başı hareket eden tekneler de bir başka ulaşım alternatifidir.
Öncelikle Cunda Adası'nda yüzülecek en doğru yerler adanın batı cephesi. Burası açık denize baktığından ötürü suyu sirküle edip temizlenebiliyor. Karşısında ada olan batı kıyıları adanın yarattığı siper etkisi sebebiyle de ayrı güzel.
-Ada'da her gün açık olan tezgahların yanı sıra pazar günleri kurulan Cunda Pazarı da alışverişin başrollerinden.
İlgili 22 soru bulundu
Soğuk ve rüzgarlı günlerde sezon da kapalı olduğu için kış aylarında Cunda Adası'nın keyifli olduğu söylenemez. Bu zamanlarda adada yapabilecek çok fazla şey de bulamayacağınız gibi sahil şeridi de oldukça çalkantılı olur. Bu nedenle Cunda'nın en güzel zamanları mayıs-eylül dönemidir.
Cunda'dan Ne Alınır? Cunda'dan almadan dönülmeyecek temel şeyler zeytin, zeytinyağı, sabun, sakızlı kurabiye ve lorlu kurabiye diyebiliriz. Sakızlı ve lorlu kurabiye için adresi biliyorsunuz : ) Bunun dışındaki şeyler için ise Atölye Patika'yı önerebiliriz.
Ayvalık-Cunda arası 8 kilometredir.
Cunda ya da Alibey Adası (Yunanca: Μοσχονήσι Moshonisi, Grekçe: Εκατόνησα Hekatonisa), idari bakımdan Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada. Ayvalık koyundaki Ayvalık Adaları olarak adlandırılan irili ufaklı 22 adanın içerisinde yerleşime açık tek ada Alibey'dir.
Cunda adasına gitmek için tercih edilebilecek çeşitli güzergahlar bulunmaktadır. Üstelik hem deniz yolu ile hem de kara yolu ile Cunda adasına ulaşım sağlamak mümkündür.
Schengen vizenizin geçerlilik tarihinin son gününde Türkiye'ye dönmüş olmanız gerekmektedir. Daha önce pasaportla KKTC'ye girmemiş olmanız gerekmektedir. Pasaportunda KKTC damgası olan yolcular Yunanistan'a giriş yapamazlar ve haklarında cezai işlem uygulanır.
Penelope gelenlere çok zengin bir sofra hazırlamış. Kuraklık ve kıtlık yüzünden uzun zaman aç kalan halk, güzel sofrayı görünce onu unutup yiyeceklere hücum etmiş. Penelope de bu durumdan yararlanarak kaçıp kurtulmuş. Bu nedenle de buranın adı, Şeytan Sofrası kalmış.
Eğer siz de Cunda Adası'na kendi aracınız ile gitmeyi planlıyorsanız öncelikle Balıkesir'e ulaşıp, ardından Ayvalık üzerinden yaklaşık olarak 9 kilometre daha yol aldıktan sonra boğaz köprüsünden geçin. Boğaz köprüsünden geçtikten sonra Cunda Adası'na kolayca ulaşabilirsiniz.
Gezilecek Yerler
Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın manzarası gözükmektedir. Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir.
Alaçatı mı Cunda mı Sorusuna Sonuç Olarak
Fakat bütçe olarak Alaçatı'nın daha fazla zorlayıcı olduğu, artık oldukça aşikar ve herkesin bildiği bir konu oldu. Alaçatı'da çok uygun yerleri ya da kamp alanlarını tercih etmekte fayda olabilir. Cunda ise daha cep dostu olmasıyla tercih edilebilir bir alternatif olabilir.
Cunda Denizcilik, 2008 yılında M. Engin ÖZTURAN tarafından kurulmuştur.
Mübadele antlaşması neticesinde Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına dahil olan Cunda Adası eski bir Yunan Adasıdır. Adadaki her ayrıntı size mübadeleyi anlatmakla yükümlüdür.
Adanın nüfusu 6 bin 500 civarındadır. Ancak yaz aylarında bu rakam 20 bine çıkmaktadır. Cunda Adası özellikle son yıllarda; Arnavut kaldırımları, taş evleri, taş mimarisiyle büyüleyici “Taş Kahve”, “Âşıklar Tepesi” ve görkemli “Taksiyarhis Kilisesi”yle, Marmara Bölgesi'nin en önemli cazibe merkezi haline gelmiştir.
Cunda Adası, Yunanistan'ın Lesbos adasının 16 kilometre doğusunda yer almaktadır. Cunda Adası, tipik bir Ege tatil beldesi özelliğine sahiptir. Ayvalık il merkezinden Cunda Adası'na otobüs ve feribot seferleri vardır.
Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesinde konumlanan Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezine 8 km mesafede kayalık bir tepede yer alıyor.
Cunda Adası mı Sarımsaklı mı? Plaj olarak düşünüldüğünde kum olmasını istiyorsanız kesinlikle sarımsaklı Plajını tercih etmelisiniz. Hem ulaşım konusunda hem merkezi olması sebebiyle oldukça uygundur. Cunda adası kum ve çakıl karışımıdır.
Ayvalık Midilli feribot yolculuğu ortalama 1,5 saat sürmektedir.
Cunda'yı en iyi ifade eden şey de bizce aheste bir keyif yeri. Girit mutfağı, Rum mirası sokaklar, özerk ada hissiyatı, hoş insanlar, şarap eşliğinde edilen muhabbetler, gün batımında rakı balık sefası ile ince ve dingin yaşamayı sevenlere hitap ediyor.
Cunda'da gün batımı plajlarda ayrı, tarihi evlerin balkonlarında ayrı bir güzellikle izleniyor. Cunda'da akşam olmak üzereyken sakin bir kıyı görüldüğü anda durulması ve güneşin batışının izlenmesi gerekiyor. Bunun için Hamamcı Tepesi en romantik yerlerden biri olabilir.
Asıl adı Çaça balığı olan Papalina balığı, dünyada sadece Ayvalık-Cunda arasında yetişir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri