2- Sadece tepsi kullanılarak muffin pişirilebilir mi? Sadece tepsi kullanarak muffin pişirilebilir, bu durumda tepsiyi yağlayıp unlamanız yeterli olur. Ama kâğıtlarla daha şık durduğu için kâğıt kullanmanızı öneririm.
Kullanıldıklarında yayılırlar. Hem şekilleri yamuk olur, hem de muffinleriniz güzel kabarmaz bu nedenle. Kağıt muffin kalıplarını silikon ya da metal kalıpların içine koyarak kullanmalısınız. Silikon ve karton kalıpları fırına verirken bir tepsinin içine dizmek fırına koyup fırından çıkarmayı kolaylaştırır.
Kağıt kek kalıbı yoksa ne kullanılır? Muffin kağıdını yağlayarak ya da yağlamadan kullanabilirsiniz.
Muffin kalıbı yerine ne kullanılabilir? Eğer çok fazla muffin yapmıyorsanız sert kâğıt kek kalıplarını ya da tek kullanımlık alüminyum kalıpları tercih edebilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Kâğıtlı kullanılanları olduğu gibi kâğıtsız olarak kullanılan silikon tepsilerde var. 2- Sadece tepsi kullanılarak muffin pişirilebilir mi? Sadece tepsi kullanarak muffin pişirilebilir, bu durumda tepsiyi yağlayıp unlamanız yeterli olur. Ama kâğıtlarla daha şık durduğu için kâğıt kullanmanızı öneririm.
Bardakta Muffin Tarifi Nasıl Yapılır? Süt, yağ, un vanilya ve kabartma tozu eklenir. Limon rendesi de eklendikten sonra son kez çırpılıp karton bardakların yarısından 1 parmak üstünde olacak şekilde içerisine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecede kabarıp üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kek ya da tart yapmak için küçük bir kalıbınız yoksa büyük kalıplarınızı alüminyum folyoyla istediğiniz boyuta getirin.
Silikon kek kalıplarını kullandığınızda fırında ısı ayarı değişimi yapmanızda herhangi bir sakınca bulunmuyor. Örneğin 20 dakika boyunca 180 derecede pişirdikten sonra ısı ayarını 200 dereceye alabilirsiniz. Bu ısı değişiminin silikon kek kalıplarına zarar vermediğini belirtelim.
Lezzetli keklerinizi kek kalıbından çıkarırken zorlanıyor musunuz? Öyleyse kek kalıbını yağlamak yerine pişirme kağıdı kullanmayı deneyin. Böylelikle parmak ısırtan keklerinizi dağılmadan ve şekli bozulmadan servis edebilirsiniz.
Muffin kalıbında sadece kek ve tatlı lezzetlerin hazırlanacağı fikrinden sizi hemencecik uzaklaştıracak tarifi ile tuzlu muffin! Peynirli harcı, doyurucu lezzeti ile defterinizde bulunması gereken mükemmel bir tat.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya koyup spatula ile karıştırın. Homojen kıvamlı bir kek harcı elde edin. İçinde un topakları kalmamasına özen gösterin. Dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180°C' fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Oda sıcaklığında ağzı kapalı kapta 48 saat ömrü olan cupcake'ler taze tüketilmeli. Buzdolabına koyduğunuzda kötü ve lezzetsiz oluyor diye bir şey yok. Ama cupcake'lerimiz en önemli özelliği olan yumuşaklığını yitiriyor. Uzun sürede tüketilmesi planlanıyorsa ağzı kapalı bir kapta derin dondurucuda saklanabilir.
Muffin; cupcake'den farklı olarak daha yoğun, az tatlı ve biraz da şekilsizdir. Napalım canım olacak o kadar. Klasik muffin tariflerindeki sıvı oranı, cupcake tariflerinde kullanılan sıvı oranından daha azdır ve bu temel farklardan bir tanesini oluşturur.
Fırınınızı pişirme ısısına gelene kadar mutlaka önceden ısıtmalısınız. Cupcake hamurunun ısısı düşük bir fırına girmesi, tüm pişme aşamalarını etkileyecektir. Hamur düşük seviyeden ısınmaya başladığı için istediğiniz kadar kabarmayacaktır. Fırının istediğiniz sıcaklığa gelip gelmediğini anlamak tabiki zordur.
İçerisini de unumuzu ve pudra şekerimizi de koyup tekrar çırpıyoruz. En son çikolata karışımını da içine koyup tekrar çırpıyoruz. Kaselerimizi güzelce yağlayıp kek karışımını kaselerimize döküp 220 derece önceden ısıttığımız fırında 15 dakika pişiriyoruz. Daha sonra servis ediyoruz.
Kek tariflerinde genel olarak önceden ısıtılmış fırına keklerinizi vermeniz söylenir. Eğer tarifinizde verilen derecenin dışına çıkar ve çok yüksek sıcaklıkta bir fırına kekinizi verirseniz malesef kekinizin birden bire kabarıp aniden sönmesine neden olursunuz.
Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin. Kek pişirirken bu püf noktalarına mutlaka dikkat edin.
Kek pişirirken fırına girişinden itibaren 20-25 dakika kadar fırın kapağı açılmamalı. Bu kekin ısısında değişikliğe neden olacağı için çökmeye neden olabilir. Kekiniz pişerken fırının içinde yerini değiştirmemeye ve oynatmamaya dikkat etmeliniz.
Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı yardımıyla kalıbızın tüm iç kısmını güzelce yağlayın. Ardından kalıbınızı güzelce unlayın. Unlarken dikkat etmeniz gereken nokta fazla unları silkelemek. Silkeleyin ki kek pişerken unlar tabanına yapışmasın ve tadını bozmasın.
Kalıpta kekimizi 170 derece ısıttığımız fansız ayardaki fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım. Pişen keki fırından alalım ve kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra uygun bir servis tabağına ters çevirerek çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Kekimiz tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis edelim.
Tart kalıpları genellikle mutfakta kullanılan metal veya silikon yapılı, yuvarlak şekilli ve ince kenarlı kaplardır. Bu kalıpların içine hamur ya da tart harcı dökülerek pişirilirler. Tart kalıpları, pişirme sürecinde harcın şeklini korumasına yardımcı olur ve en önemlisi, tarta dekoratif bir görünüm sağlar.
Muffin keki pişirme teknikleri
Kağıt muffin kalıplarından kullanacaksanız herhangi bir yağlama işlemi yapmanıza gerek yoktur. Silikon muffin kalıplarından kullanacaksanız onları da iç harcını koymadan önce yağlamanız gerekmektedir.
Muffin kek kalıbı tek kullanımlıktır. 1 pakette 200 adet kağıt kek kalıbı bulunmaktadır.
Muffin kek kalıbı fırına girer mi? Fırına direk girer, yanmaz , yapışmaz ve yayılmaz kağıttır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri