CV içerisinde kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, iş ve staj deneyimleri, beceriler, eğitim ve sertifikalar ve referanslara yer verilmelidir. Ad-soyadı, açık adres, ulaşılabilir telefon numarası ve e-mail adresine özgeçmişin üst kısmında ortalanarak yer verilmelidir.
Cv özeti (kariyer hedefi), öz geçmişinizin üst kısmında yer alan, kariyer portföyünüzü tanıttığınız özet şeklindeki paragraftır. CV'özeti, kim olduğunuzu, sektör veya başvurduğunuz pozisyon ile ilgili becerilerinizi, güçlü yönlerinizi ve kariyer hedeflerinizi kısaca ve etkili bir şekilde anlatır.
İlgili 39 soru bulundu
✓ Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler yazılmamalı. ✓ Uyruğunuzu yurtdışındaki işlere başvuru yaparken yazabilirsiniz. ✓ Mezun olduğunuz programları ters kronolojik sıra ile yazın. ✓ Okurken aldığınız dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanızı belirtin.
Özgeçmişinizde yer alan özel bölüme, iş başvurusu yapacağınız pozisyonla ilgili özel yeteneklerinizi ve becerilerinizi eklemelisiniz. Bu bölümde, dil bilgisi, yazılım becerisi, proje yönetimi veya liderlik gibi alanlarda sahip olduğunuz yeterliliklerinizi belirtmelisiniz.
İş deneyiminiz hiç yoksa, CV'nizi güçlendirmek adına günüllü işler, stajlar ve diğer çalışmalarınızdan edindiğiniz yeni becerileri CV'nize ekleyin. Aşağıdaki maddeler aktarılabilir becerilere örnektir: Uyarlanabilirlik.
Ön yazı, iş başvurusunda bulunmak isteyen adayların CV'leri ile beraber gönderdikleri ve başvurdukları pozisyona olan motivasyonlarını açıkladıkları belgedir. Ön yazı, şirketlerin adayları değerlendirme süreçlerinde oldukça önem verdikleri ve adayların pozisyona uygunluğunu ölçtükleri etkenlerin başında gelmektedir.
İşe alım uzmanları veya iş verenler genellikle yaşınızı öğrenmek ister fakat yaşınızı CV'nizde belirtme zorunluluğunuz yoktur. CV'nizde önemli olan iş deneyimleriniz, eğitiminiz ve becerilerinizle ilgili pozisyon için ideal aday olduğunuzu gösterebilmenizdir.
CV İçin Etkili Bir Başlık Yazın
Başlık kısmında adınız, soyadınız, meslek ünvanınız, telefon numaranız, e-posta adresiniz, yaşadığınız şehir ve eğer kullanıyorsanız Linkedin profilinizin bağlantısından başka bir şey yer almamalıdır. Başlık kısmına yazılan gereksiz bilgiler ters etki uyandırabilir.
Kişisel bilgilerinizi yazmayın.
CV'nizde medeni durumunuzu, dininizi veya TC kimlik numaranızı yazmanıza gerek yok! Çünkü artık işveren tarafından bunların sorulması tarih oldu. Sizin kişisel bilgileriniz ne yaptığınızla belirlenir.
Özgeçmişinizi beyaz, düz bir kâğıda yazın. Özgeçmişin el yazısı ile yazılması tercih edilmediğinden daktilo veya bilgisayar ile yazma / yazdırma yoluna gidebilirsiniz. Özgeçmişinizi bu konuda deneyim sahibi bir kişiye okutma ve gözünüzden kaçan hataları düzeltme yoluna gidebilirsiniz.
CV'nizin renkleri çok farklı veya çok göze batan renkler olmamalıdır. Tamamen yaratıcılık üzerine bir işe başvuracaksanız o zaman renk konusunda esnek davranabilirsiniz. Bunun dışında harfler siyah olsun. Alternatif olarak koyu mavi, koyu yeşil, koyu kırmızı veya grinin tonlarını kullanabilirsiniz.
Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz. Online Sertifika al, CV'ini güçlendir!
5- Eğitim bilgilerinizi yazarken yalnızca Üniversite ve lise bilgilerinizi yazın.
Peki hobiler nelerdir? Müzik aleti çalmak, fotoğraf çekmek, blog yazmak, yüzmek, çizim yapmak hobi örnekleri olarak kabul edilebilir ve bu örnekler çok daha fazla çoğaltılabilir. Hobilerinizden bahsederken kitap okumak gibi genel bir boş vakit geçirme aktivitesi değil daha spesifik uğraşlara yer vermeniz iyi olacaktır.
Cv'de Hobilere Ne Yazılır? Cv'de hobilere yazılacak şeyler, oldukça kısa ve amacına uygun bir şekilde yazılmalıdır. Cv içerisine yazmakta olduğunuz hobilerin sizin hakkınızda karşı tarafa olumlu bir etki bırakacak olan hobiler olması oldukça önemlidir.
Önyazının, kısa, net ve akıcı bir üslupla yazılması gerekiyor. Önyazınızdan iş ve pozisyona karşı ne kadar istekli olduğunuzun anlaşılması gerekiyor. Önyazının başvurulan işverene ve pozisyona özel hazırlanması, yazıda neden başvurulan pozisyonun tercih edildiği ve pozisyona uygunluğun kısaca anlatılması yeterli.
İşin tanımı (sorumluluklar) ve başarılar: Bu kısımda çalıştığınız pozisyondaki görevinizi, sorumluluklarınızı ve başarılarınızı madde madde açıklayabilirsiniz. Bunları eklerken başvuracağınız iş ile ilgili olan görev ve sorumluluklarınızı da göz önünde bulundurun.
Deneyimsiz bir aday bile olsanız şirketi iyi tanıdığınızı ve uzun süredir takip ettiğinizi yazınızda yansıtın. Ön yazınızı sunacağınız şirketin sektördeki durumunu ve rakiplerini araştırın. Bir sayfadan uzun ön yazı hazırlamayın. Ön yazınız CV'nizle örtüşmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri