2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Çünkü DD harf notu başarısız olarak değerlendirilen bir puandır. Bu nedenle de bu puan ile sınavına girilen dersten geçilemez.
Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez.
Herhangi dersten ortalaması DD düşerek başarısız olan öğrencilerin notları, dönem sonunda Bütünleme sınavlarından sonra, eğer transkript Genel Not ortalaması (GNO) 2,50 ve üzerinde ise DD (Başarısız) olan tüm notları DB (Başarılı) olarak sistem tarafından otomatik olarak güncellenmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
b) Bunlardan; 1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
“C-”, “D+” ve “D”, dersin “şartlı” tamamlandığını belirtir. “F”, başarısı “D” veya “P” düzeyine erişemeyen öğrencilere verilir.
a) (D) notu; derse devam yükümlülüklerini veya ders uygulamalarına ilişkin koşulları yerine getirmediği için, sınava girme hakkını elde edemeyen öğrencilere verilir ve not ortalaması hesabında (FF) notu işlemi görür. b) (B) notu, not ortalamalarına katılmayan derslerden başarılı olan öğrencilere verilir.
Öğrencilerin sınavdan elde ettikleri puanların ortalamasına göre harf notu belirleniyor. FF harf notu başarısız iken CD, DC, DD harf notu ise koşullu ders geçme anlamı taşıyor. Koşullu olan derslerden geçebilmek için öğrencilerin şartları sağlaması gerekmektedir.
D demek geçtin demektir, artık o dersi almana tekrar gerek yoktur ama ortalaman düşükse sınıfı geçemeyeceğinden ortalamayı düşüren de DD olduğundan o dersi tekrar alırsın olur biter.
Hayır. Bütünleme sınavına sadece harf notu FF, DD ve DC olanlar girebilir.
Şayet mezuniyet için gerekli ortalamaya sahipseniz koşullu olarak daha önce almış olduğunuz dersleri yeniden almanız gerekmez. Ancak mezuniyet ortalamasını tutturamadıysanız bu derslerinizi tekrar almalı ve harf notlarınızı yükselterek mezuniyet için gerekli olan mezuniyet puanına erişmeniz gerekmektedir.
Bütünleme Sınav Kaydı yapıp sınava girmezseniz bütünleme not girişi GR(Girmedi) olarak işaretlenir. Bu durumda final notunuz geçerli olur.
Cevap: Bağıl değerlendirme işlemleri sonucunda harflendirme tablosunda yer alan tüm harf notları gibi DD harf notu da oluşabilmektedir. DD notunun kalkması söz konusu değildir.
Koşullu geçmenin de birtakım şartları bulunmaktadır. Tüm derslerden koşullu geçmek mümkün değildir. Tüm derslerden ya da derslerin büyük çoğunluğundan barajın altında ortalama puan elde edildiği takdirde koşullu geçmenin işlevselliği kaybolmaktadır.
CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir.
Final sınavı sonunda bir dersin ders başarı notu Fd ise ögrenci, o ders için bütünleme sınavına girer. Bütünleme sınavı sonunda, bir dersin ders başarı notu Fd ise ögrenci, o dersten başarısız sayılır.
dersler önkoşullu ise kaldığın dersleri vermeden alamazsın yani otomatik sene uzar. ama 2. dönem dersleri önkoşullu değilse alır geçersin seneye de bu dönem kaldığın dersleri tekrar alırsın diğer derslerle birlikte veya yaz okulunda alabilirsin.
Şartlı Ders Geçme Kaldırıldı
Bir önceki yönetmelikte AA notu 92-100 puan arası olarak değerlendirilirken, yeni yönetmelikte AA notu 88-100 puan arası olarak belirlendi. Ayrıca 50 ile 60 puan araları şartlı başarılı sayılırken, yeni yapılan değişiklikle bu puan aralığı başarılı sayıldı.
Vize ve final puanlarınız hesaplandıktan sonra o dersten alacağınız harf notu hesaplaması gerçekleştirilmektedir. Bu harf notlarından CD, DC veya DD almışsan ilgili dersi sorumlu olarak geçmişsin demektir.
a) Bir dersten başarı notu olarak A+,A, B+, B, C+ ve C notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. b) Bir dersten başarı notu olarak DZ, F ve K notlarından birini alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır. c) Bir dersten D+ ve D notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış kabul edilir.
AÖF DC GEÇER Mİ? AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise AÖF koşullu geçer olarak adlandırılan sonuçları geçer harf notlarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri