"Ulusal Vize (D Tipi)", Almanya'da uzun süreli kalışlar için verilen bir vizedir. Almanya'da üç aydan fazla kalmanıza ve - vize türüne bağlı olarak – burada çalışmanıza, üniversiteye gitmenize veya mesleki eğitim almanıza olanak tanır.
D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
D tipi vizeler turistik amaçlı olmadığı için eğitim, çalışma veya aile birleşmesi amacıyla konsolosluğa başvurmanız gerekir. Vizeye eğitim hedefiyle başvurmanız için bir okuldan lisans, yüksek lisans veya doktora gibi eğitim programlarından kabul almanız gerekir.
5 Nisan 2010 tarihinden itibaren D tipi ulusal vizeye sahip olan öğrenciler, eğitim aldıkları ülkenin dışındaki Avrupa birliği ülkelerini 180 gün içerisinde 90 gün olmak şartıyla ziyaret edebilirler.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
İlgili 38 soru bulundu
Ulusal Vize (D Tipi) ile Almanya'ya girebilir ve ardından Almanya'ya iltica başvurusunda bulunabilirsiniz.
“Ulusal vize (D tipi), vizeyi veren ülkenin topraklarında 90 günü aşan kalış süreleri için geçerlidir. İtalya için örnek vermek gerekirse, ailevi nedenler, iş ve üniversite eğitimi için verilen bir vize tipidir.
Oturma izni (D vize) başvuruları aşağıdaki AS Visa ofislerine yapılabilir. 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren oturma izni (D tipi vize) başvuruları için randevuların online randevu sisteminden, sadece kalış amacına göre (iş, eğitim, Enter Hungary programı, imza tasdikli D-vize başvurusu vb.)
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
Almanya turistik vizesi bankada olması gereken para minimum baz da 7000TL olarak Konsolosluk talep etmektedir. Almanya turistik vizesi banka hesabı Konsolosluk tarafından oldukça dikkat edilen bir durumdur.
Turistik Schengen vizesi de kaç kere giriş çıkış yapacağınıza göre 3'e ayrılır: Tek Giriş, Çift Giriş, Çoklu Giriş. Başvurunuzda hangi tip giriş izni için başvurduğunuzu belirtmeniz gerekir ancak size başvurduğunuz türden farklı bir giriş hakkı verebilirler.
90 günden uzun olan vizeler yani D tipi Almanya ulusal vizesi, uzatma yapılabilecek vize türüdür.
Vize Alınan Ülke Dışında Bir Ülkeden Schengen Alanına Giriş Yapılabilir Mi? Evet, vize alınan ülke dışında bir ülkeden Schengen alanına giriş yapılabilir.
Almanya D Tipi Vize Uzatma Nasıl Yapılır? Almanya D tipi vize hamili vize uzatma işlemi için ilk olarak ikamet ettiği şehri veya kasabayı kapsayan Yabancılar Dairesinden randevu alması gerekmektedir. Randevu alıp ulusal vize uzatma işlemini gerçekleştirebilmek için başvuru sahibinin ikamet belgesi gerekmektedir.
Polonya Vizesi
Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre'de geçerlidir.
Bulgaristan vizesi Schengen statüsüne sahip değildir. Bu nedenle, D vizesi ile Schengen ülkelerine vizesiz olarak gidemezsiniz. Ancak Bulgaristan kırmızı pasaport sahibi olan Bulgar vatandaşları Schengen ülkelerine vizesiz olarak seyahat edebilmektedirler.
Yunanistan D tipi vize yani ulusal vize; Yunanistan'a 90 günü aşan uzun ziyaretler için alınması gereken vize türüdür. 3 aydan uzun süren eğitim, Erasmus, staj, aile birleşimi, yatırım ve çalışma gibi vize türleri ulusal vize olarak değerlendirilir.
Uzun süreli yurt dışı seyahatleri için alınması gereken vize türü, D tipi vize kategorisine girmektedir. D tipi vize uzun süreli (90 günden fazla) seyahat yapacak kişilerin alacağı vize çeşididir.
Bir sponsor göstererek Schengen vize başvurusu yapacak olan kişilerin, vize için gerekli belgeler ile birlikte sponsora ait son altı ayı gösteren ve seyahat edilecek her bir gün için en az ortalama 50-60 euro bulunan bir banka hesap dökümü beyan etmesi gerekmektedir.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
Hollanda D tipi vizeler ulusal vize kategorisindedir. 90 gün üzeri kalışlar için geçici oturum izni olarak verilen izinlerdir. D tipi Vize Çeşitleri; Hollanda Çalışma Vizesi; Hollanda'daki bir şirket ile anlaşan ve şirketin personeli olarak çalışmak isteyen kişilerin alması gereken vizedir.
B-2 Amerika Turist Vizesi
vatandaşlarına çoğunlukla 10 yıllık çok girişli olarak verilir. Amerika vizesi ile seyahat eden kişiler, senede maksimum 180 gün (6 ay) süre ile Amerika'da konaklayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri