D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
5 Nisan 2010 tarihinden itibaren D tipi ulusal vizeye sahip olan öğrenciler, eğitim aldıkları ülkenin dışındaki Avrupa birliği ülkelerini 180 gün içerisinde 90 gün olmak şartıyla ziyaret edebilirler.
D vizesini hangi ülkeden aldıysanız o ülkede 90 günden fazla sürede kalabileceğiniz anlamına gelir. Ancak 3 ayı geçmeyecek şekilde istediğiniz bir Schengen ülkesine gidebilir ve turistik amaçlı bu bölgelerde kalabilirsiniz.
Bu, yalnızca AB ülkeleri, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre vatandaşlarının Almanya'da yaşamak istedikleri takdirde vizeye ihtiyaçları olmadığı anlamına gelir. Daha uzun süreli kalışlar için alınması gereken bu vizeye "Ulusal Vize (D Tipi)" denir.
Bahsi geçtiği üzere Polonya D tipi Ulusal vize, Schengen vizesi başvuru tipi olarak benzese de tamamen birbirinden ayrıdır. Schengen Avrupa Birliği ve Schengen, üye devletler arasında sınır serbestliği sunarken Ulusal D tipi vizelerde sadece başvuru yaptığınız ülkenin vizesi verilir.
İlgili 43 soru bulundu
Polonya Vizesi
Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre'de geçerlidir.
D tipi vize en fazla 1 yıl geçerli olacak şekilde verilmektedir.
D Tipi Vizeler: 90 günden fazla geçerli olabildiğinden uzun süreli vize olarak kabul edilir. Ancak uzun süreli D Tipi vizeler Schengen vizesi DEĞİL, ulusal vizedir. Schengen vizesinin bütün amaç türleri aynı süre için geçerlidir. Mesela, sağlık vizesi ile ticari vizesi aynı sayıda gün için “geçerli” olur.
Oturma izni (D vize) başvuruları aşağıdaki AS Visa ofislerine yapılabilir. 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren oturma izni (D tipi vize) başvuruları için randevuların online randevu sisteminden, sadece kalış amacına göre (iş, eğitim, Enter Hungary programı, imza tasdikli D-vize başvurusu vb.)
Kanada'ya 90 günden daha uzun ziyaretler için alınması gereken vize türüdür. Bu vize türleri Ulusal Vize olarak adlandırılır ve D Tipi vize olarak bilinir. 3 aydan uzun sürecek, eğitim, Erasmus, Staj, Aile Birleşimi, Yatırım ve Çalışma gibi vize türleri Ulusal vize olarak değerlendirilir.
d) Çalışma vizesi: Türkiye'ye 29/8/2003 tarihli ve 25214 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 55 inci maddesi kapsamındaki yabancılar ile bu kapsamda olmayan ve çalışma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir.
90 günden uzun olan vizeler yani D tipi Almanya ulusal vizesi, uzatma yapılabilecek vize türüdür. Ulusal vize uzatma işlemi konsolosluk üzerinden yapılmaktadır.
Bulgaristan D Vize Başvuruları Sonuçlanma Süresi
Bulgaristan Konsolosluğu'na başvuru yapmış olduğunuz D vize işlemleri minimum 45 iş gününde sonuçlanmaktadır. D vize işlem süreci konsolosluğa bağlı olarak uzayabilir.
Vize harcı (75,00 Euro, 0-17 yaş arası çocuklar 40,00 Euro) Vize Bölümünde nakit ve tam tutar şeklinde ödenmeli. Vize için geçerli bir pasaport ibraz edilmeli. Gerekli vesikalık resimler ise biyometrik özelliklere uygun resimler olmalı, yani resimler 6 aydan eski olmamalı ve 35 x 45 milimetre ebatında olmalı.
Vize başvurusunun işleme alınması sırasında, Büyükelçilik/Konsolosluk, başvuru sahibinin parmak izlerinin saklanmadığını veya düşük kalitede olduğunu tespit ederse, başvuru sahibi parmak izlerinin alınması için çağrılır). 11. Vize ücreti: D vizeleri için vize ücreti 93 EUR'dur.
İtalya, İspanya, Fransa gibi ülkeler Schengen vizesiyle diğer ülkelere girip çıkma konusunda sorun çıkartmıyor. Örneğin Fransa'dan Schengen vizesi alıp, İtalya ya da İspanya'ya kolayca gidebilirsiniz. Bu konuda bu ülkeler gümrük kapılarında sorun çıkarmıyor.
D vize, ilgili ülkede uzun süre konaklamak isteyen kişiler tarafından talep edilir. Başvuru sahipleri D vizeyi aldıktan sonra ise ise Bulgaristan oturum kartı başvurusu yapabilir. Turizm, iş gezisi, transit, aile ziyaret amaçlı vizeler d vize kategorisine girmez.
Evlilik Nedeniyle Bulgaristan D Vizesi İşlemleri
Bunun için öncelikli şart, evliliklerinin gerçek olduğunu ispatlamalarıdır. Ardından D vize başvurusu yapılır ve çıkan vize ile Bulgaristan'a gidilip Oturum İzni alınır. 5 yıllık süresiz oturum izninin sonunda kişi Bulgaristan vatandaşlık başvurusu yapabilir.
“D” vizesini aldıktan sonra ve Bulgaristan'a geldikten sonra vize süresinin bitimine kadar, ilgili yerel yabancı polis idaresine oturma izni talebinde bulunmak için başvurmalısınız aksi takdirde hakkınızı kaybederseniz.
Almanya D Tipi Vize Uzatma Nasıl Yapılır? Almanya D tipi vize hamili vize uzatma işlemi için ilk olarak ikamet ettiği şehri veya kasabayı kapsayan Yabancılar Dairesinden randevu alması gerekmektedir. Randevu alıp ulusal vize uzatma işlemini gerçekleştirebilmek için başvuru sahibinin ikamet belgesi gerekmektedir.
D tipi Multi Vize Nedir? D tipi multi vize, Schengen bölgesi ülkelerine vize süresi boyunca 90 günden uzun süreyle konaklanacak şekilde, sınırsız giriş hakkı tanıyan uzun süreli vize türüdür.
Schengen vizeleri Schengen bölgesine tek giriş, çift giriş ve çoklu giriş şeklinde alınabilir. Bu terimler sırasıyla “01”, “02” ve “MULT” şeklinde kısaltılır.
90 günden kısa süren ziyaretler için Polonya Schengen vizesine 3 aydan uzun süren seyahatler için ise Polonya D tipi vize başvurusu yapmak gerekir. Polonya Ankara Büyükelçiliği veya Polonya İstanbul Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezine başvuruda bulunabilir.
D2 vizesi gerçek Altın Vize'dir, çünkü sadece Portekiz'de yaşamaktan, Schengen bölgesine sınırsız erişim ile değil, aynı zamanda Avrupa'nın en iyi iş kurma yerlerinden birine erişimden yararlanma fırsatı sağlar. orada yaşayan. Portekiz, Avrupa'nın Kaliforniya veya Silikon Vadisi olarak bilinir hale geldi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri