Almanya Vize Uzatma İşlemleri Eğer seyahatiniz var ve vizenizin süresi yetersiz kalmakta ise yeni bir vize başvurusu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. 90 günden uzun olan vizeler yani D tipi Almanya ulusal vizesi, uzatma yapılabilecek vize türüdür.
Almanya D Tipi Vize Uzatma Nasıl Yapılır? Almanya D tipi vize hamili vize uzatma işlemi için ilk olarak ikamet ettiği şehri veya kasabayı kapsayan Yabancılar Dairesinden randevu alması gerekmektedir. Randevu alıp ulusal vize uzatma işlemini gerçekleştirebilmek için başvuru sahibinin ikamet belgesi gerekmektedir.
D tipi vize en fazla 1 yıl geçerli olacak şekilde verilmektedir.
Türkiye turist vizenizi online olarak uzatmanız mümkün değildir. Turist vizesini uzatmak isteyen başvuru sahipleri Türkiye'den ayrılmalı ve Türkiye için yeni bir e-Vize başvurusunda bulunmalıdır. Vize uzatmaları, yalnızca vizenizin geçerliliği için belirli bir süre kaldığında mümkündür.
- Her türlü vize başvurularında, dış temsilciliklerimizce en fazla 90 gün ikametli vize verilmekte olup, 90 günden fazla ülkemizde kalmak isteyen yabancıların İl Göç İdaresi Müdürlüklerine “Kısa Süreli İkamet” başvurusunda bulunarak ikametlerini uzatabilmeleri mümkündür.
İlgili 43 soru bulundu
Schengen bölgesinde en fazla 90 gün kalabileceğinizden ve gösterilen kalma süresi 120 gün olduğundan vizenizi 30 gün geçmiş olursunuz.
90/180 gün kuralı, Schengen bölgesine (bölgedeki herhangi bir ülkeye) giren herhangi bir Schengen vizeli ziyaretçinin, toplam 180 günlük süre içinde 90 güne kadar kalabileceği anlamına gelir.
Göçmen Olmayan Vizelerin Yenilenmesi: Aynı vize tipine başvuran ve önceki vizesi son 48 ay içinde bitmiş olan başvuru sahipleri, vize görüşmesi yapmadan vizelerini yenileme hakkına sahip olabilir.
Vize süresini aşan, oturum izni süresini aşan ve çalışma izni süresini aşan yabancılar vize ihlali yaparak kaçak konumuna düşer. Somut olayın özelliklerine göre haksız olarak deport edilen veya haksız olarak hakkında Türkiye'ye giriş yasağı uygulanan yabancılar buna itiraz edebilir.
Zorlayıcı kişisel nedenler varsa, vizenin geçerliliği uzatılabilir. Bu uzatma için ücretler 30,00 €'dur. Her halükarda, Vize Kanunu'nun 33. Maddesi uyarınca vizenin geçerlilik süresinin uzatılması, herhangi bir 90 günlük süre içinde toplam 180 günden fazla kalışla sonuçlanamaz.
Oturma izni (D vize) başvuruları aşağıdaki AS Visa ofislerine yapılabilir. 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren oturma izni (D tipi vize) başvuruları için randevuların online randevu sisteminden, sadece kalış amacına göre (iş, eğitim, Enter Hungary programı, imza tasdikli D-vize başvurusu vb.)
Ulusal Vize (D Tipi) ile Almanya'ya girebilir ve ardından Almanya'ya iltica başvurusunda bulunabilirsiniz. İltica başvurunuzun olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı, kendi ülkenizdeki koşullara bağlıdır. İltica etme olasılığı olan kişilere genellikle ilk etapta vize verilmez.
Halk arasında D vizesi olarak da bilinen D tipi vize; çalışma, oturum ve eğitim için gerekli olan ve Schengen ülkelerinde geçerli olan uzun süreli bir vize türüdür. Yani aslında turistik amaçlı değildir ve bir nevi oturum izni anlamına gelir. D tipi ulusal vize en fazla 1 yıl en az 90 gün alınabilir.
Almanya Vize Uzatma İşlemleri
Eğer seyahatiniz var ve vizenizin süresi yetersiz kalmakta ise yeni bir vize başvurusu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. 90 günden uzun olan vizeler yani D tipi Almanya ulusal vizesi, uzatma yapılabilecek vize türüdür. Ulusal vize uzatma işlemi konsolosluk üzerinden yapılmaktadır.
Schengen ülkelerinde 3 aydan fazla eğitim almak isteyen öğrenciler D tipi ulusal vizeye başvurmak zorundadır. D tipi ulusal vize Schengen ülkelerinde eğitim almaya hak kazanmış öğrencilere verildiği gibi aynı zamanda, çalışmak veya uzun süreli ikamet etmek isteyenlere verilir.
Vize harcı (75,00 Euro, 0-17 yaş arası çocuklar 40,00 Euro) Vize Bölümünde nakit ve tam tutar şeklinde ödenmeli. Vize için geçerli bir pasaport ibraz edilmeli. Gerekli vesikalık resimler ise biyometrik özelliklere uygun resimler olmalı, yani resimler 6 aydan eski olmamalı ve 35 x 45 milimetre ebatında olmalı.
Buna göre, vize ihlalinin cezası, yıllık ikamet izni harcının iki katı şeklinde hesaplanır. Ayrıca belirtmemiz gerekir ki belirli ülke vatandaşlarının ülkemize kaçak olarak girmesi halinde, vize ihlali cezasının yanı sıra bir de vize harcı ödemesi yapmaları gerekir.
mantık olarak evet. ancak süresi dolmuş vize ile de ülkeden çıkabilirsiniz. yalnız sonra vize almakta zorlanabilirsiniz. son günü de kullanılabilir.
Vize alıp gitmeyen birisi tekrar vize başvurusunda bulunabilmektedir. Ancak aynı ülkeye vize başvurusu yapılacaksa vize başvuru dilekçesinde daha önceki vize süresi içerisinde neden ülkeye giriş çıkış yapılmadığına dair geçerli bilgi bulunması ve destekleyici belge sunulması gerekmektedir.
Vizem varken vize başvurusu yapabilir miyim? Mevcut vizeniz seyahatinizi kapsıyor ise vize başvurusunda bulunamazsınız. Ancak belirttiğiniz seyahat tarihleri mevcut vizenizi kapsamıyor ise başvuruda bulunabilirsiniz.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Schengen vize uzatma başvurusu, başvurunun yapıldığı ülkeye bağlı olarak birkaç gün ile 1 ay arası bir süre içerisinde sonuçlanır.
Almanya D tipi vize başvuru formunu, doğrudan sizden sorumlu olan Alman büyükelçiliği veya konsolosluğundan alabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz bu formu web sitesinden de indirip yazdırarak doldurabilirsiniz. Burada konsolosluğun sizden 2 adet kopya istediğini de hatırlatmış olalım.
Türkiye'de vize ihlali olan yabancılar ikamet izinleri olmasa dahi resmi evlilik yapabilirler, yasal hale gelebilirler,aile ikamet izni ve çalışma izni alabilirler.
Amerika 10 yıllık vizeyle, ABD'de aralıksız olarak en fazla 6 ay kalabilirsiniz. İstanbul, Ankara, İzmir veya Türkiye'nin hangi ilinde veya dünyanın neresinde olursanız olun, 10 yıllık Amerika iş ziyareti / turist vizesi (B1/B2) başvuru ve ABD vize yenileme işlemlerinde Amerika Danışmanı'na danışabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri