D vitamini ampulleri kırıp içmek hem toksik düzeye ulaşma riski hem de D vitamini metabolizması için önerilmiyor. 3- Ben hastalarıma dil altına sprey veya damla olarak (onların kan değerine göre uygun dozda) kullanımını öneririm.
1 ml DEVİT-3 çözeltisi 25 damladır. 1 damla yaklaşık 800 I.U.
Uygulama sıklığı ve süresi: D vitamini eksikliği ya da yetmezliği, yeni doğan, bebeklik ve çocuk raşitizmi tedavisinde genellikle 3-4 hafta ara ile 1 ml (300.000 I.U.), malabsorbsiyona bağlı D vitamini eksikliğinin profilaksisi ve tedavisinde 3-4 hafta ara ile 1 ml (300.000 I.U.) veya 1/2 ml' lik 2 doz halinde verilir.
Her bir ampul 300.000 IU D vitamini ihtiva etmektedir, yağda çözünen bir vitamin olduğu için, fazlasının vücutta birikerek vitamin D zehirlenmesine yol açabileceği göz ardı edilmekte.
A, E, D ve K vitaminleri gibi yağda çözünen vitaminlerin tok karnına alınması gerekir. Bu vitaminlerin etkilerinin görülmesi için yağda çözülmesi gerekir. Dolayısıyla D Vitamininin de alınması için en uygun zaman yemek sonrasıdır.
İlgili 29 soru bulundu
D vitamini içeren ilaçların gebelikte profilaksi amacıyla kullanımında maksimum doz 1.000 IU/gün'ü geçmemelidir. Uygulama şekli: DEVİT-3, intramüsküler olarak kullanılır. Kalsiyum absorpsiyonu bozukluklarında adaleye enjekte edilmelidir.
D vitamini gereksinmesini karşılamak için en iyi kaynak güneş ışınlarıdır. D vitaminin diyetle alımı ise sınırlıdır. Diyette D vitamini en fazla somon, uskumru, sardalya gibi yağlı balıklar ve yumurta sarısında bulunmaktadır.
Karatay'a göre D Vitamininiz 100 ng/ml olmalı.
D vitaminin aşırı alımı sıklıkla böbrek hasarına neden olabilir. Yapılan çalışmalar D vitamini zehirlenmesi olan kişilerde orta ya da şiddetli böbrek hasarı bildirmiştir. Lütfen D vitaminini kontrolsüz olarak kullanmayın. Unutmayın ki, vücutta depo edilen bu vitaminin fazlası oldukça tehlikeli olabilir.
En İyi D Vitamini Markaları
Vitabiotics, Solgar, Nature's Bounty gibi dünyaca ünlü ve güvenilirliğiyle ön plana çıkan markaların yer aldığı online mağazada; markaların özel ve patentli formüllere sahip ürünleri yer alıyor.
Ne sıklıkta DEVİT-3 kullanacağınızı doktorunuz size söyleyecektir. Tedaviye vereceğiniz cevaba göre, doktorunuz daha yüksek ya da daha düşük doz önerebilir.
D vitamini eksikliği ya da yetmezliği, yeni doğan, bebeklik ve çocuk raşitizmi tedavisinde genellikle 3-4 hafta ara ile 1 ml (300.000 I.U.), sindirim kanalındaki emilim bozukluğuna bağlı D vitamini eksikliğinin önlenmesi ve tedavisinde 3-4 hafta ara ile 1 ml (300.000 I.U.) veya 1/2 ml' lik 2 doz halinde kullanılır.
Genel olarak ilk 3 ay bitince başlamak gerekiyor. Aç karına alınmamalıdır. Tercihan akşam yemekte yeşillik ve yoğurt yedikten sonra alınır. Yeşillik ve yoğurt yedikten sonra D vitamini ekmeğe damlatılır ve yenir.
Ve bu eksiklik pek çok hastalığa sebep olmaktadır. Vitamin D3 almak için piyasada 2 ilaç var . Coledan damlada (10ml) 150000 ünite bulunmaktadır. Eğer vit D3 değeriniz 10 ng/ml nin altında ise haftada bir kez 50 bin ünite kullanmalısınız.
Yemek ile birlikte almanız tavsiye edilir. Gün içerisinde öğün ile birlikte alınan DEVİT-3'ün, vücudunuz tarafından emilimi daha kolay olur. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Ambalajdaki/kartondaki/şişedeki son kullanma tarihinden sonra DEVİT-3'ü kullanmayınız / son kullanma tarihinden önce kullanınız.
D vitamini ampulleri kırıp içmek hem toksik düzeye ulaşma riski hem de D vitamini metabolizması için önerilmiyor. 3- Ben hastalarıma dil altına sprey veya damla olarak (onların kan değerine göre uygun dozda) kullanımını öneririm.
Bu yeni formülasyon içeriğinde 3 damla = 2400 ünite (1 damla= 800 ünite) D vitamini vardır.
Kandaki 25 hidroksi D vitamini seviyesi 12-20 ng/ml arasında ise D vitamini yetersizliği. Kandaki 25 hidroksi D vitamini seviyesi 20-100 ng/ml arasında ise normal. Kandaki 25 hidroksi D vitamini seviyesi 100 ng/ml'nin üzerinde ise D vitamini zehirlenmesi.
Bana göre, 60-80 aralığı idealdir. Rakamın 40'ın altına düşmesi uyarıcı olmalı, 30'un altına düşmesine asla müsaade edilmemelidir. 20 ve altındaki değerlerde ise “acil durum” ilan edilmeli, eksiklik süratle yerine konulmalıdır.
D Vitamini Fazlalığında Görülen Hastalıklar
Hiperkalsemi: Kalsiyum düzeyinin aşırı yükselmesi ile görülen mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, sürekli idrara çıkma, bilinç bulanıklığı gibi belirtilerin eşlik ettiği sağlık sorunudur.
Anne sütü alan bütün bebeklere ek olarak ne aldıklarına bakılmaksızın en az 1 yaşına kadar 400 IU, daha sonra ve tercihen 3 yaşına kadar 600 IU vitamini verilmelidir. D vitamini süte katılarak değil doğrudan ağızdan verilmelidir.
D vitamini eksikliğinin en yaygın nedeni, güneş ışığına yeterince maruz kalmamaktır! Bununla birlikte gün içerisinde uzun süre kapalı ortamda kalanlar, ciddi karaciğer-böbrek hastalığı olanlar, rifampisin (tüberküloz-verem ilacı), epilepsi-sara ilacı kullananlar D vitamini eksikliği riski altındadırlar.
En ekonomik ve en önemli D vitamini kaynağının güneş olduğu unutulmamalıdır. Güneşli bir ortamda en az 15-20 dakika kadar yürünmesi günlük D vitamini eksikliğini gidermek için yeterlidir.
Sonuç: D vitamini eksikliği karşımıza kas-iskelet problemleri şeklinde çıkabilmektedir. Bu nedenle, inatçı eklem-kas ağrıları, bölgesel ağrılar ve fibromiyalji varlığında bu durum da akılda bulundurulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri