Çeşitli nedenlerle güneşlenme imkânı bulamayanların ağız yolu ile D vitamini almasında fayda vardır. (Eczanelerde satılan D vitamini içeren damla ve ampulleri doktorunuzun önerdiği dozda suya veya süte katarak alabilirsiniz.) Dikkat!
D vitamin kapsül, kandaki D vitamini değerinize göre hekim tarafından önerilir ve yemeklerden yarım saat sonra bir bardak (200 ml) su ile içilebilir.
D vitamini yağ içerikli bir madde olduğu için, ilacın tam olarak emildiğinden emin olunabilmesi için ya direkt içilmesi veya da ekmek gibi katı bir yemeğe damlatılıp yenmesi önerilir.
Direkt dil üzerine de damlatılabilir. Yağlı olduğundan su bardağındaki suya veya süte damlatılırsa cam bardak kenarına yapışır ve yeterince alınmaz.
Siz D vitamini kullanıyorum rahatlığında oluyorsunuz ama vücudunuz için yeterli olmuyor. 2- En çok önerilen D vitamini damla veya sprey olarak kullanmak. D vitamini ampulleri kırıp içmek hem toksik düzeye ulaşma riski hem de D vitamini metabolizması için önerilmiyor.
İlgili 40 soru bulundu
Uygulama yolu ve metodu: DEVİT-3, günde bir kez ağızdan alınır. Süt çocukları veya enjeksiyon uygulanamayan kişilerde ağızdan alınması tercih edilir.
Kolay yutulabilir boyutlarda üretilen D vitamini tablet ürünleri, diğerleri gibi hijyenik ve pratik bir tüketim sağlayarak vitamin ihtiyacının en iyi şekilde karşılanmasına destek olur.
Uygulama yolu ve metodu: DEVİT-3 günde bir kez ağızdan alınır. Süt çocukları veya enjeksiyon uygulanamayan kişilerde ağızdan alınması tercih edilir.
Devit 3 damla, ağızdan alınan bir D vitamini damlasıdır, bunu sakın unutmayın. Eğer doktorunuz size suya veya ekmeğe karıştırarak tüketmeniz konusunda öneri sunmadıysa, direkt ağza damlatarak tüketmenizi öneririm. Devit 3 damlanın günlük dozunu aynı gün içerisinde tekrarlamayın.
DEVİT-3 kapsüller oral (ağızdan) yolla alınmalıdır. Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Kapsüller tercihen yemek arasında, bir bardak su ile yutulmalıdır. İlacın nasıl kullanılacağına doktorunuz karar verecektir. Doktorunuzun tavsiyesine göre kullanınız.
D vitamini sıvı halde ise ekmeğe damlatılarak, tablet formunda ise bir bardak su ile alınmalıdır.
D vitamini gereksinmesini karşılamak için en iyi kaynak güneş ışınlarıdır. D vitaminin diyetle alımı ise sınırlıdır. Diyette D vitamini en fazla somon, uskumru, sardalya gibi yağlı balıklar ve yumurta sarısında bulunmaktadır.
Şiddetli hipertansiyon, arterioskleroz veya aktif tüberkülozu olan hastalar uzun süre DEVİT-3 kullanmamalıdır.
Ayrıca D vitamini ile güçlendirilmiş (D vitamini eklenmiş) süt veya yoğurt da tüketebilirsiniz.
Her bir şişede (15 ml) 50.000 IU vitamin D3 bulunur. 1 ml DEVİT-3 solüsyonu 25 damladır. Günde 5-30 damla önerilir.
D vitamini ağızdan alınır. En iyi yemekten sonra alındığında emilir, ancak yiyecekle birlikte veya yemeksiz de alınabilir.
Bu sayede hem kemik kırıkları hem de ölüm riski azalabilir” diye konuştu. Devit 3 ampulün kötü bir tadı olmadığını belirten Yücel, ilacın tam olarak emilimin sağlanabilmesi için ekmeğin üstüne dökülerek tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Günlük D vitamini takviyesi sabah saatleri tercih edilebilir ancak illa şart değildir günün her saatinde verilebilir. Genellikle besinlerle birlikte verilmesinde sakınca yoktur.
Canan Karatay, Türk insanının çoğunun D vitamini eksikliği çektiğini, probiyotik ve prebiyotik tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: Kışın kemik suyu, paça çorbası, ev yoğurdu ve bol sirke tercih edilmeli.
D vitamini yoksunluğu veya yetersizliği olan yetişkinlerde ise, kandaki D vitamini değerinize göre günlük 5-30 damla tavsiye edilmektedir.
DEVİT-3 Ampul, hekimin tavsiyesine ve hastanın tercihine göre oral veya intramüsküler olarak kullanılabilir ancak, kalsiyum absorpsiyonu bozukluklarında adaleye enjekte edilmelidir.
Bu yan etkileri arasında mide ağrısı, mide bulantısı, kusma, yorgunluk, baş dönmesi, kafa karışıklığı, aşırı susuzluk ve sık idrara çıkma sayılabilir.
D vitamini sabah mı alınır akşam mı sorusunun cevabı kişinin beslenme alışkanlıklarına ve bünyesine göre değişiklik gösterse de, yapılan araştırmalar sonucu akşam alınan D vitamini takviyesinin kişide uykusuzluk nedeni olduğu gözlemlenmiştir. Sabah alınan D vitamininin emilimi ve verimi daha yüksektir.
Dr. Ahmet Aydın Hocanın yetişkinlerde kilo başına 125 IU önerdiğini belirtmiştir.
D vitamini açısından en etkin dönem olan mart ve ekim ayları arasında koruma kremi kullanmadan her gün 10-15 dakika güneşlenmek gerekiyor. Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ile 15.00 saatleri arası D vitaminin dönüşümü için en etkili saatler olarak biliniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri