D-COLEFOR aşağıdaki durumlar için kullanılır: • D vitamini eksikliği riski ya da daha fazla D vitamini ihtiyacı olduğu takdirde D vitamini eksikliğinin önlenmesi. Laboratuar testleri ile teyit edilmiş olan D vitamini eksikliğinin tedavi edilmesi.
Bu markalar arasında Nature's Supreme, Allergo, Voonka, Ocean, Zade Vital, Venature gibiisimleri saymak mümkün. Etkili içeriklerinin yanında pratik kullanım sağlayan ve yüksek verimliliğe sahip olan bu ürünler, her yaştan kullanıcı için ideal bir D vitamini desteği yaratıyor.
Bunlar içerisinde en sık tercih edilenler ise Orzax Ocean, Solgar, Nutraxin, Neptüne Nutrivit, Zade Vital ve Wellcare markalarıdır. Dilediğiniz markanın ürününü, uygun d3 vitamini fiyat skalası sayesinde Welldermo'dan hızlıca satın alabilirsiniz.
D vitamini gereksinmesini karşılamak için en iyi kaynak güneş ışınlarıdır. D vitaminin diyetle alımı ise sınırlıdır. Diyette D vitamini en fazla somon, uskumru, sardalya gibi yağlı balıklar ve yumurta sarısında bulunmaktadır.
D vitamini yoksunluğu veya yetersizliği olan yetişkinlerde ise, kandaki D vitamini değerinize göre günlük 5- 30 damla tavsiye edilir. D vitamin kapsül, kandaki D vitamini değerinize göre hekim tarafından önerilir ve yemeklerden yarım saat sonra bir bardak (200 ml) su ile içilebilir.
İlgili 44 soru bulundu
Karatay'a göre D Vitamininiz 100 ng/ml olmalı.
Tüm veriler göz önünde tutulursa, yiyeceklerden vitamin emilimini bozan bir hastalığınız yoksa (Çölyak hastalığı, Crohn hastalığı, kistik fibroz, siroz, kanser gibi) ek vitamin almak, yararları bir yana ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle; doktor önerisi olmadan vitamin ilaçları kullanmayın.
Yetişkinlerde uzun süreli D vitamini eksikliği; kemik erimesi, kemik yapısında bozukluk, kas güçsüzlüğü ve düşme riskinde artışa neden olur. Çocuklarda ise raşitizm adı verilen rahatsızlığa yol açar.
D vitamini eksikliğinde; vücut ağrısı, halsizlik, yürüme güçlüğü, kemik ağrısı, güçsüzlük, saç dökülmesi, baş ağrısı, depresyon, değişken ruh hali, uykusuzluk, gözaltı morlukları, aşırı terleme, kilo vermede güçlük çekme, sürekli üşüme gibi belirtiler hakimdir.
Sadece doktor tavsiyesi doğrultusunda; Vitamin D yetmezliğinin tedavisinde: Günde 1-5 damla (800-4000 I.U.) Yetmezliğin tedavisini takip eden dönemde idame için ve vitamin D yetmezliğinin önlenmesinde: Günde 1-2 damla (800-1600 I.U.)
Vücudun ihtiyacı olan D vitamini, en önemli kaynağı olan güneş ışınları dışında şunlarda bulunur: Somon, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıklar.
D vitamini balık, balık yağı, süt ve süt ürünleri, yumurta sarısı ve tereyağı gibi besinlerde bulunuyor.
D vitamini dışında başka vitamin çeşitleri içeren haplardan ise multi-vitamin olarak faydalanabiliyorsunuz. Kullanım şekli bakımından hapları, tablet veya yumuşak kapsül olarak temin edebiliyorsunuz. D Vitamini Hapı Özellikleri Nelerdir? D vitamininin D2 ve D3 olmak üzere iki farklı formu bulunuyor.
Sayın üyemiz, 30.11.2020 tarihli Devit-3 endikasyonları başlıklı duyurumuz güncellenmiştir. SUT Ek4-E madde 13/31 de kolekalsiferol (Vitamin D3 )mono preparatları ''yalnızca ruhsatlı endikasyonlarında reçetelenmesi halinde bedelleri Kurumca karşılanır'' denilmektedir.
12-18 yaş için D vitamini eksikliğinin önlenmesinde: Her 6 haftada bir, 1 kapsül. 12-18 yaş için D vitamini eksikliği tedavisinde: 6 hafta boyunca her 2 haftada bir, 1 kapsül. Yaşlılarda kullanımı: Özel kullanımı yoktur.
D vitamini takviyeleri güne başlarken kahvaltıdan sonra ya da kahvaltı ile birlikte alınmalıdır. B vitamini takviyeleri günün herhangi bir saatinde aç tok farketmeksizin kullanılabilir.
D Vitamini Eksikliği Tedavisi
D vitamini eksikliği tedavisinde vitamin takviyesi kullanmanın yanı sıra besinlerin d vitamini yönünden zengin olanlarını tüketmek fayda sağlamaktadır. Somon, ton balığı, yeşil yapraklı sebzeler, süt ürünleri ve yumurta tüketimi d vitamini eksikliği tedavisinde önemli rol oynamaktadır.
D2 bitkisel kaynaklardan elde edilip reçeteyle satın alınır, D3 ise hayvansal ürünlerde bulunur ve D3 formu reçetesiz alınabilir. D3, D2'ye kıyasla daha kolay emilir ve etkisi daha uzun süre devam eder. D vitamini eksikliği kaç günde düzelir sorusuna cevaben, ortalama 8 haftalık bir süreç gerekir.
D vitamini eksikliğinin başlıca risk faktörleri şunlardır: Yetersiz güneş ışığına maruz kalma, D vitamini içeren gıdaların yetersiz alımı, Crohn hastalığı ve Çölyak hastalığı gibi emilim bozukluğuyla ilgili sendromlar D vitamini eksikliğinin nedenleri arasında gösterilir.
Sonuç: D vitamini eksikliği karşımıza kas-iskelet problemleri şeklinde çıkabilmektedir. Bu nedenle, inatçı eklem-kas ağrıları, bölgesel ağrılar ve fibromiyalji varlığında bu durum da akılda bulundurulmalıdır.
En ekonomik ve en önemli D vitamini kaynağının güneş olduğu unutulmamalıdır. Güneşli bir ortamda en az 15-20 dakika kadar yürünmesi günlük D vitamini eksikliğini gidermek için yeterlidir.
Günde 25 nanomol D vitamini takviyesi eczaneden reçetesiz alınıp kullanılabilir. Bunun üzerindeki dozlar ender durumlarda bulantı ve kusma gibi yan etkilere neden olabilir. Henüz kesin sonuca varılmış olmasa da aşırı D vitamininin kalp ve damar hastalıklarına yol açabileceği yönünde iddialar da var.
D vitaminin aşırı alımı sıklıkla böbrek hasarına neden olabilir. Yapılan çalışmalar D vitamini zehirlenmesi olan kişilerde orta ya da şiddetli böbrek hasarı bildirmiştir. Lütfen D vitaminini kontrolsüz olarak kullanmayın. Unutmayın ki, vücutta depo edilen bu vitaminin fazlası oldukça tehlikeli olabilir.
Günde 1000 IU üzeri doz alanlarda, her 40 IU vitamin D alımı 25(OH) D seviyesini ortalama 1 nmol/L yükseltirken; 600 IU altı dozlarda, her 40 IU vitamin D alımı 25(OH) D seviyesini ortalama 2,3 nmol/L yükseltir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri