D vitamini bir antioksidan görevi görür. Bu, kırışıklıklara ve ince çizgilere neden olan faktörlerle savaştığı anlamına gelir. Bu nedenle, D vitamini eksikliğiniz varsa, ince çizgileri (ve nihayetinde kırışıklıkları) daha hızlı geliştirirsiniz.
Birçok çalışma, sağlıklı D vitamini seviyelerinin cildin yaşlanmasını önleyebileceğini göstermektedir. D vitamininin aktif formu olan kalsitriol; cilt hücrelerinin büyümesine, onarımına ve metabolizmasına yardımcı olur ve cildin yaşlanmasını önler. Ancak, çok fazla güneş, cilt yaşlanmasını hızlandırır.
Özetle, D vitamini cilt sağlığını desteklemek için önemli bir besin öğesidir. Güneş ışığı, doğal kaynaklar ve takviyeler aracılığıyla bu vitamini alarak cildimizi güzelleştirebilir ve koruyabiliriz.
Kırışıklıkları Onaran Antioksidan Kaynakları
E vitamininin derimizi onaran yaşlanma karşıtı bir antioksidan olduğunu ifade eden Demir, “E vitamini, deriye nem kazandırır. Güneşe karşı korur. E vitamin bitkisel yağlı tohumlar, sert kabuklu meyveler, ıspanak, brokoli de bulunur.
E Vitamini
Güneşin neden olduğu koyu lekeler ve kırışıklıkların önlenmesinde önemli rol oynar. Normalde cilt, gözeneklerdeki yağlı bir madde olan sebum aracılığı ile E vitamini sentezler. Sebum, cildin nem dengesinin korunmasında önemli rol oynar. Sebum eksikliği, cildin kurumasına neden olabilir.
İlgili 44 soru bulundu
Cilde iyi gelen vitaminler sayesinde cildin olduğundan daha genç görünmesi mümkündür. Cilde iyi gelen vitaminler arasında; C, A, E, D, B vitamini başta gelir. Ancak bunların yanında Koenzim Q10, Alfa Lipoik Asit ve Glutatyon sayesinde de cilt çok daha genç ve canlı görünür.
C vitamini en etkili Anti - Aging klasiğidir. C vitaminin cilde faydaları: C vitamini serbest radikallerle savaşarak hem cildin gençleşmesine katkı sağlıyor hem de cilde nem veriyor. Ayrıca kolajen sentezini arttırıyor. Ürün içerikli yüzeysel kullanıldığında ince çizgi ve kırışıklıkları önleyerek gideriyor.
D vitamini yönünden zengin besinlerin düzenli olarak tüketilmesi ve D vitamini içeren cilt bakım ürünlerinin düzenli olarak kullanılması cildin sağlıklı görünümünün korunmasına yardımcı olur. Retinol olarak da bilinen A Vitamini, en popüler cilt güzelliği vitaminlerinden biridir.
Sağlıklı ve Işıltılı Bir Cilt için Vitaminler
Cildi yenileme, besleme ve pürüzsüz yapma konusunda görev üstlenen vitaminlerin sayısı oldukça fazla. A vitamini, C vitamini, D vitamini, E vitamini, B3 vitamini ve B9 vitaminlerinin çoğu cildin sağlıklı olması ve görünmesi için bir numara.
Biotin, literatürde H vitamini veya B₇ vitamini olarak da adlandırılan ve güncel haberlerde karşımıza sıklıkla “güzellik vitamini” adıyla çıkan bir vitamindir. Kimyasal formülü C₁₀H₁₆N₂O₃S olan biotin, diğer B grubu vitaminler gibi suda çözünür bu nedenle günlük olarak alınması önemlidir.
Karatay'a göre D Vitamininiz 100 ng/ml olmalı.
D vitaminin aşırı alımı sıklıkla böbrek hasarına neden olabilir. Yapılan çalışmalar D vitamini zehirlenmesi olan kişilerde orta ya da şiddetli böbrek hasarı bildirmiştir. Lütfen D vitaminini kontrolsüz olarak kullanmayın. Unutmayın ki, vücutta depo edilen bu vitaminin fazlası oldukça tehlikeli olabilir.
Cildimizin güneş ışığını emmesi ile aldığımız D vitamini, cildin renk tonu değişikliklerinde ve sedef hastalığının tedavisinde büyük rol sahibi. Son zamanlarda yapılan araştırmalar gösteriyor ki; D vitamini deriye bağlı enfeksiyonlarla (sivilce gibi) mücadele eden bir etkiye sahip.
Cilde iyi gelen vitaminlerin sayısı epey fazladır. A, E, C, D, K B3 ve B9 vitaminlerinin her biri cildin sağlığı ve güzelliğinin korunmasında paha biçilmez değerdedir. Aynı zamanda antioksidanlar ve mineraller de cilt sağlığını destekler ve güzelliğini bir üst düzeye çıkarır.
D3 Vitamini Cilde Faydaları
Aynı zamanda D3 vitamini saça faydaları konusundan da bahsedilebilir. Bunlar vitamin D3 faydaları şeklinde şu şekilde sıralanabilir: Hücre bölünmesinde görev alabildiği için cilt hücrelerinin yenilenmesinde etkili olabilir. Cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayabilir (1).
Diyet veya deri sentezinden elde edilen D vitamini biyolojik olarak inaktiftir. İlki karaciğerde ve ikincisi böbreklerde olmak üzere iki enzim-proteinle hidroksilasyon adımı ile aktive edilir.
"E VE C VİTAMİNİNİ BAŞTACI EDİN"
Cildin yaşlanmasını yavaşlatmak ve pürüzsüz ve parlak bir dokuya sahip olmak için antioksidan etkili yiyeceklere dikkat çeken Diyetisyen Ramle Düzcan, renk renk sebze ve meyveden yararlanmak gerektiğini dile getirdi.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
Sinir sistemini dengeler. D vitamini cilt hastalıklarının azalmasını sağlar. Ayrıca D vitamini cilt lekeleri ya da cildin mat görünmesi gibi sorunları da azaltır. Şizofreni, demans, parkinson gibi hastalıkların olasılığını azaltır.
Cilt kırışıkları için; çilek, yaban mersini, ahududu, böğürtlen, somon balığı, havuç, nar ve portakal tüketimine önem verilmelidir. İçerdikleri zengin antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle savaşarak vücudu aynı zamanda kanserden de koruyan bu besinler, cilt yaşlanmasını geciktirir ve kırışıklıkları önler.
Göz altı morlukları hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır diye merak edenler de var. Yetersiz beslenme ve özellikle B vitamini, C vitamini, K vitamini ve E vitamini eksiklikleri istenmeyen koyu halkalara neden olabilir. Vitaminler böbrek üstü bezlerimizin çalışması için gereklidir.
40 lı yaşlarda kandaki ölçümler ve beslenme alışkanlıklarının detaylı incelenmesinden sonra sıklıkla ihtiyaç duyulan takviyeler C vitamini, Aspirin, E vitamini, Selenyum, Koenzim Q 10, omega- 3 olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri