Dalgıç pompalardaki sızdırmaz motor, pompa gövdesinde yer alan pervaneyi döndürür. Pervane döndüğü sırada, çark sıvıyı hızlandırır ve tahliye hattına doğru zorlar. Dalgıç pompalar havada çalışmazlar çünkü bu şekilde tasarımları yapılmamıştır. Tamamen suyun altında çalışacak şekilde tasarlanmıştır.
Su motorları genel olarak su pompası olarak da adlandırılmakta olup kasnak ya da kayış kombinasyonu ile çalışma göstermektedir. Su motoru üzerinde aşırı ısınma gibi durumlar meydana gelmesi arızalara neden olabilir. Aynı zamanda su motoru hava yapabilir.
Dalgıç pompalar genellikle su temini, sulama ve sprinkler sistemleri, yer altı suyu seviye kontrolü ve ısı pompası uygulamalarındaki temiz veya az kirli suların basınçlandırılmasında kullanılmaktadır. Süs havuzları ve fıskiyeler de bu pompaların kullanılabildiği alanlardır.
Pompa pompa işlemi sağlamak için sıvıyı filtreleyen bir giriş ekranına sahiptir. İşlemler süresince Pervane dönerken oluşan basınçla medya pompa girişine itilir. Sonrasında çark sıvı derecesi hızlandırarak tahliye hattına basınç sağlar. Dalgıç pompaların, tamamen su altında işlem görürler.
İlgili 29 soru bulundu
Dalgıç Pompa Sürekli Olarak Kaç Saat Çalışır? Dalgıç pompalar, kullanım amacına bağlı olarak yılda 1.000 ila 3.000 saat ve hatta su temini sırasında 3.000 saatten fazla çalışır.
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
3 beygir dalgıç pompa, piyasada en çok kullanılan ürünlerden biri konumundadır. Büyük kapasiteli su çekimi işlemleri sırasında kullanılan 3 beygir dalgıç pompa, yaklaşık 2,2 kw elektrik gücüyle çalışmaktadır. 3 beygir dalgıç pompa, saatte ortalama 6 ton su çekebilme özelliğine sahiptir.
Kuyudan su çekmek istediğinizde su gelmiyorsa, dalgıç pompanın sıkıştığını veya problemli olduğunu hissediyorsanız bakıma ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Kuyunun temel görevi size su sağlamak olduğu için, suyun metrelerce derinlikten ihtiyacınız olan seviyeye gelmesi için dalgıç pompanın sağlıklı olması gerekir.
3 hp Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker? 3 hp dalgıç pompa kaç metreden su çeker, 44 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
Dalgıç pompanın kaç hp'lik bir güce sahip olduğu ile alakalıdır. 1 hp'lik bir dalgıç pompa saatte ortalama olarak saatte 0,75 kw / 750 watt'lık enerji harcar.
Pompa susuz kaldığı zaman hasar görür. Hasar görmemesi için işletmeye alınacağı zaman kuru çalışmaya karşı koruma sisteminin çalışıyor olması önemlidir.
Derin Kuyu Dalgıç Pompalar, , Kullanma suyu temini, sulama ve yağmurlama sistemleri, yüzey sularının seviyesinin düşürülmesi, su sondajları, keson kuyularda, ilave ekipmanlarla " yangın hidroforu, bahçe sulama hidroforu , kullanma suyu hidroforu " olarak da kullanılmaktadır.
Hava ile beraber çıkacak olan suyun etrafa zarar vermemesi için radyatörün alt kısmına geniş bir kap koyunuz. Isıtma cihazın çalışması suyun hareketi ve oluşan basınçla radyatör içindeki havanın dışarıya atılması sağlar. Ayrıca suyun sıcak olması gerekmektedir. Purjör anahtarını sokarak yavaşça gevşetin.
Dalgıç Pompanın Kısa Süreli Aralıklarla Duraklıyor Olması İle İlgili Arızalar. Su sıcaklığı çok yüksek seviyeye ulaşmıştır ya da aşırı su kirlenmesi söz konusudur.
Dalgıç pompa, motor ve hidrolik olmak üzere iki ana bileşenden oluşmaktadır. Dalgıç pompalarda elektrik motoru, pompa gövdesine bitişik olarak monte edilmektedir. Ayrıca, dalgıç pompanın motoru hava ve su geçirmeyecek şekilde izole edilerek sızdırmazlığı sağlanır.
Dalgıç Pompa Sıkça Sorulan Sorular
%13 indirimle Sumak SDF10/2 220 V Paslanmaz Gövdeli Foseptik Dalgıç Pompa 5.999 TL'ye, %5 indirimle Einhell GE-SP 18 LL Li Solo Akülü Dalgıç Pompa 1.276 TL'ye, %10 indirimle Impo V250 F Pis Su Pompası 0.5 Hp 2.231 TL'ye sahip olabilirsiniz.
FARKLI GÜÇ VE TONAJ İÇİN SİZE ÖZEL SEÇİM YAPABİLİRİZ İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
Örneğin: 2 Hp Dalgıç Pompa 100 metre derinliğe konulduğunda saatte 2,7 ton su kapasitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. 2 Hp pompa 33 metre derinliğe konulduğunda ise saate 6 ton su kapasitesine çıkacaktır.
Susuzluk ve kuraklığa karşı en büyük destekçiniz olacak. Toprağa hayat, ürüne bereket verecektir. Max. su basma kapasitesi, 15 metrede, saatte 6 tondur. Helezonik yapısı ve güçlü küçük motor gücüyle daha yükseğe ve daha bol su verme özelliğine sahiptir.
2 hp dalgıç pompaların kaç amper harcadığı konusunda da bireyler detaylı bazı araştırmalar yapıyor. 2 hp olan dalgıç pompalar yaklaşık olarak 10 ile 12 metre seviyelerinde bir amper harcaması yapabiliyor.
Güneş enerjisiyle çalışan, sınırsız enerjili pompa sistemi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri