Dalgıç moto panoları -10°C ile +50°C arasında çalışır. Farklı sıcaklık değerleri termik rölelerin açma kapama değerlerinin değişmesine neden olur. Bu tip röleler motor devre dışı bırakma işlemini geciktirir ve motor yanar.
Dalgıç Pompanın Hiç Çalışmaması
Elektrik bağlantısının olmadığı durumlarda oluşan bir arızadır. Çözüm için elektrik bağlantısının kontrol edilip şamandıralı şalteri yeterli elektrik akımına uygun yükseltmek durumu çözecektir.
Pompa susuz kaldığı zaman hasar görür. Hasar görmemesi için işletmeye alınacağı zaman kuru çalışmaya karşı koruma sisteminin çalışıyor olması önemlidir.
Dalgıç Pompa Sürekli Olarak Kaç Saat Çalışır? Dalgıç pompalar, kullanım amacına bağlı olarak yılda 1.000 ila 3.000 saat ve hatta su temini sırasında 3.000 saatten fazla çalışır.
İletken veya devrelerde ortaya çıkan sorunlar veya kısa devre gibi pek çok durumdan dolayı su pompalarının motorları arızalanabilir. Devre kopukluğu, kutup sargılarında oluşan aksaklıklar, kısa devre, kolektör ve fırçalarda oluşan aksaklıklar gibi pek çok sebepten dolayı su pompası motoru arızalanmış olabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Devirdaim pompası bozulursa, motorun hararet yapmasına ve silindir kapak contasının yanıp pistonun da erimesine neden olarak büyük zarar görür. Isı dengesini kuramayan devirdaim, motordaki suyun sürekli ısınmasına ve radyatördeki suyun da soğumasına neden olur.
Dalgıç pompanın kaç hp'lik bir güce sahip olduğu ile alakalıdır. 1 hp'lik bir dalgıç pompa saatte ortalama olarak saatte 0,75 kw / 750 watt'lık enerji harcar.
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
3 hp Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker? 3 hp dalgıç pompa kaç metreden su çeker, 44 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
Kuyudan su çekmek istediğinizde su gelmiyorsa, dalgıç pompanın sıkıştığını veya problemli olduğunu hissediyorsanız bakıma ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Kuyunun temel görevi size su sağlamak olduğu için, suyun metrelerce derinlikten ihtiyacınız olan seviyeye gelmesi için dalgıç pompanın sağlıklı olması gerekir.
Neden Dalgıç Pompa Neden Su Çekmiyor, Niçin Su Basmıyor ? Dalgıç pompa su çekmiyor ise; susuz kalıp hava yapabilir, emiş filtresi tıkalı olabilir, pompaya enerji gelmiyor veya pompa borusu delik tıkalı olabilir tüm bu kontrollerin yapılması için deneyimli dalgıç pompa servisinden destek almalısınız.
Bu grafik incelendiğinde Dalgıç pompaların hangi derinlikte saatte kaç ton su verebilecekleri bulunabilir. Örneğin: 2 Hp Dalgıç Pompa 100 metre derinliğe konulduğunda saatte 2,7 ton su kapasitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. 2 Hp pompa 33 metre derinliğe konulduğunda ise saate 6 ton su kapasitesine çıkacaktır.
Doğru kablo kesiti, belirlenen akım yüküne, maksimum ortam sıcaklığına ve izin verilen voltaj düşüş değerlerine dayanmalıdır. Tüm parametrelerle başa çıkmazsa, direnç artacak ve bu da aşırı ısınmaya neden olacaktır.
Hızlı devirle motoru döndürmek , soğuması için yeterli zaman olmadığı için motorun aşırı ısınmasına neden olur. Bir motor çalıştırıldığında, normal tam yük akımının 4 ila 6 katı çeker. Bu artan akım stator ve rotor sargılarında yüksek sıcaklıklar oluşturur.
Derin Kuyu Dalgıç Pompalar, , Kullanma suyu temini, sulama ve yağmurlama sistemleri, yüzey sularının seviyesinin düşürülmesi, su sondajları, keson kuyularda, ilave ekipmanlarla " yangın hidroforu, bahçe sulama hidroforu , kullanma suyu hidroforu " olarak da kullanılmaktadır.
Büyük kapasiteli su çekimi işlemleri sırasında kullanılan 3 beygir dalgıç pompa, yaklaşık 2,2 kw elektrik gücüyle çalışmaktadır. 3 beygir dalgıç pompa, saatte ortalama 6 ton su çekebilme özelliğine sahiptir.
2 hp dalgıç pompaların kaç amper harcadığı konusunda da bireyler detaylı bazı araştırmalar yapıyor. 2 hp olan dalgıç pompalar yaklaşık olarak 10 ile 12 metre seviyelerinde bir amper harcaması yapabiliyor.
Uygun fiyat etiketi ile adından söz ettirmeyi başarmıştır. 1.1kW gücüne sahip ve 1.5 HP motoruyla dakikada ortalama 80-100 litre su çekebilmektedir.
Aynı zamanda sulama sistemlerinde kullanılan dalgıç pompalar da güneş enerjisiyle çalıştırılabilir. Dalgıç pompa çalıştırma sistemi, genel olarak sanayi elektriğiyle gerçekleştirilir fakat dalgıç pompalarını güneş enerjisi ile çalıştırmak da mümkündür.
FARKLI GÜÇ VE TONAJ İÇİN SİZE ÖZEL SEÇİM YAPABİLİRİZ İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
Su pompası temizliği için deterjan kullanımı sağlık açısından tehlike oluşturabilir. Bu nedenle önerilmez. Su pompasının üç parçadan oluşan hortumu, bir süre sirke içerisinde bekletildikten sonra ılık su kullanılarak iyice durulanır. Burada bol su ile durulanması önemli bir noktadır.
Aracınızdaki soğutma sıvısı normalde sarı, yeşil, mavi yada kırmızı renkte olmalıdır. Radyatör bozulduğunda, kirletici maddeler sıvının rengini bozar ve paslı yada yağlı bir renge dönüşür. Kontamine olmuş bir sıvı, akışkanlık hususi durumunu kaybeder ve motoru bereketli bir halde soğutmada başarısız olur.
Hararet yapan motor da silindir kapak contasını yakar. Bu durumun devamı da piston erimesini beraberinde getirir. Sonuç olarak motorunuz revizyon gerektirir. Devirdaim gibi ucuz bir parça yüzünden motor masrafı gibi büyük bir masraf oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri