Dalgıç pompalar, kuyu uygulamalarında da kullanılan jet pompaları ile karıştırılmamalıdır. Jet pompaları, deşarj çıkışına bağlı santrifüj pompalardır. Bernoulli'nin prensibine dayanarak, basıncı düşürmek ve emme sağlamak için daralmayı kullanmak suretiyle çalışırlar.
Pompa pompa işlemi sağlamak için sıvıyı filtreleyen bir giriş ekranına sahiptir. İşlemler süresince Pervane dönerken oluşan basınçla medya pompa girişine itilir. Sonrasında çark sıvı derecesi hızlandırarak tahliye hattına basınç sağlar. Dalgıç pompaların, tamamen su altında işlem görürler.
Güneş panelinin ürettiği doğru akım elektrik, özel olarak seçilmiş ve sisteme dahil edilmiş solar sürücü üzerinden trifaze elektriğe çevrilir. Böyle sistemlerde akü kullanılmamaktadır. Sadece güneş panelleri, solar sürücü ( inverter ) ve pano mevcuttur. Bu yüzden dalgıç pompa, güneş olduğu sürece çalışmaktadır.
Dalgıç pompa, motor ve hidrolik olmak üzere iki ana bileşenden oluşmaktadır. Dalgıç pompalarda elektrik motoru, pompa gövdesine bitişik olarak monte edilmektedir. Ayrıca, dalgıç pompanın motoru hava ve su geçirmeyecek şekilde izole edilerek sızdırmazlığı sağlanır.
Pompa susuz kaldığı zaman hasar görür. Hasar görmemesi için işletmeye alınacağı zaman kuru çalışmaya karşı koruma sisteminin çalışıyor olması önemlidir.
İlgili 29 soru bulundu
Aynı zamanda sulama sistemlerinde kullanılan dalgıç pompalar da güneş enerjisiyle çalıştırılabilir. Dalgıç pompa çalıştırma sistemi, genel olarak sanayi elektriğiyle gerçekleştirilir fakat dalgıç pompalarını güneş enerjisi ile çalıştırmak da mümkündür.
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
Dalgıç Pompa Sürekli Olarak Kaç Saat Çalışır? Dalgıç pompalar, kullanım amacına bağlı olarak yılda 1.000 ila 3.000 saat ve hatta su temini sırasında 3.000 saatten fazla çalışır.
Örneğin 2hp'lik bir dalgıç pompa 100 metre derinlikte saatte ortalama 2,7 ton su çeker. Aynı güçteki bir pompa 33 metrelik bir derinlikte ise 6 ton su çekme kapasitesine sahiptir. Su pompası saatte ne kadar elektrik harcar? Dalgıç pompanın günlük tükettiği enerji 300 – 1000 watt arası değişiklik gösterir.
3 beygir dalgıç pompa, piyasada en çok kullanılan ürünlerden biri konumundadır. Büyük kapasiteli su çekimi işlemleri sırasında kullanılan 3 beygir dalgıç pompa, yaklaşık 2,2 kw elektrik gücüyle çalışmaktadır. 3 beygir dalgıç pompa, saatte ortalama 6 ton su çekebilme özelliğine sahiptir.
3 hp Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker? 3 hp dalgıç pompa kaç metreden su çeker, 44 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
Örneğin: 2 Hp Dalgıç Pompa 100 metre derinliğe konulduğunda saatte 2,7 ton su kapasitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. 2 Hp pompa 33 metre derinliğe konulduğunda ise saate 6 ton su kapasitesine çıkacaktır.
Dalgıç pompa su çekmiyor ise; susuz kalıp hava yapabilir, emiş filtresi tıkalı olabilir, pompaya enerji gelmiyor veya pompa borusu delik tıkalı olabilir tüm bu kontrollerin yapılması için deneyimli dalgıç pompa servisinden destek almalısınız.
Derin Kuyu Dalgıç Pompalar, , Kullanma suyu temini, sulama ve yağmurlama sistemleri, yüzey sularının seviyesinin düşürülmesi, su sondajları, keson kuyularda, ilave ekipmanlarla " yangın hidroforu, bahçe sulama hidroforu , kullanma suyu hidroforu " olarak da kullanılmaktadır.
Dalgıç pompalardaki sızdırmaz motor, pompa gövdesinde yer alan pervaneyi döndürür. Pervane döndüğü sırada, çark sıvıyı hızlandırır ve tahliye hattına doğru zorlar. Dalgıç pompalar havada çalışmazlar çünkü bu şekilde tasarımları yapılmamıştır. Tamamen suyun altında çalışacak şekilde tasarlanmıştır.
Su basma kapasitesi, 15 metrede, saatte 6 tondur.
Emiş hattı tıkanırsa hidrofor susuz çalışır. Su olmadan çalışan hidrofor, pompa çark ve kademelerini tahrip eder ve böylece elektrik motoru yanar.
7,5 Hp Dalgıç Pompa Kaç Ton Su Basar? 110 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
FARKLI GÜÇ VE TONAJ İÇİN SİZE ÖZEL SEÇİM YAPABİLİRİZ İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
Güneş enerjisiyle çalışan, sınırsız enerjili pompa sistemi.
Cihazların sahip olduğu birçok özellik bulunuyor. 2 Hp dalgıç pompa su çekme konusunda kullanılan pompa türüdür. 100 metre derinliğe kadar koyulabilir ve su çekme işlemleri gerçekleştirebilir.
İmpo - 6'' Dalgıç Motoru - 5,5 HP (4 KW) - Yerli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri