Genellikle kına gecelerinde damat oynatılırken oynanır. Parmaklar tutularak oyuna sağ ayakla başlanır ve ileriye doğru üç adım atılarak sol ayak ileri vurularak ilerlenir ve aynı şekilde geri dönülür. Oyun bu figürlerle sürer.
Damat Halayı, Türkiye'de Rumeli göçmenleri tarafından oynanan halk oyunudur. Yunanistan'da Kesriye'de Türkçe ve Yunanca halk oyunu olarak oynanır.
Elazığ yöresi orijinli olan bu oyunun başka bir adı yoktur. Hareketli olan bu oyun genellikle kızlı erkekli oynanır.
Suzan Kardeş - Damat Halayı - YouTube.
Abim - Mustafa Yıldızdoğan [Resmi Video] - YouTube.
İlgili 33 soru bulundu
Halay, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Orta Karadeniz ve Çukurova bölgesinde oynanan halk oyunlarının genel ismidir.
Payduşka (Makedonca: Пајдушко Оро; Varyantlar: Baiduska, Pajdusko, Pajduska, Payduşka) (2+3; 5/16) ritimle oynanan hızlı bir Rumeli halk dansıdır. Bu dans Bulgaristan, Makedonya, Bosna-Hersek, Yunanistan, Romanya ve Türkiye'de oynanmaktadır.
Bu oyunlardan bazıları ve en çok bilinenleri Çayda Çıra Oyunu, Avreş Oyunu, Nure Oyunu, Halay Oyunu, Bıçak Oyunu, Kılıç Kalkan Oyunu, ve Delilo Oyunu'dur.
Halay bir halk oyunudur ve farklı yörelerde farklı oynanma şekillerine sahiptir. Çukurova halayı Adana ve Gaziantep şehirlerinde oynanır. Doğu halayları Antep şehrinin doğusunda oynanırken bozkır halayları da İç Anadolu bozkırları ile Orta Karadeniz şehirlerinde oynanmaktadır.
Genellikle kına gecelerinde damat oynatılırken oynanır. Parmaklar tutularak oyuna sağ ayakla başlanır ve ileriye doğru üç adım atılarak sol ayak ileri vurularak ilerlenir ve aynı şekilde geri dönülür. Oyun bu figürlerle sürer.
Omuz Halayı - Tokat
Tokat ağırlaması içinde oynanmakta olan bu oyun yöre insanının, her işinde kendisine yardımcı olan, kadınlarına vermiş olduğu değeri ve onu baştacı etmesini ifade etmektedir.
Üç Ayak Halayı, Sivas'ın Divriği ilçesinin Karageban köyünde 3-15 erkek, kimi de kadın -erkek karma halka, yahut kadınlar kendi aralarında olarak düğün ve bayramlarda davul zurnayla oynanan, esas itibariyle erkek oyunu sayılan sıra oyunu çeşididir.
Hem tarih ve kültür gezileri hem de inanç turlarının ana merkezlerinden olan Elazığ, devasa kanyon ve gölleriyle doğa tutkunlarının da keyifle gezebileceği şehirlerimizden biri. Elazığ neyi ile meşhur? Elazığ pestili, dutu, üzümü, cevizli sucuğu ile ünlüdür.
Genelde kadınlı erkekli oynanan tüm oyunlara ''Oro'' adı verilir. Balkan oyunlarının en bilinir özelliği sürekli zincir şeklinde sıralı olarak oynanışlarıdır. Oynanan istisnai oyunlar haricinde çoğu oyunların ritmi hızlı ve hareketlidir.
İÖ 8000'lere dayanan halay Orta Asya'dan günümüze ulaşmıştır. Kün-Ëki, Güneş ve Eşi, yeryüzüne inmişler, Güneş'in eşi Ay, Tanrı adına halkı tarafından seçilmiş olan Buğ'u kutsamıştır. Bu kutsama da Oyung'la (halay) resmiyet kazanmıştır.
Günümüzde Türklerin düğün, asker uğurlama, sünnet şenlikleri gibi kolektif törenlerinde halay ve bunun baş icracısı olan halay başları etkin bir rol üstlenmektedir.
Gaziantep Halk Oyunları Gaziantep halk oyunları bakımından “Halay” bölgesi içerisindedir. Halay, oynayanların yarım halka biçiminde düzenlenerek ve birbirlerine tutunarak oynadıkları disiplinli oyunlardır. Gaziantep'te oyunlar kadın-erkek birlikte oynandığı gibi ayrı ayrı diziler halinde de oynanmaktadır.
Ülkücü ve Türk Milliyetçisi kimliğiyle bilinen Yıldızdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim müziklerini yapmaktadır.
Subscribe (Abone OL ) : http://bit.ly/28R8iGZ VOLKAN KONAK - LEYLA (2022) VOLKAN KONAK / volkankonakofficial / volkankonak POLL PRODUCTION http://www.pollproduction.com/ / pollproduction / pollproduction / pollproduksiyon LEYLA Arıyordum seni buldum Şimdi son kararım sensin Yar aşkına talip oldum Bana lütfeder misin ...
Murat Boz - Özledim (Official Video) - YouTube.
Elazığ mutfağının en meşhur tatlısı olan dolanger; fırında kızartılarak ve üzerine şerbet dökülerek hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. Önce un, yumurta, karbonat, yoğurt ve sıvıyağ ile bir hamur hazırlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri