Kaliteli bir beyaz çikolatanın rengi bembeyaz değil sarıya dönüktür. Şunu da söylemeden geçmek istemem: Marketlerden satılan damla çikolata, aslında çikolata değil KOKOLİN. Kokolin, içinde süt yerine peynir altı suyu tozu, kakao yağı yerine margarin, kakao yerine kakao tozu barındırır.
ŞEKER, KAKAO KİTLESİ, KAKAO TOZU, BİTKİSEL YAĞLAR (SHEA,PALM), EMÜLGATÖRLER (SOYA LESİTİNİ, POLİGLİSEROL POLİRİSİNOLEAT), SADE YAĞ(SÜT), AROMA VERİCİ.
'Gerçek' çikolata, kakao çekirdeğinden elde edilen iki malzeme (kakao kütlesi ve kakao yağı) ile şeker kullanılarak yapılır. Bitter çikolata yapımında bunlara ek olarak şeker, sütlü çikolata yapımında ise şeker ve süt tozu eklenir.
Damla Çikolata Nedir? Hazır olarak paketlerde satılan veya çikolatayı bölerek yapabileceğiniz çikolata taneciklerine damla çikolata ismi verilir. Farklı malzemeleri karıştırarak elde edilen damla çikolata tarifleri de vardır. Pastalarda ve kurabiyelerde gördüğünüz çikolata parçacıklarının gerçek ismi damla çikolatadır.
Pudra şekerimizi, kakao ve tuzumuzu bir kaseye alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra suyunu ekleyelim ( yavaş yavaş ekliyoruz ) ve iyice pürüzsüz olacak şekilde karıştırıyoruz. Sıkma torbasına harcımızı ekliyoruz. Ucundan çok minik şekilde kesiyoruz.
İlgili 37 soru bulundu
Kalori Bilgisi Damla Çikolata Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 521 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Yemek Kaşığı yani 10 gramlık miktarında Damla Çikolata 53 kalori bulunmaktadır.
Kaliteli bir çikolata, kakao yağıyla yapılır, kakao yağı vücut ısısında eriyen tek yağdır. Kaliteli bir çikolata kırıldığı zaman, özel bir çıtırtı duyulur ki, bu ses, kakao yağında mevcut olan kristallerden kaynaklanmaktadır. Bitter çikolatanın sesi oldukça sert, sütlü ve beyaz çikolatanın sesi ise daha az serttir."
Bitter çikolata sizin için en iyisidir çünkü en az işlenmiş çikolatadır ve bu en yüksek oranda flavonoid içerdiği anlamına gelir.
aldığımız çikolataların üzerinde zaman zaman beyazlık görülmektedir. Çikolatanın üzerinde oluşan bu tabaka bilindiğinin aksine çikolatanın bozulduğu anlamına gelmemektedir. Merak ettiğimiz bu durum, beyazlığın sebebi çikolata içerisindeki kakao yağının dışarı çıkmasından dolayıdır.
Keklere eklenen üzüm ya da damla çikolata gibi malzemelerin dibe çökmesinin sebebi bu malzemelerin yoğunluğunun kek hamurundan fazla olması ve kek pişene kadar geçen sürede yer çekiminin etkisinden kurtulamamalarıdır.
Kakao katı maddeleri, bitter ve kahverengi sütlü çikolatalara koyu kahverengi rengini ve kavruk tatları veren maddedir. Kakao katı maddeleri içermemesi; süt yağı, kakao yağı gibi bileşenler içermesi sebebiyle, beyaz çikolatanın rengi beyazdır.
ÇİKOLATA NASIL YAZILIR? Bu Kelimenin doğru biçimde yazılışı, 'Çikolata' olarak öne çıkar.
Kakao bitkisinden elde edilen çikolata; ilave edilen süt, fındık, Antep fıstığı gibi maddelerle daha lezzetli bir hale gelmektedir.
Çikolatanın raf ömrü 1-2 yıl kadardır. Peki çikolatanın bozulduğu nasıl anlaşılır? Çikolata normalde buzdolabında saklanmaz ancak buzdolabında saklamak istiyorsanız, kapalı kutu içinde hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Çikolata için uygun ortam 16-20 derecedir.
Burada dikkat edilmesi gereken, çikolatanın üretim tarihi ve bunun yanında, çikolatanın içeriğidir. Bununla birlikte, çikolata hakkında, ürün üzerinde yazılı olan açıklamaların da iyi bir şekilde okunması gerekmektedir. çikolata üzerinde parmak izi, yabancı madde kalıntısı, küf bulunmamalı.
Kuvertür çikolata, yüksek oranda kakao ve kakao yağı içeren bir çikolata türüdür. Profesyonel kullanımlar için sıklıkla tercih edilen kuvertür çikolata, çoğunlukla eritilerek kullanılır.
Beyaz çikolata, genellikle kakao yağı, şeker, süt tozu veya süt katılarından oluşan bir çikolata türevidir. Çoğunlukla fildişi rengi tonuna sahip beyaz renkte veya sarının oldukça soluk tonlarında üretilir.
Çikolata. Çikolatanızın tadı bozulmadığı sürece yemenizde bir sakınca yoktur. Eskiyen çikolatanın üzerinde zaman zaman beyaz bir tabaka oluşur.
Beyaz çikolatanın en önemli farkı kakao tozu içermemesidir. Kakao tozu mineraller açısından oldukça zengindir. Kalsiyum, bakır, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum ve çinko içerir. Dolasıyla, beyaz çikolata, bu mineraller açısından fakir bir besindir.
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
Frrrozen Haute Chocolate
Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'nda yer alan ve değeri tam 25 bin dolar olan bu çikolata La Madeleine Au Truffe ve 24 ayar altından oluşan bir üründür. Serendipity 3 isimli restoranın spesiyali olarak satılmaktadır.
Çikolata 20 derecenin üzerinde saklandığında içerisindeki yağ erir ve çikolatanın üzerine çıkar, bu da üzerinde beyaz bir tabaka oluşmasına neden olur. Bu durumda olan çikolatalar tüketilebilir. Fakat çikolata neme maruz kalırsa içerisindeki şeker çözünür ve çikolata yüzeyine çıkar. Bu çikolatayı bozan bir durumdur.
Ambalajı bozulmamış, doğru ortamda saklanan kaliteli bir çikolatanın raf ömrü ortalama 4-5 aydır. Eğer ambalajı çıkarılmış bir çikolatanız var ise bu çikolatayı 1-2 gün içerisinde tüketmeniz gerekmektedir, aksi halde sağlığınız olumsuz yönde etkilenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri