Damla sakızı, sakız ağacından elde edilen bir reçinedir. Geleneksel olarak Sakız Adası ve Çeşme'de üretilmektedir. Aslında sıvı olan damla sakızı güneşte kurutularak sert ve dağılgan yarı saydam damlacıklar haline getirilir. Ağızda çiğnendiğinde yumuşar ve mat parlak beyaz renk alır.
Sakız reçinesi, floem (soymuk) dokusu içinde bulunan salgı kanallarındaki, salgı hücreleri tarafından üretilmektedir. Açılan yüzeysel yaralardan kendiliğinden akan bu doğal reçine (şekil 2), havayla temas edince sertleşerek damla sakızının bilinen yuvarlak-oval şeklini ve sarımsı rengini kazanır (şekil 3).
Başlangıçta keskin olan tadı ise, bir süre çiğnendikten sonra yerini tazeleyici çam ya da sediri andıran bir aromaya bırakır. Damla Sakızının Faydaları Nelerdir? -Antiseptik bir niteliği vardır. -Ağız kokusu problemini önlemede etkin rol oynar.
Damla sakızını sakız olarak çiğnediğinizde içeriğindeki çözücü maddenin tükürüğe karışıp midenize doğru yollarsınız. Bu sayede midedeki sorunların iyileşmesine yardımcı olursunuz. Baş ağrısı, stres, depresyon, yüz felci, çene kasılması gibi durumlar için damla sakızı en etkili doğal tedavilerden biridir.
Sabahları birkaç saat damla sakızı çiğneyerek ya da sütünüzün içine damla sakızını ezip, koyarak tüketebilirsiniz. Şikayetlerinizi azaltmak için damla sakızı toz haline getirip, bir kaşık balla karıştırarak tüketebilirsiniz. Antiseptik özelliğe sahiptir. Bu nedenle birçok ilacın içinde de kullanılır.
İlgili 15 soru bulundu
Sakız ağacından damla sakızı, akgünlük (sığla) ağacından günlük sakızı ve çam ağacından çam sakızı doğal olarak elde edilir.
Damla sakızı, sakız ağacından elde edilen bir reçinedir. Geleneksel olarak Sakız Adası ve Çeşme'de üretilmektedir.
Doğan Damla Sakızı Pkt Ürünü üzerindeki saklama şartlarına uyarak serin kuru rutubetsiz ortamda direkt güneş ışığından ve çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız.
Damla sakızı macunu her gün iki defa bir tatlı kaşığı tüketilebilir.
İçindekiler: Damla sakızı. Saklama koşulları: Kuru ve güneş görmeyen serin rutubetsiz yerde muhafaza ediniz. Kapağı şişmiş ve sızıntılı kapakları almayınız. Açıldıktan sonra ürünü kapağı kapalı olarak kendi ambalajında muhafaza ediniz.
“Damla sakızı ithal bir ürün. Şu anda pahalı olmasının sebebi dolardaki hızlı artış. Türkiye de yetişmiş olsa daha ucuza alınabilir. Damla sakızı; Yunanistan ve Arabistan'dan ülkemize geliyor.
Dişlerin beyazlamasına katkıda bulunduğu için damla sakızı çiğnenebilir. Bunun yanı sıra, solunum yolu hastalıkları arasında yer alan astım, bronşit gibi hastalıklara da iyi gelmektedir. Damla sakızının göğüs bölgesini yumuşatan bir özelliği vardır.
Ege kıyılarından gelen ve tüm Türkiye'de çok sevilen “Damla Sakızı” aroması ile “Buz Serinliği” Vivident Damla Sakızlı'da birleşti. 2 Kat teknolojisi sayesinde uzun süren lezzet keyfini yaşatan “Vivident Damla Sakızlı”da gerçek damla sakızı parçaları bulunmaktadır. Bu sakız tatlandırıcı barındırır, şeker içermez.
Odanın aydınlık görünmesini sağlayan boya renkleri arasında, sarı, pembe, mavi yeşilin açık tonları yer alır. Güneş ışığını yansıtan yumuşak renkler ile pastel tonda aksesuarlar kullandığınızda odanın atmosferini canlandırabilirsiniz.
SAKIZ AĞACI (Pistacia Lentiscus)
Damla sakızı sadece Yunanistan'ın Sakız Adası'nın güneyinde ve Türkiye'nin batısında Çeşme Yarımadası'nda yetişmektedir. Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin bitkisidir.
Mis kokusu ve ağızda hoş bir anı gibi kalan tadıyla beraber damla sakızının birçok faydası vardır. Damla sakızı rengi beyazın en iyi görünümlü tonlarından birini taşır. Üstelik nefis tatlıların ve sıra dışı yemeklerin yapımında sıklıkla damla sakızından yararlanılır.
Orjinal Damla Sakızı 100 gram - 1,365.74 TL + KDV.
Damla Sakızı ayrıca, 0 lif (g), 0 kolesterol (mg), 0 sodyum (mg), 0 potasyum (mg), 0 kalsiyum (mg), 0 vitamin A (iu), 0 vitamin C (mg) ve 0 Demir barındırır.
Damla sakızı, sakız ağacının dallarından elde edilen, kendi kendine yetişen bir reçinedir. Gerçek damla sakızı doğada ve belirli yerlerde yetişir.
Binlerce yıldır kullanılan tıbbi bir ürün olarak kullanılan damla sakızının insan sağlığına olan mucizevi faydaları şöyledir: - Başta ülser olmak üzere gastrit ve reflü gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. - Antiseptik özelliği olan damla sakızı birçok ilacın içinde yer almaktadır.
* Damla sakızı en önemli antiseptiklerden biridir. Sakız olarak çiğnendiğinde ağız sağlığını korur. Ayrıca dişlerin beyazlamasını sağlar. * Damla sakızı mideye sağladığı faydalardan dolayı, midedeki sorunlar yüzünden ortaya çıkan ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olur.
Damla Sakızının Türk Mutfağında Kullanımı
En yaygın kullanıldığı ürünler; fırın ürünlerinden ekmek, bisküvi, kek ve krakerlerde, sütlü tatlılardan muhallebi, sütlaç gibi ürünlerde ve bunun yanı sıra helva, lokum, dondurma olduğu bildirilmektedir (Fıtlamak, 2014; Onay vd., 2016).
Akdeniz bölgesinin doğal bitkisidir. Türkiye'de Batı ve Güney Anadolu'da, Kanarya Adaları, ve Sakız Adası'nda yetişir. Nisan-Mayıs ayları arasında, yeşilimsi renkte çiçekler açar. 1–3 m yüksekliğinde, sık dallı, çalı görünüşündedir ve kışın yapraklarını dökmez.
Damla sakızı yaklaşık 15 gün aktıktan sonra sabitleşir ve toplanmaya hazır hale gelir. Toplama işlemine 15 Ağustos'ta başlanır ve Eylül ortalarına doğru tamamlanır.
Damla sakızlı muhallebi damla sakızından dolayı acı tadı vardır. Ürünler günlük üretilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri