Seçili dana etleri sinirlerinden tamamen temizlenir. Tuz ve baharat ile marine edildikten sonra odun talaşlı fırınlarımızda fümelenerek pişirilir. Sizin için el değmeden dilimlenir ve paketlenir böylelikle ürüne ilk kez siz dokunursunuz.
Dana etinden özel olarak seçilip sinir ve fazla yağları temizlenip, tuz ve baharatlar eklenerek 7 gün boyunca salamurada bekletilir. Daha sonra fümeleme fırınında pişirilir.
Füme et sağlıklı mı zararlı mı diye pek çok kişi yemeden önce düşünmektedir. Görünüş itibariyle çiğ eti andırmaktadır. Ancak tütsüleme işleminden geçtiği için paketten çıktığı andan itibaren tüketime uygundur.
Bir nebze tuzlu olmasından dolayı yanında tuzlu gıdalar tüketmemeniz tavsiye edilir. İsterseniz hindi füme dilimlerin ısıtıp veya pişirip de tüketebilirsiniz.
Tütsüleme de diyebiliriz. Ette tütsüleme temel olarak iki aşamada gerçekleşir, kürleme ve tütsüleme. Et, 15 gün kaya tuzunda bekler daha sonra 120 derecelik odun fırınında 24 saat pişer. Yani füme et çiğ et değil.
İlgili 32 soru bulundu
Füme et, etlerin daha uzun süre dayanması için tütsüleme işleminden geçerek hazırlanan et türüdür. Özel olarak tütsülemeden geçen bu etler, doğal ortamda bulunan odundan çıkan islerle yapılır. Seri üretimde ise özel tütsüleme cihazları kullanılır. Bu etlerin asıl amacı, çiğ etin daha uzun süre tüketilmesidir.
Günümüzde füme et sade olarak tüketilebildiği gibi pizzalarda da tercih edilebilmektedir. Füme et kendini en çok şarap mezesi olarak gösterir. Yüksek asitli şarapların yanında güzel bir meze olarak tercih edilen füme ete, parmesan peynirli ve rokalı kanepeler eşlik edebilmektedir.
Füme dilin en yaygın tüketim alanı dilimlenip sade şekilde servis edilmesidir. Meze ya da şarap eşliğinde başlangıç olarak sunulur.
Füme et veya tütsülenmiş et; bir işlenmiş et türüdür. Kırmızı et, beyaz et, öğle yemeği eti ve deniz ürünleri'ni hazırlama yöntemidir. Tütsüleme ete lezzet katar, Maillard reaksiyonu yoluyla etin görünümünü iyileştirir ve kürleme ile birleştirildiğinde eti korur.
Dana Etlerinin En Lezzetli Kısımlarından Üretilen Dana Füme
Füme et dananın en güzel kısmından alınarak oluşan ettir.
Hindi füme, yüksek oranda sodyum içermesi, vitamin ve minerallerle dolu, düşük kalorili ve yağsız et alternatiflerinden birisidir. Fümeleme ise çok eski tarihlere kadar uzanan pişirme tekniklerinden birisidir. Diğer adıyla tütsüleme olarak bilinen fümeleme işlemi besinlerin daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır.
Kasap ve et şubelerinden alınan kuşbaşı etler, kıyma ve sakatatlar 2 ya da 3 ay saklanabilir. Sosis, salam, sucuk gibi işlenmiş et ürünleri de son kullanma tarihine kadar buzdolabında saklanabilir. Füme denilen etler kesinlikle dondurucuda saklanmamalıdır.
* Kırmızı çiğ et buzdolabında en fazla 3-4 gün dayanır. Sosis ve salam paketi açıldıktan sonra 5 gün, füme etler 1 hafta dayanır. * Kırmızı et derin dondurucuda 6-12 ay, sosis ve salam 1-2 ay saklanabilir. Füme etleri dondurmak pek iyi bir fikir değildir.
Genellikle çok zor koşullarda dayanabilen, tüketime uygun füme et kalori açısından da son derece makuldür. Füme et ateş dumanı ile kurutulduğundan zaman zaman füme et zararlı mı soruları doğal olarak gündeme gelmektedir. Bu konuda füme etin zararsız olduğunu söylemek mümkündür.
Özel olarak tütsüleme işleminden geçen hindi eti hindi füme haline gelir ve tüketilir. Hindi Füme Nasıl Yenir? Hindi füme biraz da olsa tuzlu bir besin olduğundan yanında tuzsuz gıdalar ile tüketilmesi önerilir. Hindi fümeyi ısıtarak ya da hiçbir işlem uygulamadan yemek mümkündür.
Önceden hazırlanmış füme antrikot, ince ince dilimlendikten sonra tabağa alınır. Yıkanmış ve temizlenmiş roka yaprakları, antrikot dilimlerinin üzerine yerleştirilir. Domates ve salatalık turşusu dilimlendikten sonra tabağa alınır. Son olarak üzerine yaprak şeklinde parmesan peyniri eklenir.
Hindi fümenin 100 gramı 29.3 gram protein, 5 gram yağ içermektedir. Hindi füme karbonhidrat içermez. Hindi füme, yüksek oranda sodyum içermesine ve düşük sodyumlu gıdalar içeren bir diyet için uygun olmamasına rağmen çoğu insan için vitamin ve minerallerle dolu, düşük kalorili ve yağsız et alternatifitercihidir.
Sağlıklı kesimlik büyükbaş (dana eti tercih edilmelidir) ya da küçükbaş hayvan etlerinin kemik, yağ, sinir, kıkırdak ve tendonlarından ayrılıp su, tuz ve mevzuata uygun gıda katkı maddeleriyle marine edildikten sonra dumanlanıp, ısıl işlem uygulanmasıyla elde edilen bir üründür.
İşlenmiş et; tuzlama, kürleme, fermantasyon, tütsüleme(smoking,füme) yoluyla dönüştürülmüş eti ifade eder. Et türlerinde kümes hayvanlarının eti de dahil. kurutulmuş dana eti, konserve et ve et bazlı müstahzarlar ve sosları vermiş. Hindiye değinmemiş ama yukarda dediği gibi kümes hayvanları ve füme de bu işe giriyor.
Hindi füme diyette yenir mı? Oldukça düşük kalorili ye sahip olması ve tok tutması, hindi fümenin diyet listelerinde kolayca yer almasını sağlıyoar. Bununla birlikte dengeli beslenmek ve sodyumun etkilerinden kaçınmak için hindi füme tüketirken, kabak, havuç veya diğer sebzeleri de öğünlerinize eklemelisiniz.
Bir pakette yaklaşık 7-8 dilim bulunur. Ürünün gramajı +-%10 oranında farklılık gösterebilir. 0-4 derece buzdolabında vakumlu paketi açılmadan 10 gün saklanabilir. Paket açıldıktan sonra kapalı bir kapta muhafaza edilmelidir.
Danadili özellikle güçlü oranda kolajen içeriğine sahiptir. Bu da çok daha genç ve güzel bir görünüm elde etme imkanı sağlar. Tabii mide ve bağırsakları koruması sayesinde kabızlığı da önleyici bir etkisi bulunur. Diğer yandan hücre yenilemesi sayesinde ölü hücreler uzaklaştırılır.
Kemik ve sinirlerinden tamamen temizlenmiş dana etlerinin, Namet Lezzet uzmanlığı ile, özel kavurma kazanlarında, dana yağı ve tuz eklenerek pişirilir. Bu işlemden sonra özel fırınlarda fümelenir. Dilimlenerek, servise hazır halde, tüketicilerin beğenisine sunulur.
NEDEN FÜME ET? Füme; et ürünlerinin tütsülenerek daha uzun süre muhafaza edilebilmesi için uygulanan yöntemlerden bir tanesidir. Füme eti tütsüleme makineleri ile yaparak çiğ olan etin ömrü uzatılır. Füme etler aroma olarak da daha hoş ve harmoni oluşturan aromalara sahip olabilmektedirler.
220 derece fırında 10-20 dakika arasında pişirilir. Fırından çıkartıldıktan sonra pişirme kağıdı açılmadan rozbif soğutulur. Tütsülü rozbif için fırında pişirmek yerine talaşın isinde nemlendirilerek pişirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri