Şarküteri et ürünlerinde geleneksel bir lezzet olan sucuğun, dana eti lezzetinin ön planda tutulduğu Polonez formülü ile hazırlanıp,doğal kılıflara doldurup, yavaş fermentasyon süreci ile üretilen klasikleşen Polonez lezzetidir.
İşlenmiş et ürünlerinin bazıları; pastırma, jambon, sosis, sucuk, salam, salamura et, kurutulmuş et, konserve et ve et bazlı soslardır.
Mutlaka tüketilmesi gereken bir gıda değil bence. İçerisinde koruyucu kullanılan bir gıda ürünü. Kullanılan koruyucu da nitrat ve nitritin sodyum ya da potasyum tuzlarıdır. Ve bunların zararlı olduğuna dair araştırmalar mevcuttur.
Fermente yöntemi sucuk üretiminde en klasik yöntemdir. Eğer kanatlı hayvan etinden yapılacak bir sucuk tercih ediyorsanız mutlaka ısıl işlem görmüş sucuk tercih etmeli; eğer geleneksel Türk sucuğu tercih ediyor ve yoğun aroma istiyorsanız fermente sucuğa yönelmelisiniz.
Rengi parlak ve doğal olan kaliteli sucuk 0 dana etinden yapılmış olmalıdır. Dana etinin dışında, gerekli baharatlar bulunmaktadır. Dışarıdan bakıldığında sucuğun rengi, kırmızımsı kahverengi olmalıdır. Kesildiğinde çevresinde veya ortasında farklı renkler ortaya çıkmamalıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Çiğ sucuk yemek mideye ciddi derecede zarar verir. Çiğ olarak tüketilen sucuk midede kramp, yanma gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Düzenli olarak sucuğun çiğ tüketilmesi ise midede yara oluşumuna neden olabilir.
kasaplarca yapılan, içinde abidik gubidik kimyasal katkı maddeleri bulunmayan, bol baharatlı, sarmısaklı, acılı sucuk. güneyde yayla kasaplarından almak adettendir, kekikle beslenmiş kuzu etinden yapar, lezzete lezzet katarlar.
İyi bir sucukta yağ oranı yaklaşık %30 olmalıdır. Nem miktarı %40 , tuz oranı %5 ve ph değeri de 5.4-5.8 arası olmalıdır. Fermente üretilmiş ürünler tercih edilmeli, sucuk ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Eğer sucuğun üzerinde içerikleri belirtilmemişse, tercih edilmemelidir.
Endüstriyel olarak piliç etinden de olmak üzere sucuklar imal ediliyor. Tavsiye ettiğimiz ise yüzde 100 dana eti olan sucuktur. Maalesef tavuk ve piliç eti normal tüketimin haricinde fabrikalarda yapılıyor. Tavuk etinden imal edilen sucuk 15 TL ile 30 TL arasında değişkenlik gösteriyor.
Sucuğu dondurarak 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Fakat 6 ayı geçtikten sonra tüketmemeniz gerekir. Bu yüzden tarih etiketi eklemek kullanım ömrünü takip edebilmenizi sağlar. Sucuğu kullanacağınız zaman 1 saat buzdolabında bekletin.
Fermente sucuğun zararı kilo alımı şeklinde vücudunuza yansıyacaktır. Eğer çok fazla miktarda fermente sucuk tüketirseniz kilo alımı yaşanabilir. Fermente sucuk yumurta, tost, sandviç ve pizza gibi ürünlerde kullanıldığından dolayı kilo alımı riski oluşur.
Eğer sucuğun paketi hiç açılmamışsa, üzerinde yazan son tüketim tarihine kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Fakat eğer sucuğun paketi açıldıysa ve kalan sucuğu güvenli bir şekilde muhafaza etmek istiyorsanız, sucuğu önce bir kağıt havluyla ardından ise streç filmle sarmalısınız.
Sucuklarımız kesinlikle fabrikasyon ürünü değildir. Sucuklarımızda %75 dana eti, lezzet vermesi adına %25 de yağ bulunmaktadır. İçeriğinde sarımsak ve kendimize özgü özel baharat kullanılmaktadır. Ek olarak sucuğa tadını vermesi adına doğal Nitritli tuz kullanılmaktadır.
Sucuk, salam ve sosis gibi işlenmiş et ürünleri bağırsak ve pankreas kanseri riskini arttırıyor. Nedeni içeriğindeki koruyucu maddeler. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerini kanserojen olarak tanımladı.
Kangal sucuk olarak adlandırılan sucuk türü sucuğun kurutma aşamasında iki ucunun birleştirilmesi ile elde edilir. Bu tür sucuklar üretilirken dana eti ya da tavuk eti gibi malzemeler kullanılabilmektedir. Etin içeriği sucuğun besin değerini etkileyen bir unsurdur.
Dana karkasının en değerli etleri özenle seçilip; kültür ile harmanlanıp fermente edilir. Elde edilen fermente et, tuz ve baharatlar ile harmanlanarak belirli koşullarda belirli bir nem değerine kadar kurutulur. Bunun sonucunda oluşan kurutulmuş etlerin dilimlenmesi ile elde edilen bir et ürünüdür.
market sucuğunda degişik,karışık etler fazla olduğu için et 10-15 kere defalarca çekilir özsüzleştirilir.haliyle et lezzeti olmaz.kasap sucuklarında tek çekim kıymadan sucuk olur bu yüzden daha lezzetlidir.yani zırhta çekilmiş köfte ve kıyma makinesinde çekilmiş köftenin lezzeti bir olurmu onun gibi bir şey.
Sofraların klasik lezzeti cumhuriyet kangal sucuk %100 dana etinden üretiliyor. Afyon sucuklarının en lezzetlisi olan kangal sucuk baharat aromasıyla, daha pişerken yaydığı kokusuyla iştahınızı kabartacak. Doğal fermantasyon yöntemi ile kurutulan sucuklar ısıl işlem görmeden olgunlaştırılıyor.
sucukların kılıfa konulma esnasına kadar fazla bir fark yoktur . kılıfa konulduktan sonra fermente sucuk ekstra bir işlem görmez ve kendi kendine bırakılarak kuruması, olgunlaşması beklenir. ısıl işlem görmüş sucuklarda ise bu olgunlaşma sürecine ısıyla müdahale edilir ve son ürün çıktı süresi kısaltılır.
Geçmişten günümüze değişmeyen lezzeti ile sofralarda yer alan Egetürk sucuk, kalite standartlarına uygun bir üretimden geçer. Onaylı gıda ürünleri ile alanında hizmet vermeye devam eden markanın ürünleri %100 sığır eti içerir.
Sucuğu bir peçeteye sararak açık bir şekilde buzdolabında saklamak, sucuk saklama yöntemleri arasında en sık bilinenidir. Buradaki amaç nemli olan sucuğun neminin kendi içerisinde sıkışmamasını sağlamaktır. Bu nedenle eğer buzdolabı poşetine koysanız dahi, poşetin ağzını mutlaka açmalısınız.
Sucuk, buzdolabında, kurutarak veya dondurarak muhafaza edilebilir. Sucuğu buzdolabında muhafaza etmek, en yaygın yöntemdir. Sucuğun üstündeki jelatin çıkarılmamalı ve sucuk peçeteye sarılmalıdır. Eğer bu noktada, bir buzdolabı poşeti kullanılacaksa poşetin ağzı açık bırakılmalıdır.
Potasyum(g) – 180.00 bulunmaktadır. Dolayısıyla her yüksek kalori değerine sahip besin gibi sucuk da kilo aldırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri