•Fakat Danish Blue (danablu) koruma altında olan bir peynir türüdür ve sadece Danimarka sınırları içerisinde elde edilen inek sütüyle yapılabilir. Et soslarında, peynir tahtalarında, salatalarda, ve hatta tatlılarda sıklıkla kullanılır. Bu üründen en fazla 30 adet sipariş verilebilir.
Vakumlanmış paketlerde satışa sunulan peynir, meyvemsi ve aromatik içeceklerin yanında güzel bir lezzet oluşturur. Kahvaltılarda sıcak ekmeğiniz için farklı bir lezzet arıyorsanız Danish Blue ihtiyacınız olan aromayı size sağlar.
Danimarka kökenli danish blue peyniri pastörize inek sütünden üretilir. Peynirin içerisindeki küf mavi, yeşil renkte homojen ve dağınık bir şekilde olmalıdır. Bu peynirin dokusu yumuşak ve kremsi bir yapıya sahiptir tadı ise güçlü ve keskindir.
Danish Blue is often served crumbled on salads or as a dessert cheese with fruit. Fransızlar'ın Roquefort (rokfor) İtalyanlar'ın Gorgonzola, İngilizler'in Stilton (sitiltın) dan sonra, bu da Danimarkalılar'ın mavi küflü peyniri. Bizim de küflü peynirlerimiz var tabiki.
Blue Cheese yani mavi rokfor peyniri, Danimarka'nın dünyaca ünlü küflü peyniridir. Yumuşak kremsi bir yapıya ve oldukça güçlü bir tada sahiptir. Et soslarında, tatlılarda, soğuk sandviçlerde ve peynir tabaklarında kullanabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Danimarka Mavi Peyniri Danimarkada üretilen,Danisblue olarak da adlandırılan Danimarka mavi peyniri,hafif mavi damarlı bir peynirdir. Bu yarı yumuşak krem peynir silindir veya blok şeklindedir ve beyaz – sarımsı renkli ,hafif nemli yenilebilir kabuğa sahiptir. İnek sütünden imal edilmektedir.
Aslında aradaki fark yok denecek kadar az. Brie (biri) peyniri Camembert (kamember) peynirine göre daha yumuşak ve krema oranı daha fazla. Ayrıca Brie peynirinde belirgin bir fındık aroması hakim. Ama sonuçta her ikisi de Fransız peyniri ve her ikisi de pastorize edilmemiş sütten yapılıyor.
Elbette; güvenli satıcılardan almak kaydıyla, özellikle "küflü" olarak satılan peynirleri tüketmekte sağlık açısından bir sakınca yoktur.
baharatlarla karıştırılan çökelek peyniri bir kenarda küflendirilir. dışındaki küfü ayıklandıktan sonra dilimlenen -artık sertleşmiş- peynir zeytinyağı ile servis edilir. tuzlu, güzel bir kahvaltılıktır. antakyada her kahvaltı sofrasının olmazsa olmazlarındandır.
Küflü lor peynir çeşitleri, Erzurum göğermiş küflü civil peynir gibi peynirler iyi koşullarda üretildiği sürece oldukça sağlıklıdır. Ve ayrıca bu peynirlerin besleyici özelliği de oldukça yüksektir.
Danish Brie, yumuşak neredeyse yayılacak bir kıvama sahip olan hafif, biraz aromatik bir tada sahip, beyaz bir peynirdir. Tadı camembert peynirine benzer.
Cheddar peynirleri tat açısından 4 farklı tipe ayrılır; hafif, orta, keskin ve ekstra keskin. 3-24 ay arası olgunlaştırılan Cheddar peyniri, olgunlaşma süresi uzadıkça daha keskin ve yoğun bir tada ulaşır. President Red Cheddar peyniri ise, en az 9 ay olgunlaştırılmış keskin ve aromatik bir tada sahiptir.
Küflü peynir bozulur mu yoksa zaten bir kısmı bozuk mu oluyor gibi sorular aklınıza gelebilir. Küflü peynir kendine özgü ve sağlıklı bir yapıdadır, diğer peynirler gibi buzdolabında, cam kaplarda uzun süre, sağlıklı şekilde muhafaza edilebilir.
Rokfor Peyniri Hangi Ülkenin Peyniridir? Rokfor peyniri Fransa'ya ait bir peynirdir. Kökeni Fransa olsa da günümüzde modern endüstriyel koşullar sayesinde dünyanın her tarafında rokfor peyniri imal edilebilir. Gerçek rokfor peynirinde koyun sütü kullanılır ve kendine has maya ile mağaralarda üretilir.
Küflü peynir içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücut için güçlü bir antibiyotiktir. Bu sebeple düzenli tüketildiğinde vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getirerek mikroplara karşı kalkan vazifesi görür. İçerdiği vitaminler sayesinde vücut direncini arttırmaktadır.
“FAZLA KİLOYA VE YAĞLANMAYA SEBEP OLUYOR”
Burada vücudun fazladan nişasta alması özellikle şeker anlamında kilo fazlalığına, yağlanmaya sebep olabiliyor. Kesinlikle tüketilmemesi gerekiyor. Böyle bir şeye bulaşmayın, uğraşmayın.
Bu civil peynirin başlangıç aşamasıdır. Suyunu tamamıyla süzene kadar peynir ezilir ve bir müddet beklenir. Suyunun tam süzülmesi sonucunda peynir Derilere veya Büyük bidonlara hava almayacak ve boşluk kalmayacak şekilde basılır ve bu bidonlar üzerleri lor peynir ile sıkıca kapatılır ve soğuk alanlara konulur.
Sağlıksız koşullarda üretilen küflü peynirlerin kanserojen özellikleri bulunur ve zararlıdır. Küflü peynirin zararları: Kanserojen madde içerdiği için sindirim sistemi için istenmeyen durumlar oluşturabilir. Küf rengi yeşilin dışında olan peynirlerin tüketilmesi önerilmez.
Özellikle beyaz peynir gibi yumuşak dokulu salamura içerikli ürünlerde çözdürme konusu daha riskli. Yüksek proteinli olan bu ürünlerde su oranı arttıkça, hızlı bozulma ihtimali daha da artıyor. “Bu nedenle süt ürünlerinin buzluk veya dondurucuda muhafaza edilmemesini tavsiye ediyoruz” diyor Orhan Kaplan.
Peynirin yüzeyinde rutubetle oluşan küf, bu peynirlerde alt tabakalara inmiyor. Bu nedenle peynirin iç kısmının tüketilmesinde her hangi bir sorun bulunmamaktadır.
Saklama sırasında asla buzdolabına veya derin dondurucuya bayat kaşar peyniri koymayın. Bunun yerine, eski kaşar peynirini buzdolabının daha taze veya daha az soğuk olan kısmında saklamak çok daha uygundur.
Çeçil veya civil peynir, Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır genelinde üretilen yağı alınmış sütten yapılan ve iplik şeklinde olmasından dolayı tel peynir de denilen yumuşak, tuzlu bir peynir çeşididir. Bazı yörelerde "Çeçil, Sacak, Tel, Dil ve Örgü" Peynir olarak da anılır. Yağlı bir peynirdir.
Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu ile gıda mühendisi olan peynir üreticisi Çağdaş Koçulu da böğürtlen, vişne, kiraz, kırmızı lahana, nar ve yaban mersini gibi sebze ve meyvelerin renklerinden elde edilen karışımla mor renkte peynir elde etti.
Erzurum Civil Peyniri üretiminde Erzurum ilinin yüksek dağları arasında kalan meralarda beslenen ineklerden elde edilen süt kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri