Birinci Çember “Limbo” : Bu çember dürüst olup dinsiz olanlar için ayrılmıştır. Bu çemberdekilere ne bir azap ne de ödül vardır. Ama yine de bir cezaları vardır ve cezayı çekecekleri yer burasıdır. Ki bu da dünyada var olan ve olmuş tüm dinlerde, indirilen tüm kitaplarda yer etmiş bir cezadır.
İlâhî Komedya, Hz. Peygamber ile Hz. Ali'yi cehennemde göstermesi sebebiyle en az ilgiyi İslâm âleminde görmüş ve zaman zaman yasaklanmıştır.
Atilla, Büyük İskender ve her zamanki gibi Dante'nin döneminde yaşamış siyasi rakipleri bulunur. İkinci katta kendi canlarına kıyanlar, yani intihar edenler vardır. Üçüncü katta ise Tanrı'yı küçümseyenler, dine hakaret edenler, zındıklar bulunur. Birinci kattakiler kızgın kanda kaynarlar.
Dante, İlahi Komedya'da Limbus'u iki katlı olarak göstermektedir.
İtalyan şair Dante, kitabının bu bölümünde hayali bir cehennem yolculuğunu anlatır. Kilise tarihi konusunda uzman yazar Stephen Tomkins cehennemin 10 özelliğini anlatıyor.
İlgili 17 soru bulundu
Dante'nin İlahi Komedya'sında cehennemin kapısında "Ey buradan içeri girenler, her türlü ümidi geride bırakın" yazar ("Lasciate ogni speranza voi ch'entrate"). Cehennem ümidin olmadığı yerdir. Hiçbir ümidin kalmaması, hayatta cehennemi yaşamaya denktir.
Dante Hristiyan olduğu için ve İslam dinine de karşı olduğu için bahsettiği bazı şeylerin bizim kültürümüzle ve günümüzdeki dini yaşayışımızla pek alakası yok.
En yüksek kademe Firdevs (bazen Adn denilir) olarak bilinir. Yine bu kaynaklara göre; Kıyametten sonra Firdevs kademesine ilk olarak Muhammed bin Abdullah, ardından sefalet içinde yaşayanlar ve sonra en dindar olanlar girecektir. Cennete girenlerin melekler tarafından Arapça selamlanacakları rivayet edilmektedir.
"Şeytan Dante'ye şöyle dedi; Tanrıyı gerçekten tanısaydın sen de ihanet ederdin." Şeytan Dante'ye şöyle dedi; "Tanrı'yı gerçekten tanısaydın sen de ihanet ederdin." Şeytan Dante'ye şöyle dedi; "Tanrıyı gerçekten tanısaydın sen de ihanet ederdin."
İslam inancında Mâlik cehennemin yöneticisi olan meleğin ismidir.
Siyaset felsefesiyle ilgili görüşlerine yer verdiği “Monarşi Üzerine” adlı eseri, siyasal düşünce tarihi açısından önemli olmakla birlikte, “İlahi Komedya”nın gölgesi altındadır. Zaten ülkesi İtalya ve dünyada da, Dante, bir edebiyat dehası olarak tanınır.
Cennet ve Cehennem Çökükleri veya Cennet ve Cehennem Obrukları, Silifke ilçe merkezine 25 km mesafede Antik Narlıkuyu Limanının 2 km kuzeybatısında, Korykos'un (Kızkalesi) 5 km batısında yer almaktadır.
ilahi komedya, cehennem bolumu ile 1300 yili, paskalya'dan onceki cuma gununu gostererek baslar. dante (d. 1265 - ö. 1321) esere gore 35 yasindadir.
Elinizdeki kitap, Dante'nin Cennet'e yaptığı yolculuğun öyküsüdür. Cennet, ilk yedi katı iç içe geçmiş yedi gökten oluşan, on katlı, kâinatın tümünü saran, ötesi olmayan en yüce yapıdır. Maddeden tamamen arıdır. Yalnızca duyularla algılanır, çünkü saf ışığın sarıp sarmaladığı, zaman mefhumunun olmadığı bir dünyadır.
Ravenna'da doğdu ve Floransa'da öldü ve Dante'nin Ravenna türbesinde dinlendiği biliniyor.
Dante Alighieri (Mayıs-Haziran 1265, Floransa - 14 Eylül 1321, Ravenna), İtalyan şair ve siyasetçi.
“Şeytan, Dante'ye şöyle söyledi: Tanrıyı gerçekten tanısaydın sende ihanet ederdin…” (Comencia La Comedia, 1472) Dante İlahi Komedyasın'da Lucifer'ı şöyle anlatır.
Kelime, Hz. Peygamber'e nisbet edilen ve cennetten söz eden çeşitli hadislerde de geçmektedir. Bu hadislerde belirtildiğine göre firdevs cennetin ortası, en yüksek ve en değerli bölgesi olup arşın altındadır.
Hz. Peygamber s.a.v şöyle buyurdu: "Cennet şu dört kimseye aşıktır;Ramazan orucunu tutanlara,Diline sahip çıkanlara,Kur'an okuyanlara Komşusuna ikramda bulunanlara."
Peygamberler, şu an berzah âleminde bir nevi cennet hayatı yaşıyorlar. Asıl cennete giriş, ancak kıyamet kopup mahşerde hesaplar görüldükten sonra gerçekleşir. Müminlerin ruhları “illiyun” denilen ve “yüksekler” anlamına gelen yüce makamlardadır.
Dante, İtalyan bir sanatçıdır. Hem ozan olarak hem de siyasetçi olarak bilinmektedir. Dünya edebiyat tarihine önemli katkıları bulunmakla beraber, İtalyan diline de birçok çalışmaları olmuştur.
Cehennemin koruyucu Mâlik'tir. Cehennemin dibinin adı Siccîn dir. Orası, şeytanların hükümdarının İblis'in zincirlendiği yerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri